Άρης: H μεταμόρφωση από Πέμπτη σε Πέμπτη, μια μεγάλη νίκη και μια ρεβάνς που κρύβει παγίδες

Εurokinissi

Άλλος Άρης προκρίθηκε δύσκολα κόντρα στην Αραράτ και άλλος Άρης έκανε την Ντινάμο Κιέβου να δείχνει μικρή ομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μεταμορφωμένοι και χωρίς άγχος οι παίκτες του Άρη έγραψαν μια μεγάλη νίκη, αλλά θα πρέπει προετοιμαστούν για μάχη στο Βουκουρέστι

Αμιγώς ποδοσφαιρικά δεν είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς αυτή τη μεταμόρφωση του Άρη κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου.

Μία ομάδα χωρίς αυτοματισμούς, με πολλά προβλήματα στο κέντρο, χωρίς δημιουργία και έμπνευση, με χτυπητές αδυναμίες και δυσκολία στο σκοράρισμα, προκάλεσε πονοκέφαλο μετά την πρόκριση επί της Αραράτ στους φιλάθλους του Άρη, που φυσικά πανηγύρισαν, αλλά έφυγαν σφιγμένοι από το γήπεδο.

Από Πέμπτη σε Πέμπτη και γνωρίζοντας πως θα δουν μία παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οι οπαδοί του Άρη είδαν μια διαφορετική ομάδα στο γήπεδο. Πίεση ψηλά, πολλά κλεψίματα, κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, κλασικές φάσεις για γκολ και ένα 1-0 που θα μπορούσε να είναι εύκολα 3-0 και να είχε ήδη τελειώσει την πρόκριση.

Ο Τερζής και οι συνεργάτες του ξέρουν πως έγινε αυτή η αλλαγή σε μία εβδομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το πλάνο που εκπνοήθηκε, το ρίσκο με τον Μοντόγια, όλες οι επιλογές απέδωσαν στο γήπεδο. Ο Άρης έβγαζε μια σιγουριά, μια ορμή και δούλευε σαν ομάδα στο γήπεδο.

Άλλη ομάδα, χωρίς άγχος

«Το βράδυ θα δεις άλλη ομάδα. Χωρίς άγχος», μου είπε το πρωί ένα στέλεχος της ομάδας. Ίσως το ονομα της Ντινάμο Κιέβου να απαλευθέρωσε τους παίκτες και τους προπονητές του Άρη. Του πηγαίνουν του Άρη τα μεγάλα παιχνίδια. Οι δύο τελευταίες μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες ήταν συμπτωματικά πάλι με 1-0 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Σαραγόσα.

Παίζοντας χωρίς επιλογές σε στόπερ και δεξί μπακ «κατάπισαν» τον Γιαρμολένκο και τα μεγάλα ονόματα της Ντινάμο, που έπαιξαν υπέρμετρα σκληρά, όταν κατάλαβαν πως η βραδιά θα είναι μεγάλη και δύσκολη.

Έχω την αίσθηση πως ο Ζαν Ζουλ Εμβοντό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνμιστής, ο Φεράρι κέρδισε κατά κράτος όλες τις μάχες με τον Γιαρμολένκο, ο Μοντόγια κέρδισε τις εντυπώσεις σε πρώτο παιχνίδι χωρίς καν προπόνηση, ο Φαμπιάνο ήταν πάλι ήρεμη δύναμη στην άμυνα.

Προσοχή στη ρεβάνς

Ο Άρης σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους τους, τρόμαξε τους Ουκρανούς, θα μπορούσε να έχει σκορ πρόκρισης και απέδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ντινάμο Κιέβου. Ακόμα όμως δεν έκανε τίποτε. Η ρεβάνς στη Βουκουρέστι θα είναι δύσκολη και πιθανότατα θα κρύβει παγίδες. Γι΄αυτό ο Άρης πρέπει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για μια ακόμη ευρωπαϊκή παράσταση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News