Αρης: Λανθασμένες επιλογές και αλλαγή πλάνου, σώζονται μόνο με Μάντζιο και ποιότητα στο… 90′

Εurokinissi

Ο Άρης πληρώνει τις κακές και λανθασμένες επιλογές, που έφεραν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και προσπαθεί με την αντικατάσταση προπονητή και μεταγραφές την τελευταία στιγμή να σώσει τη σεζόν.

Όσες καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν, αν ξεκινάς μια σεζόν με λανθασμένο μεταγραφικό πλάνο, με κακό σχεδιασμό προετοιμασίας, με αλλαγή φιλοσοφίας στο θέμα του τεχνικού διευθυντή και ήδη με αλλαγή προπονητή μέσα στον Αύγουστο και plan b με το καλημέρα, τότε δεν έχεις πολλές επιλογές να φέρεις το καράβι στα ίσα.

H βασική λύση είναι να προσθέσεις ποιότητα στο… 90′ και να δουλέψεις σκληρά σαν να μην υπάρχει αύριο. Η εναλλακτική λύση είναι να προσευχηθείς να πάνε όλα καλά!

Τα λάθη κι οι ευθύνες

Ο Άρης έχασε νωρίς την μπάλα και την έχασε επειδή δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο. Δεν υπήρχε μία φωνή για να βάλει τάξη, να ακούσει τις εισηγήσεις, να μετρήσει τις προτάσεις, να πάρει αποφάσεις.

Όλοι λίγο ή πολύ συνέβαλαν να ξεκινήσει η σεζόν αυτή με εμπόδια. Και μάλιστα όταν για πρώτη φορά, ο Άρης φρόντισε να φέρει πολύ νωρίς τους νέους ποδοσφαιριστές στη Θεσσαλονίκη, προσδοκώντας ότι έτσι θα τεθούν σωστά οι βάσεις για μια πετυχημένη χρονιά.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ένας ευρωπαϊκός αποκλεισμός, τον οποίο όμως ο Άρης δεν άξιζε για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να αδικήσει τον εαυτό του. Μια αποχώρηση τεχνικού διευθυντή (για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους), αλλά και χωρίς παράθυρο επιστροφής.

Μια δεύτερη σειρά μεταγραφών για να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα, που έδειχνε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η ομάδα του Άρη.

Και μία μέτρια εμφάνιση στο Ηράκλειο και «καπάκι» μία τραγωδία στη Λαμία, που έφερε στην επιφάνεια συμπυκνωμένες όλες τις παθογένειες και ξεγύμνωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Και η προσπάθεια για την επανεκκίνηση

Και μετά το ναυάγιο, μια αντικατάσταση προπονητή, ως σανίδα σωτηρίας. Ο Άκης Μάντζιος ήταν ίσως ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναλάβει μία τόσο επικίνδυνη αποστολή και να ξεκινήσει κάνοντας σταθερά το πρώτο βήμα. H απόφασή του να επιστρέψει δεν ήταν εύκολη. Κάθε άλλο. Κρύβει μεγάλο ρίσκο, αν και ο έμπειρος τεχνικός δεν φοβήθηκε την πρόκληση. Κανείς φίλαθλος του Άρη δεν θέλει να φανταστεί πως θα ήταν το κλίμα αν δεν είχε νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Πλέον ο Άρης χρειάζεται ποιότητα στις τελευταίες του μεταγραφικές κινήσεις στο φινάλε της περιόδου, για να δημιουργήσει μία ομάδα με προσωπικότητα, με σταθερές, με ταυτότητα. Ο Βέλεθ είναι δοκιμασμένη λύση, τον ξέρουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Λούκας Σάσα. Αν επιστρέψει μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ενδεκάδα. Αν και κινήσεις που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε πλάνο, Βέλεθ και Λούκας Σάσα νιώθουν από Άρη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο.

Αν δεν έρθει ο Λούκας, πρέπει να αποκτηθεί «εξάρι» που θα είναι η ραχοκοκαλιά όλης της ομάδας.

Για τον Σουλεϊμάνοφ το σκάουτινγκ είναι εντυπωσιακό. Μένει να δούμε και το στήριγμα του Μορόν στην επίθεση, ίσως και έναν ακόμα εξτρέμ. Αν είναι ποιοτικές προσθήκες, ο Άρης μπορεί να προσδοκά σε κάτι καλό.

Υ.Γ. Δεκτό το πλάνο το Θόδωρου Καρυπίδη για επενδύσεις σε νεαρούς ξενους που οδηγούν σε πωλήσεις. Ας το δοκιμάσει όμως και με Ελληνες. Ίσως εκπλαγεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News