Άρης: Η σεζόν θα είναι δύσκολη, ο Άρης θέλει πολλή δουλειά

Εurokinissi

Η γκέλα με την Κηφισιά, η φτωχή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, τα πολλά λάθη βασικών παικτών, η απουσία φρεσκάδας, η έλλειψη ποιότητας σε κομβικές θέσεις, ακόμη και οι κερκίδες που αδειάζουν δείχνουν ότι ο Άρης πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά στη διακοπή, να οργανωθεί, να ενισχυθεί τον Ιανουάριο γιατί η χρονιά θα είναι δύσκολη

Στο πρώτο πέρασμα του Άκη Μάντζιου ο Άρης ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που δεν είχε ένα διαμάντι στην κορυφή της επίθεσης για να φτάσει σε έναν τίτλο. Με εκείνη την ομάδα ο Μάντζιος έφτασε στη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και στην τρίτη στα πλέι οφ και αν είχε έναν παίκτη σαν τον Μορόν κανείς δεν ξέρει τι θα είχε πετύχει.

Στο δεύτερο πέρασμα του Άκη Μάντζιου ο Άρης έχει ένα διαμάντι στην επίθεση, αλλά έχει πέσει σε ποιότητα σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις. Γενικευμένο ίσως το συμπέρασμα και χοντρικό, αλλά θέλω να δείξω πως στο πέρασμα του χρόνου έφυγαν ποδοσφαιριστές που δεν αναπληρώθηκαν για διάφορους λόγους. Είτε γιατί έγιναν κακές επιλογές, είτε γιατί υπήρχαν προσδοκίες μεγαλύτερες του αναμενομένου για κάποιους άλλους παίκτες, είτε γιατί έπεσε το μπάτζετ, είτε γιατί κάποιοι παίκτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσαρμοστούν και να αποδώσουν.

Όπως και να’χει, η παρουσία του Άρη κάτω από τη μέση της βαθμολογίας μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι απογοητευτική και υπάρχει μία ελπίδα να αλλάξει η εικόνα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Να γίνει εξαιρετική δουλειά στο διάστημα αυτό, που θα πραγματοποιηθεί και μία μίνι προετοιμασία και να κάνει σερί νικών επιστρέφοντας, που το πρόγραμμα θα είναι ευνοϊκό. Ευνοϊκό όμως  ήταν και την προηγούμενη αγωνιστική, όταν ο Άρης την πάτησε σαν πρωτάρης κόντρα στην πρωτάρα Κηφισιά, ή όταν ξεκινούσε με ΟΦΗ και Λαμία και μέτρησε δύο ήττες.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά

Η απουσία προετοιμασίας φαίνεται τώρα, που ο Άρης δεν έχει δυνάμεις να τελειώσει τα παιχνίδια. Και δεν είναι μόνο αυτή.

Ο Βλάντι Νταρίντα, ο πιο ποιοτικός ίσως ποδοσφαιριστής, είναι σκιά του εαυτού σε σχέση με την περσινή σεζόν κι αυτό συνεχίζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το ένα λάθος μετά το άλλο, έφεραν και την ισοφάριση με την Κηφισιά.

Οι εξτρέμ δεν έχουν δώσει ούτε το ελάχιστο ως τώρα στον Άρη. Ο Κάρλσον νικήθηκε δύο φορές σε φάσεις που έπρεπε να κάνει γκολ και συναγωνίστηκε σε λάθη τον Νταρίντα.

Ο Βερστράτε δεν βρήκε στήριγμα και πέφτει κι αυτός μαζί με τους υπόλοιπους, ενώ δεν υπάρχει βάθος στην μεσαία γραμμή. Ο Ρουπ, ο Τζούρασεκ, ο Εμβοντό δεν έδειξαν τίποτε όταν δεν ήταν τραυματίες, ο Ντουκουρέ είναι σε πτώση, ο Πάβιτσιτς δεν υπολογίζεται. Ο Σαμόρα δεν μπορεί να δώσει, πρέπει να πάρει από τον Άρη πρώτα για να προσφέρει αργότερα.

Και η άμυνα, που ήταν πάντα μια σταθερά τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη συνοχή της, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δύσκολα κρατάει το μηδέν.

Βέβαια αυτό είναι το ένα κομμάτι του προβλήματος, το αγωνιστικό, που τα άκουσε για τα καλά από τον κόσμο στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Το άλλο είναι το διοικητικό, αλλά γι’ αυτό πρέπει ο Θόδωρος Καρυπίδης να πάρει αποφάσεις. Ο διοικητικός ηγέτης του Άρη έχει τις δικές του εθύνες. Ο Άρης θέλει οργάνωση, χρόνο, τρέξιμο. Θέλει όραμα, φιλοσοφία, κατεύθυνση. Δεν γίνεται ούτε να αλλάζει κάθε Σεπτέμβριο προπονητή, ούτε να αλλάζει ρόστερ κάθε Μάιο.

Ο κόσμος του Άρη απαιτεί μια καλύτερη ομάδα και την αξίζει. Και η εικόνα με το μισοάδειο Κλεάνθης Βικελίδης στέλνει μηνύματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News