Άρης: Το (αυτονόητο) ευρωπαϊκό εισιτήριο πρέπει να πιάσει και τόπο

Eurokinissi

Το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που για τον Άρη είναι το ελάχιστο, δεν είναι πάντα και εύκολο. Και γι’ αυτό η πέμπτη διαδοχική πρόκριση έχει ιδιαίτερη σημασία. Αρκεί όμως Άρης να δώσει βάρος στην ευρωπαϊκή πορεία και να αξιοποιήσει ότι κέρδισε. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Το φινάλε της σεζόν ήρθε δύο αγωνιστικές νωρίτερα, καθώς με το 4-2 κόντρα στον Βόλο και τη διαφορά των δύο ομάδων στους δέκα βαθμούς, ο Άρης εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για πέμπτη διαδοχική χρονιά.

Τι πέτυχε ο Άρης; Το αυτονόητο. Ίσως και το ελάχιστο από τους υψηλούς στόχους που έθεσε στην αρχή της περιόδου και όχι άδικα. Προετοιμάστηκε για κάτι μεγάλο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και σε μία σεζόν με πολλά στραβοπατήματα και αλλαγές προπονητών, ο Άρης δεν ήταν ανταγωνιστικός όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές και δεν προχώρησε στο Κύπελλο.

Το αυτονόητο, που είναι όμως η Ευρώπη, δεν είναι όμως πάντα και εύκολο. Δεν στο χαρίζει κανείς, ούτε το κερδίζεις μόνο με τη φανέλα, αν δεν έχεις τις βάσεις και το υλικό. Ούτε το κερδίζεις απλά και μόνο αν έχεις αντίπαλο τον Βόλο.

Η ευρωπαϊκή πορεία και όχι μόνο η Ευρώπη πρέπει να είναι ο στόχος

Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνει ο Άρης το καλοκαίρι για να έχει αξία το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και για να θέσει τις βάσεις ώστε να κάνει το αυτονόητο και την επόμενη σεζόν, όταν στην Ευρώπη θα βγαίνουν τέσσερις ελληνικές ομάδες και όχι πέντε. Η επόμενη χρονιά θα έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, καθώς το επίπεδο ανεβαίνει διαρκώς και το πιθανότερο είναι η διαφορά των πέντε μεγάλων ομάδων από τις υπόλοιπες να αυξηθεί κι άλλο.

Ο δρόμος για τους ομίλους στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί συνεχόμενες προκρίσεις, κάποια στιγμή όμως ο Άρης θα πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό του και τον κόσμο του και να ρίξει το βάρος στην ευρωπαϊκή πορεία, για να μην φρενάρει μετά από μία πρόκριση.

Στα δικά μου μάτια θα έπρεπε να είναι βασικός στόχος, καθώς μπορεί να φέρει διακρίσεις και σημαντικά έσοδα στα ταμεία. Μπορεί να κρατήσει ζεστό τον κόσμο να ανεβάσει το φρόνημα, μπορεί να δώσει χαρές που δεν έχει το αλληνικό πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον στόχο θα έπρεπε να αρχίζει η περίοδος: Ενίσχυση, προετοιμασία και ευρωπαϊκή πορεία. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το Κύπελλο είναι η διέξοδος για έναν τίτλο, αλλά δεν μπορεί να στηρίζεις ολόκληρο το πλάνο σε μια διοργάνωση, που απαιτεί μεγάλη δόση τύχης και που μπορεί να χαθεί για ένα παιχνίδι της μπάλας.

Και τώρα ο σχεδιασμός

Ο Άρης μπαίνει πλέον σε ένα νέο στάδιο, καθώς ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Ρόμπερτ Παλικούτσα έχουν τη δυνατότητα και επίσημα να ξεκινήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Δουλειά έχει γίνει και μάλιστα προχωρημένη και δεν θα είναι απίθανο αν αρχίσουν να ανακοινώνονται και συμφωνίες.

Υπάρχει δεδομένη βούληση να αλλάξει εκ βάθρων και να μεταμορφωθεί αγωνιστικά, κρατώντας έναν βασικό κορμό παικτών και προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Άρης, πρέπει να προσθέσει ποιότητα και ουσία στο ρόστερ του για να ενισχυθεί σημαντικά. Παίκτες όπως ο Νταρίντα, ο Πάλμα, ο Μάνου Γκαρθία, ο Κουέστα, ο Μπράμπετς, πρέπει να δείξουν τον δρόμο…

Y.Γ. Διαιτητές Elite δεν έρχονται, βίζα δεν προλαβαίνουν να δώσουν, κανέναν άλλο διατητή δεν σκέφτηκαν να βάλουν; Μόνο το συγκεκριμένο πακέτο πάει στον Άρη; Να παραιτηθεί σκέφτηκε κανείς; Ολα καλά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News