ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: VAR ακόμα και στο… 5Χ5

Το ματς Κυπέλλου Άρης-ΟΦΗ και τα κατορθώματα του Φωτιά και των συνεργατών του απέδειξαν γιατί πρέπει ξένοι διαιτητές να σφυρίζουν σε όλα τα παιχνίδια και δυστυχώς να μας γλεντάνε στο Instagram όπως ο Σκοτσέζος Μάντεν

Δόξα και τιμή στον εμπνευστή του VAR. Βέβαια κι εδώ μπαίνει η ατομική ευθύνη, καθώς και ο χειριστής του VAR πρέπει να μην έχει… μυωπία, ωστόσο όπως και να’ ναι, μερικές φορές το σύστημα τα κάνει όλα τόσο φανερά, που και οι τυφλοί βλέπουν. 

Τα διαιτητικά φάλτσα του ρέφερι Φωτιά και των συνεργατών του στο παιχνίδι Κυπέλλου του Άρη με τον ΟΦΗ, αποτυπώνουν ανάγλυφα την ανάγκη για χρήση του VAR σε κάθε ματς, σε παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλου, ευρωπαϊκά, φιλικά, ακόμη και σε παιχνίδια 5Χ5! Δεν γίνεται διαφορετικά.

Και συμπληρώνω πως μαζί με το VAR, πρέπει να επιλέγονται ξένοι διαιτητές παντού! Το φωνάζει ο Άρης τα δύο τελευταία χρόνια και συμφωνώ περισσότερο από ποτέ, γνωρίζοντας και τη μυρωδιά των αποδυτηρίων…

Έχω και μία πρόταση: Αντί να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ στον αρχιδιαιτητή, ας δώσουμε αυτά τα χρήματα για να καλύψουμε το κόστος των ξένων διαιτητών…

Το κριτήριο του κόσμου σπανίως κάνει λάθος και από χτες στο twitter και τα λοιπά social media, σπάνε πλάκα με τις αποφάσεις των διαιτητών στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όπως σπάει πλάκα μαζί μας και ο Σκοτσέζος διαιτητής Μπόμπι Μάντεν, που έχει κάνει… τεύχη τις περιπέτειες που έζησε στο ΠΑΟΚ-Αρης. Το γλέντησε κανονικά ο άνθρωπος και πλέον μας γλεντάει στο Instagram. 

Με τα κατορθώματα του Φωτιά που αρνήθηκε δύο πέναλτι σε απόσταση αναπνοής και τον υποχρέωσε το VAR να αλλάξει γνώμη, να δείτε γλέντι που πέφτει. «Αρνητής πέναλτι VAR» διαβάζω στις περισσότερες αναρτήσεις. Κάποιος άλλος γράφει πως «η Cosmote θα στείλει λογαριασμό στο σπίτι του επειδή είδε όλο το ματς από την οθόνη του VAR». «Η μόνη σωστή υπόδειξη του Φωτιά ήταν όταν διόρθωσε τον βοηθό του και μετέτρεψε το άουτ σε κόρνερ». 

Μόνο πλάκα όμως δεν έχει το γεγονός πως χωρίς το VAR, το αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης θα ήταν διαφορετικό. Αυτό που επίσης είναι τρομακτικό, είναι πως δεν μπορεί ένας διαιτητής να διακρίνει την παράβαση από τα δύο μέτρα, όταν ο Νιόπλιας δηλώνει πως από την εμπειρία του κατάλαβε ότι είναι παράβαση στην πρώτη περίπτωση. Και αλήθεια τι γίνεται με όλα αυτά τα φαινόμενα; Στην προVAR εποχή, σε σκανδαλώδη λάθη κάποιοι πήγαιναν σπίτι τους. Τώρα τι γίνεται; Είναι μία ακόμα μέρα στη δουλειά… Δεν λέμε να πάνε όλοι σπίτια τους. Αλλά όταν τα λάθη συνεχίζονται και οι διαιτητές δεν βελτιώνονται, ποιες επιλογές υπάρχουν;

Όσο για την εμφάνιση του Άρη; Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην Τούμπα, έκανε σωστή διαχείριση και πήρε ένα σκορ πρόκρισης, έστω και με την οβίδα του Ιτούρμπε (το χρωστούσε στον κόσμο και στον εαυτό του) στην εκπνοή του αγώνα.

Ο Μάντζιος προσπάθησε να δώσει ανάσες όπου μπορούσε κόντρα σε μία ομάδα που μεσοεπιθετικά έχει ποιότητα και μην ξεχνάμε ότι την Κυριακή υποδέχεται και τον Αστέρα Τρίπολης. Αν ο Άρης βγάλει αυτήν την τριάδα με διαδοχικές νίκες, θα έχει κάνει σπουδαία δουλειά, ενώ το ηθικό των παικτών ανεβαίνει ξανά κατακόρυφα. 

Ασφαλώς ο Άρης θα χρειαστεί στοχευμένες ενισχυτικές κινήσεις τον Ιανουάριο, αλλά αυτό είναι θέμα που μπορούμε να κουβεντιάσουμε άλλη στιγμή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News