Αρης: Μια νίκη που δεν είναι μόνο τρεις βαθμοί, είναι κάτι παραπάνω

O Αρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πρώτο φετινό εντός έδρας ντέρμπι και θέλει μια νίκη-δήλωση, όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά για να στείλει μηνύματα, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βρει κίνητρο πέρα από τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Για τους τρεις βαθμούς παίζουν όλοι αυτό είναι ξεκάθαρο. «Τον τελευταίο της βαθμολογίας να κερδίσω μάνα μου, έστω με μισό μηδέν», που θα’λεγε ο μέσος Ελληνας φίλαθλος.

Αλλά καμιά φορά δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Οπως το σημερινό ντέρμπι του Αρη με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σε μια χρονιά που άρχισε με όνειρα, αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε μεταβατική, με αλλαγή προπονητή, με φύγε εσύ, έλα εσύ και ατέλειωτο πέρα δώθε παικτών, με τρομερά προβλήματα τραυματισμών και τον κόσμο να απογοητεύεται και να φτάνει σε αποδοκιμασίες, μια νίκη με τον Παναθηναϊκό σίγουρα δεν είναι μόνο τρεις βαθμοί.

Το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι της σεζόν

Καταρχάς είναι το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι μετά από 11 αγωνιστικές. Oυσιαστικά το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν στο Βικελίδης, μετά το ευρωπαϊκό με τη Ντινάμο Κιέβου. Και ο Αρης ψάχνει μια νίκη αυτοπεποίθησης και αυτοεπιβεβαίωσης στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην πεντάδα, τώρα που την πάτησε μετά το διπλό στον Βόλο. Μια νίκη που θα αναγκάσει και τους από πάνω να γυρίσουν να τον κοιτάξουν, μια νίκη ελπίδας και αισιοδοξία, που θα στείλει παράλληλα και μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις.

Υπάρχει ζωή στον Αρη πέρα από το Κύπελλο;

Πάνω απ’ όλα όμως μια νίκη που θα του δώσει κίνητρο πέρα από τα δύο ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, εκεί όπου για τον μέσο φίλαθλο του Αρη αρχίζει και τελειώνει η χρονιά μετά την κλήρωση. Ή περνάει το εμπόδιο της ΑΕΚ και συνεχίζει, ή μένει εκτός στόχων.

Μπορεί να βρει στόχο στο πρωτάθλημα; Μπορεί να μείνει ζωντανός μέχρι τα πλέι οφ για να έχει νόημα το πρωτάθλημα; Να προχωρήσει σε ενισχυτικές κινήσεις στις μεταγραφές του Ιανουαρίου με την προσδοκία ότι μπορεί να δώσει κι άλλα;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News