ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Άρης με φόρα και χωρίς φρένα στις μεταγραφές

Ο Άρης έκανε το παν αυτο το καλοκαίρι για να ενισχυθεί σε μέγιστο βαθμό. Έκανε μεταγραφές ποιότητας, ποσότητας, μεταγραφές για το σήμερα και το αύριο και κυρίως άλλαξε το στάτους του φέρνοντας παίκτες σπουδαίας χρηματιστηριακής αξίας με βαρύ βιογραφικό και νοοτροπία πρωταθλητή

Από τη μέρα που ο Άρης επέστρεψε στην κανονικότητα, που πήρε πίσω την ταυτότητά του, λες και επέστρεφε από τον στρατό και ανέλαβε δράση για να διεκδικήσει και τη θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνει διαρκώς ένα μικρό βήμα μπροστά. Κάθε χρόνο και λίγο καλύτερα, κάθε χρόνο και λίγο ψηλότερα, κάθε χρόνο και λίγο πιο κοντά στον στόχο.

Το φετινό καλοκαίρι, ο Άρης και στην προκειμένη περίπτωση ο Θόδωρος Καρυπίδης που βρίσκεται πίσω από το κλαμπ, αποφάσισαν να κάνουν σάλτο και όχι βηματάκι, παίρνοντας θάρρος από την εξαιρετική προηγούμενη σεζόν και την τρίτη θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Λένε πως οι άνθρωποι που σκέφτονται διαρκώς αν πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα, ζουν με το ένα πόδι. Ε, λοιπόν στον Άρη δεν έκαναν το επόμενο βήμα, αλλά πήδηξαν τριπλούν!

Ξεκάθαρη η απόφαση να ενισχυθούν στον μέγιστο βαθμό. Σε ποσότητα, αλλά και σε ποιότητα. Επέλεξαν ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, που τα τελευταία χρόνια ούτε το έβλεπαν. Ανέβασαν το μπάτζετ και έριξαν τον μέσο όρο ηλικίας. Έκαναν μεταγραφές για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Και γέμισαν το ρόστερ τόσο όσο έπρεπε ώστε να είναι αυτάρκεις. Μην ξεχνάμε ότι τον Άρη τον κυνηγάει μία ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους, που αν δεν πέσει στο CAS, τότε θα του δημιουργήσει αγωνιστική ασφυξία. Αυτή την ασφυξία θέλησαν να προλάβουν στον Άρη παίρνοντας τα μέτρα τους, αλλά παράλληλα δεν κρύβουν ότι με όλες αυτές τις μεταγραφές, άνοιξε η όρεξη. Πολύ μάλιστα. Μπορεί το ευρωπαϊκό όνειρο να έσβησε πολύ νωρίς, η ελληνική κορυφή όμως τους καλεί όπως τα φώτα τα έντομα. Αφού το έκαναν πέρυσι, γιατί να μην το ξανακάνουν με πολύ καλύτερο υλικό, με ένα μάτσο διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχουν πανηγυρίσει τίτλους στην καριέρα τους και με ελάχιστες απώλειες από το περσινό ρόστερ;

Αυτό το καλοκαίρι ο Άρης τάραξε τα μεταγραφικά νέρα, ρίχνοντας την μία μεταγραφική βόμβα μετά την άλλη. Το κοντέρ έχει σταματήσει στους εννέα ποδοσφαιριστές, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα προκύψει κάτι ενδιαφέρον και από τη λίστα με τους ελεύθερους. Σχεδόν μία ολόκληρη ενδεκάδα, τη στιγμή που έχασε μόλις έναν βασικό, τον Λίντσεϊ Ρόουζ.

Έκανε τη διαφορά φέρνοντας στο Κλεάνθης Βικελίδης τρεις ποδοσφαιριστές υψηλής χρηματιστηριακής αξίας: Τον Γαλλομαυριτανό Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον οποίο ο Καρυπίδης κυνηγούσε από την άνοιξη και τελικά κατάφερε να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα, τον Παραγουανό Χουάν Ιτούρμπε, που αν θυμίσει έστω και λίγο τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε στη Ρόμα θα τρίβουμε τα μάτια μας και τον Σενεγαλέζο Μπαντού Εντιαγέ, έναν μέσο με μία ταχύτητα πάνω και βαρύ βιογραφικό. Ο Άρης έχτισε πάνω στον σκελετό των τριών σούπερ σταρ, αλλά συνέχισε καλύπτοντας όλα τα κενά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει πλέον θέση με αδυναμία, ενώ σε κάποιες θέσεις όπως αυτές των εξτρέμ θα γίνεται μάχη όχι μόνο για την ενδεκάδα, αλλά για να μην πηγαίνει κάποιος αναγκαστικά στην κερκίδα.

Ήρθε για τη θέση του τερματοφύλακα ο βραζιλιάνος Ντένις, το κέντρο της άμυνας αλλάζει με δύο νέους βασικούς, τον βραζιλιάνο Φαμπιάνο και τον Τσέχο διεθνή Γιάκουμπ Μπράμπετς, ενώ η τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας έκλεισε με τον Γκανέζο διεθνή Λούμορ. Σ’ αυτούς πρέπει να προσθέσουμε τον έμπειρο Βόσνιο Ίζετ Χάιροβιτς και τον μόλις 21 ετών επιθετικό Μοχάναντ Άλι, το παιδί θαύμα του ιρακινού ποδοσφαίρου, που μαζί με τους Καμαρά και Μάνο έκλεισαν την θέση του σέντερ φορ. Παράλληλα επέστρεψε από δανεισμό  Ισπανός Κρίστιαν Λόπεθ, γύρισε από σοβαρό τραυματισμό ο Ολλανδός Ντουάρτε και ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Λούκας Σάσα, Ντάνιελ Μαντσίνι και Γιώργος Δεληζήσης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News