Άρης: Το γκολ που έκανε τον Άρη μια γροθιά και το 15λεπτο της ελπίδας

Εurokinissi

Το γκολ του Φαμπιάνο στις καθυστερήσεις, οι τρομεροί πανηγυρισμοί που ακολούθησαν στο Βικελίδης και η σαρωτική εμφάνιση στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά δίνουν το δικαίωμα στους φιλάθλους του Άρη να αισιοδοξούν για κάτι καλύτερο. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Για ογδόντα λεπτά κόντρα στον Πανσερραϊκό, οι ποδοσφαιριστές του Άρη τυρρανούσαν την μπάλα και τον κόσμο. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, χωρίς έμπνευση, χωρίς σχέδιο, πραγματοποιούσαν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις.

Στην ουσία ο Άρης είχε μείνει στη φτωχή απόδοση των τελευταίων σαράντα λεπτών με την Κηφισιά πριν τη διακοπή, σαν να μην είχε περάσει μια μέρα! Μόνο που η Κηφισιά έπαιζε για να διεκδικήσει όχι μόνο την ισοπαλία, αλλά και τη νίκη, ενώ ο Πανσερραϊκός αμυνόταν σαν να μην υπήρχε… αύριο. 

Κι ενώ το ματς έδειχνε να οδηγείται σε αδιέξοδο, ο Άρης σαν να πάτησε ένα κουμπί και έβαλε μπροστά το τούρμπο. Από το 80′ και μετά άρχισε να επιτίθεται με μανία, με κάθε τρόπο, από τον άξονα, από τα άκρα, με σουτ, με σέντρες, με κάθετες.

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Άρης ανέβαζε εντάσεις!

Το εντυπωσιακό όμως είναι πως ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με την Κηφισιά η απόδοση των παικτών του Άρη έπεφτε όσο περνούσε ο χρόνος, στο ματς με τον Πανσερραϊκό (και έχοντας μεοσλαβήσει η μίνι προετοιμασία στην Πτολεμαϊδα) οι ποδοσφαιριστές του Άρη ανέβαζαν εντάσεις και στροφές παίζοντας τους αντιπάλους τους σαν τη γάτα με το ποντίκι.

Η υπεροχή ήταν ξεκάθαρη και ο Άρης θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι και μία και δύο και τρεις φορές, αλλά η αστοχία των παικτών του Μάντζιου (με το δοκάρι του Μορόν και το… άχαστο του Σαμόρα) και η τύχη τον έφεραν να κατακτά τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο επικός πανηγυρισμός που θύμισε ΑΕΚ

Ο Φαμπιάνο (που το έχει ξανακάνει με την Παλμέιρας στο Copa Libertadores) έβαλε ένα γκολ με απίστευτη καρφωτή κεφαλιά από το κόρνερ του MVP Σουλεϊμάνοφ και οι ποδοσφαιριστές του Άρη ξέσπασαν σε έναν πανηγυρισμό, που θύμισε πολύ την επική ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ που έδωσε τοο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το Κλεάνθης Βικελίδης σηκώθηκε στον… αέρα, την ώρα που όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη, από τον Κουέστα μέχρι τον σκόρερ Φαμπιάνο, τον πάγκο και το σταφ, έγιναν όλοι μια σφιχτή αγκαλιά, μια γροθιά, μια οικογένεια!

Το γκολ αυτό κόντρα στον Πανσερραϊκό μπορεί να αποδειχθεί καρμικό! Ολόκληρος ο Άρης ενώθηκε για να πανηγυρίσει, έγινε ένα. Κι αν μείνει ένα, έχει ελπίδες να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω όλα τα κακώς καμωμένα από την αρχή της περιόδου.

Υ.Γ. Για όλα όσα «μικρά» είπε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα, αδικώντας και την καριέρα του, η απάντηση μπορεί να δοθεί από μία παράφραση όσων είπε ο Ντάβιντε Φρατέζι της Ίντερ: «Το Κλεάνθης Βικελίδης είναι σαν να πηγαίνεις στον οδοντίατρο. Πάντα σε κάνει να υποφέρεις».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News