Άρης: Όταν αδικείς συστηματικά τον εαυτό σου, δεν σε σώζουν τα πέναλτι

Εurokinissi

Ο Άρης καταφέρνει να είναι στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τα κάνει με συνέπεια για πέντε διαδοχικές σεζόν, αλλά η κατάληξη είναι πάντα η ίδια μέσα στον Αύγουστο – Ο οργανισμός Άρης οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Άρη, με αυτόν τον τρόπο, με αυτά τα γκολ, την αποβολή και τη διαδικασία των πέναλτι έχει πάνω του το έμβλημα του συλλόγου. Βρίσκεται μέσα στο σώμα κάθε φίλου του Άρη, έχει ποτίσει, φωνάζει από μακριά.

Στη φάση του 2-1 στο 85′ με μια μπαλιά που άρχισε από την… Ουκρανία και σταμάτησε στη Ρουμανία και τον Ματαρίτα να είναι αλλού, οι περισσότεροι φίλοι του Άρη το έβλεπαν να έρχεται.

Κι ας ήταν καλύτερος ο Άρης συνολικά και στα δύο ματς. Κι ας άξιζε την πρόκριση σε σχέση με τη Ντινάμο Κιέβου, που τη σεβάστηκε περισσότερο απ’ όσο θα’ πρεπε, για να μη γράψω ότι τη φοβήθηκε. Το ίδιο, πάνω κάτω έγινε και με την Μόλντε. Και με την Αστάνα. Και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αλλά κάθε φορά ο Άρης διορθώνει κάτι, παρατάει κάτι άλλο, γυρίζει από την αρχή και κυνηγάει την ουρά του. Σαν να ξαναζεί τη μέρα της μαρμότας.

Αυτή τη φορά κάτι πρέπει να αλλάξει

Ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η φιλοσοφία, η πολιτική, η λειτουργία του συλλόγου, πρέπει να αλλάξουν από την αρχή. Απαιτείται αυτοκριτική. Διαφορετικά θα συνεχιστεί η ίδια ιστορία. Θα γίνουν τρεις μεταγραφές, μια οικονομική θυσία με έναν παιχταρά, αν δεν δουλέψει το πλάνο μετά θα φύγει ο προπονητής, μετά θα φύγει και ο επόμενος προπονητής και ο κύκλος θα συνεχιστεί δίχως τέλος.

Ο Άρης έκανε 14 μεταγραφές, όχι μία και δύο. Κατάφερε όμως να πάει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς στόπερ, με ένα εξάρι, με ένα σέντερ φορ. Δεν πήγε προετοιμασία, δεν έκανε αξιόλογα φιλικά, τον αποτέλειωσε και η τύχη. Με τον Κουέστα και τον Μπράμπετς ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά πλέον είναι πολύ αργά. Δεν μπορείς να τα αφήνεις στην τύχη και μετά να τα έχεις με τη μοίρα σου. Εσύ πρέπει να κάνεις κάτι.

Η επόμενη μέρα αναγκάζει τον Άρη να δει τα πράγματα πολύ σοβαρά σε μια κατάσταση που διαμορφώνεται σε ένα κλίμα που δεν αφήνει παράθυρα αισιοδοξίας. Η Ευρώπη τελείωσε νωρίς και χάθηκε η ευκαιρία για σημαντικά έσοδα.

Η πέμπτη θέση δεν είναι φέτος αρκετή, δεν οδηγεί στην Ευρώπη και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Ο Άρης έχει συγκεκριμένες αδυναμίες, χρειάζεται ενισχύσεις. Και το πρωτάθλημα αρχίζει με δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και την ψυχολογία πληγωμένη. Ο ΟΦΗ θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος από τη Ντινάμο Κιέβου. Αν αντιδράσει και μετατρέψει την πίκρα σε νίκες, μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο του. Διαφορετικά μπορεί να βυθιστεί στην εσωστρέφεια.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News