Ραζβάν Λουτσέκου: Ένας αυτόκλητος ποδοσφαιρικός «Μακεδονομάχος»

Eurokinissi

Ο προπονητής της ΠΑΟΚ έχασε ηθικά ό,τι κέρδισε αθλητικά στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» επαναφέροντας την ποδοσφαιρική κόντρα Βορρά-Νότου και μάλιστα σε πολύ κακό timing.

Χίλια δίκια να έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για όσα βίωσε στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τις δηλώσεις του και τη συμπεριφορά του τα έχασε.

Ο Ρουμάνος επέλεξε με το λόγο του του να επαναφέρει τα στεγανά περί «κατεστημένου της Αθήνας», να αποχωρήσει από τη συνέντευξη Τύπου, και να αυτοανακηρυχθεί ποδοσφαιρικός «Μακεδονομάχος» σε μια ανύπαρκτη σύρραξη ή μάλλον σε μια μάχη που μαίνεται μόνο σε άρρωστα μυαλά.

Σε εποχές που αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία μας, παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες όπως αυτές της κατευθυνόμενης από την ΕΠΟ, ΕΠΣ Δωδεκανήσου, δεν είναι απλά άστοχες, αλλά επικίνδυνες.

Η λογική, όχι μόνο η ποδοσφαιρική, λέει όταν είσαι καβάλα στο άλογο δεν κοιτάς χαμηλά.
Μικροπρεπείς συμπεριφορές σε κάνουν πάλι… πεζικάριο.

Ο Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ πήραν ένα δίκαιο (κατά τη γνώμη μου) «διπλό» κι αυτός με τις δηλώσεις του επέλεξε να μιλήσει για τα πέναλτι που κερδίζουν οι ομάδες της Αθήνας, ανάβοντας το φυτίλι της οργής σε κάθε ανώριμο, ευέξαπτο οπαδό, που ψάχνει αφορμή για να τα κάνει λαμπόγυαλο στην πρώτη ευκαιρία. Να ξεσπάσει σε έναν αθώο «αντίπαλο», απλά επειδή γουστάρει άλλη ομάδα. Με τη δικαιολογία «μα και οι  άλλοι τα ίδια κάνουν».

Ο προπονητής είναι ηγέτης σε μια ομάδα, υπόδειγμα. Όχι πρωτοπαλίκαρο ούτε ψευτοπαλίκαρο.

Ο Λουτσέσκου έχει αποδείξει ότι είναι καλός προπονητής από τα χρόνια της Ξάνθης. Δεν έχει ανάγκη να παίζει το ρόλο του «κίτρινου» εκπροσώπου του ΠΑΟΚ ή να τα βάζει με τα Media, έστω κι αν δέχεται κατευθυνόμενες ερωτήσεις, όπως γίνεται, δυστυχώς, σε κάθε γήπεδο πια από τους στρατευμένους ή αυτόκλητους υπερασπιστές της γηπεδούχου ομάδας, «δημοσιογράφους».

Τη θέση του στον ΠΑΟΚ, όπως κάθε προπονητής στη δική του ομάδα, την υποστηρίζει και την ανανεώνει με τις επιτυχίες του, όχι με τις δηλώσεις του.

Η διαμαρτυρία για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε είναι θεμιτή. Ο διαχωρισμός της Ελλάδας σε Βορρά και Νότο, είναι υποκριτικός και απαράδεκτος.

 

Από έναν Βόρειο, που ζει στο Νότο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News