Άρης: Βρήκε στον Μορόν τον «killer» του και χτίζει πάνω του το μέλλον

Εurokinissi

Ο Λορέν Μορόν δίνει στον Άρη αυτό που αποκτήθηκε να κάνει, δηλαδή το γκολ, καθώς έφτασε τα τέσσερα τέρματα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Ο Άκης Μάντζιος καλείται να χτίσει πάνω του, δημιουργώντας τα plays για να σκοράρει ο Ισπανός. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον Παναιτωλικό συζητούσα με έναν συνάδελφο στα δημοσιογραφικά του Βικελίδης την ανάγκη που έχει ο Άρης να σκοράρει ο σέντερ φορ του. Την Πέμπτη σκόραραν Ιωαννίδης, Σπόραρ, Λιβάι, Πόνσε, Κααμπί, αλλά στον Άρη τόσες σεζόν οι φορ δεν σκοράρουν, αλλά κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο, δίνουν μάχες, παλεύουν.

Και ήρθε ο Λορέν Μορόν να δείξει πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι για τον Άρη. Πως έχει στο μενού του και το γκολ, πως είναι ένας killer μέσα στην αντίπαλh περιοχή. Αλλά και έξω από αυτή. Αφού δεν πήρε τις μπαλιές που περίμενε, βγήκε έξω από το κουτί και εκτέλεσε τον Καπίνο στέλνοντας την μπάλα δίπλα στο δοκάρι.

Αυτή είναι ποδοσφαιρική ευφυία, για την οποία ξεχωρίζει ο Μορόν. Πέτυχε δύο γκολ με τον Παναιτωλικό σε πέντε τελικές, παραλίγο θα είχε και τρίτο αν δεν ήταν ο Μαυρίας πάνω στη γραμμή, έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα (είναι πρώτος σκόρερ) και πλέον φωνάζει ότι είναι έτοιμος να κάνει τη δουλειά, αρκεί να τον αξιοποιούν οι συμπαίκτες του.

Αυτό είναι το επόμενο στάδιο. Ο Άρης στα χέρια του Άκη Μάντζιου έχει μπει ξανά στο αυλάκι. Διορθώνεται από βδομάδα σε βδομάδα παίρνοντας παράλληλα και αποτελέσματα κι αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο. Και περιμένει την διακοπή του πρωταθλήματος για είκοσι μέρες, ώστε να δουλέψει με ηρεμία και σε κατάλληλες συνθήκες όπως ακριβώς επιθυμεί.

Γράφει το ίδιο σενάριο από την αρχή

Ο Άκης Μάντζιος γράφει ξανά το ίδιο σενάριο από την αρχή και το πάει βήμα βήμα με τις ίδιες σκηνές, προσδοκώντας να γράψει το ίδιο έργο. Εκείνο που έφερε τον Άρη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο και στην τρίτη στα πλέι οφ.

Δεν ξέρει κανείς πως θα σταθεί ο Άρης απέναντι στον ανταγωνισμό και μάλιστα κόντρα σε ομάδες με τεράστια μπάτζετ. Το σίγουρο είναι πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση για να πετύχει αυτό που θέλει. Μια ομάδα που θα έχει σφραγίδα, που θα πιέζει κάθε φορά όλο και περισσότερο, μια ομάδα που θα προσπαθεί να φτάνει ορθόδοξα στην αντίπαλη περιοχή για να αξιοποιήσει τον φορ του.

Πρόγραμμα φτιαγμένο στα μέτρα του

Μέσα σ’ όλα αυτά, το πρόγραμμά είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη ακολουθεί η Κηφισιά στο Βικελίδης και μετά τη διακοπή κατά σειρά οι αγώνες Πανσερραϊκός (έξω), ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, Βόλος (έξω). Το ταμείο θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο.

Υ.Γ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που σίγουρα αξίζει περισσότερο χρόνο, το έψαχνε πολύ καιρό αυτό το γκολ. Κατά μία περίεργη σύμπτωση ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο γκολκίπερ τον Καπίνο. Στις 24/9 του 2017 είχε σκοράρει δύο γκολ σε βάρος του Καπίνο, στην νίκη της ΑΕΚ με 3-2 και ανατροπή επί του Ολυμπιακού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News