ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ο Άρης; Με λεμόνια, λεμονάδα θα κάνεις…

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για την επόμενη μέρα του Άρη μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα για την 18η αγωνιστική της Super League

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για την ανάγκη ουσιαστικής και ποιοτικής ενίσχυσης της επίθεσης του Άρη, καθώς το γνωστό πρόβλημα στο σκοράρισμα γιγαντώνεται και θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της ομάδας.  

Το οξύ πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα αρχίζει να του δημιουργεί πλέον μεγάλα εμπόδια. Σε κάθε ματς πλέον τα βρίσκει μπροστά του και είναι προφανές ότι δεν έχει λύσεις για να το αντιμετωπίσει.

Ο Άκης Μάντζιος, προς τιμήν του, απέφυγε να ανοίξει το θέμα των μεταγραφών έπειτα από την λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα στο «Γ. Καμάρας» και μίλησε για δουλειά και βελτίωση. Ότι είχε στον πάγκο το χρησιμοποίησε, όμως αλήθεια τι να βελτιώσει όταν δεν έχει σέντερ φορ;

Ο Άρης, που ζει με το ίδιο πρόβλημα από την περσινή σεζόν, όχι μόνο από το καλοκαίρι, ήξερε ότι ο Καμαρά θα έλειπε όλο τον Ιανουάριο αλλά δεν έκανε κάτι για να βρει έναν σέντερ φορ όλο αυτό το διάστημα, ενώ Μάνος και Λόπεθ πέρα και από τη γκίνια τους με όσα έχουν αντιμετωπίσει, δεν πείθουν ότι μπορούν να δώσουν βοήθειες ούτε από τον πάγκο.

Τα περσινά 1-0 δεν θα συμβαίνουν κάθε φορά και ο Άρης με 17 γκολ σε 17 αγώνες, από τα οποία τα 5 σε ένα ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, δεν μπορεί να πάρει ανάσες για να μπει στην εξάδα.

Όταν, ως Άρης, φέρνεις δύο φορές 0-0 την ίδια σεζόν με τον Απόλλωνα, που έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς, δεν μπορεί να έχεις απαιτήσεις.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Άρης οφείλει να κυνηγήσει τη διάκριση μέσα από το Κύπελλο, από τη στιγμή που η κλήρωση του δίνει τη δυνατότητα και να βρει τρόπο μέχρι το φινάλε των χειμερινών μεταγραφών να βρει ουσιαστική ενίσχυση σε θέσεις που υποφέρει.

Πρέπει να ξεχάσει παλιά, βαριά ονόματα, που κάνουν ντόρο, αλλά δεν φέρνουν αποτελέσματα, τα έχει πληρώσει με το παραπάνω. Πρέπει να αφήσει στην άκρη μάγους, ανερχόμενους, ταλέντα και να ψάξει την ουσία.

Πολύ δε, περισσότερο, να κάνει έναν στρατηγικό σχεδιασμό για το καλοκαίρι, καθώς αρκετοί παίκτες δείχνουν να έχουν κάνει τον κύκλο τους.

Αλήθεια όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές του Άρη που λήγουν τα συμβόλαιά τους και ζητούν τον ουρανό με τα άστρα για να ανανεώσουν, έχουν κάνει την αυτοκριτική τους;

Προσδοκούν να βρουν ομάδα; Ας πάρουν το dvd του αγώνα στη Ριζούπολη και ας το τολμήσουν. Αλλά καλύτερα ας τολμήσουν πρώτα να σουτάρουν, διαφορετικά γκολ δεν μπαίνει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News