Άρης: Οι 20 Νταρίντα και το μεγάλο στοίχημα του Παλικούτσα – Όλα θα κριθούν στην πράξη

Eurokinissi

Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα ανέπτυξε το πλάνο του για την επόμενη τριετία του Άρη μιλώντας για περισσότερα από 120 λεπτά κι έχοντας απαντήσεις για όλους και για όλα και πλέον περνάει στο επόμενο επίπεδο, των πράξεων. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μετά από μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής του Άρη βγήκε… ατσαλάκωτος, αναπτύσσοντας το σχέδιο του για έναν ισχυρό και αυτάρκη Άρη τα επόμενα χρόνια, κόντρα στον ισχυρό ανταγωνισμό.

Ο Παλικούτσα είναι έμπειρος και έξυπνος παράγοντας, έχει συμπληρώσει πλέον σχεδόν τρεις μήνες στην Ελλάδα και πήρε μια δυνατή γεύση από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει το δίκτυο των συνεργατών για να προχωρήσει στο πλάνο του, έχει την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία έχοντας περάσει από ανάλογες θέσεις σε δύσκολα και απαιτητικά πρωταθλήματα, ξέρει όμως καλά και ο ίδιος την μοίρα των τεχνικών διευθυντών. Στη θεωρία ο σχεδιασμός είναι έτοιμος, στην πράξη όμως θα κριθεί όλη η προσπάθειά του για έναν δυνατό Άρη.

Και προφανώς έχει αντιληφθεί ότι πάντα στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον στο ζοφερό ελληνικό ποδόσφαιρο, τα εμπόδια θα είναι αρκετά.

Ο Παλικούτσα έχει καταρτίσει επί χάρτου το ρόστερ για τη νέα περίοδο, κρατώντας τα καλύτερα στοιχεία από την ομάδα που βρήκε. Η ατάκα με τους 20 Νταρίντα δεν ήταν τυχαία. Ο Άρης βρήκε στο πρόσωπο του Τσέχου ένα διαμάντι στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια και ο στόχος θα είναι αυτός ακριβώς. Να φέρει κι άλλους Νταρίντα, ή να δημιουργήσει νέους Νταρίντα ρίχνοντας για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του και στις ακαδημίες.

Ο Λούκας Ρουπ είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στον Νταρίντα από το ρόστερ του Άρη, γι’ αυτό και ο Παλικούτσα του έχει ήδη καταθέσει πρόταση παραμονής, ενώ σύντομα θα δούμε και τις επόμενες επιλογές του.

Δεν είναι τυχαίες και οι αναφορές στην πειθαρχία. Ο Άρης ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα όλη τη σεζόν, περισσότερο από ποτέ ίσως, αλλά γι’ αυτό ευθύνεται ο ίδιος. Ασφαλώς και πρέπει να επιλέξει παίκτες που δεν δημιουργούν προβλήματα, αλλά οφείλει και να αντιμετωπίζει άμεσα κάθε κρούσμα απειθαρχίας πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ωστόσο αυτή τη φορά τα περιθώρια λάθους έχουν μικρύνει και ο Παλικούτσα καλείται να βάλει τον Άρη σε μια σταθερή πορεία. Συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλάνο. Όχι παλινωδίες, καμία απόφαση χωρίς πρόγραμμα, τίποτε στην τύχη. Θα τα καταφέρει; Το αποτέλεσμα θα δείξει.

Ο Κροάτης ζήτησε, όπως κάθε τεχνικός διευθυντής, να κριθεί η δουλειά του όταν θα ολοκληρωθεί. Θα πρέπει όμως σύντομα μα φέρει στο τραπέζι και αποτελέσματα. Η λέξη υπομονή έχει καταργηθεί από το λεξιλόγιο των φίλων του Άρη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News