Αρης: Κι όπως θα παίρνω τις στροφές!

Ο Αρης πήρε σβηστά το διπλό στην Τούμπα χωρίς καν να ζοριστεί από τον ΠΑΟΚ χάρη στο εντυπωσιακό γκολ του Λόρεν Μορόν με την περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και συνεχίζει να γκρεμίζει πρωτοπόρους από την κορυφή. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Πως το’ κανε ο Λόρεν Μορόν στην Τούμπα; Πήρε την πάσα από τον Κίκε Σαβέριο που μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε το σώμα του και έκανε μια στροφή γύρω από τον εαυτό του, δεν είδε αντίπαλο στο οπτικό του πεδίο και πλάσαρε τον Κοτάρσκι όσο έπρεπε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αρης θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλο γκολ, ειδικά με τον Σαβέριο που έφτασε φάτσα με τον Κροάτη τερματοφύλακα (όποτε παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ θαρρείς και σεληνιάζεται), αλλά δεν χρειάστηκε, καθώς δεν απειλήθηκε ποτέ για να δεχτεί ισοφάριση.

Δεν είναι υπερβολικό, αλλά ήταν μία από τις πιο εύκολες νίκες του Αρη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα, αν και το έχει ξανακάνει με τον Μάντζιο. Πήγε, νίκησε κι έφυγε τόσο σβηστά, που και οι ποδοσφαιριστές του Αρη περίμεναν ότι θα συναντούσαν κάποια αντίσταση.

Το έκανε συνήθεια

Ο Αρης έριξε για τέταρτη φορά πρωτοπόρο από την κορυφή μέσα στην ίδια σεζόν και μάλιστα το έκανε εκτός έδρας, καθώς είχε υποδεχτεί πρωτοπόρους στο Κλεάνθης Βικελίδης κατά σειρά τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και φεύγοντας είχαν πέσει και στη δεύτερη θέση.

Το θέμα είναι ότι ο Αρης που εντυπωσιάζει στα ντέρμπι, έχει χάσει ένα σωρό βαθμούς σε παιχνίδια που ήταν στα μέτρα του. Αν δεν είχε σκορπίσει βαθμούς δεξιά και αριστερά ειδικά σε καθυστερήσεις και αν δεν είχε κάνει την κακή αρχή με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν (που έφεραν τον Μάντζιο στον πάγκο), θα ήταν στην ίδια αφετηρία με τους τέσσερις πρώτους.

Ο αρχισκόρερ Μορόν

Επιστρέφοντας στο γκολ του Μορόν, που έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα και τα 16 της σεζόν, ο Αρης μπορεί να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια βρήκε έναν  αρχισκόρερ, που μπορεί με τρόπο που φαίνεται πολύ απλός, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Πλέον ο Ισπανός σκόραρε και σε βάρος του ΠΑΟΚ μετά τα γκολ στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε που θα σταματήσει το κοντέρ ως το τέλος της σεζόν, θα ήταν όμως ιδανικό το σενάριο να βάλει την υπογραφή του στο Κύπελλο με δικό του γκολ στον τελικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News