ΑΕΚ: Μπαλαντέρ ο Λιβάι, τζόκερ ο Φαν Βέερτ για να μην χάσει την παρτίδα από τις πτέρυγες

EUROKINISSI

Με όλους τους ακραίους μεσοεπιθετικούς της νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού, η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε στις πτέρυγες, όπου ήταν πανίσχυρη, αλλά η άνοδος του Φαν Βέερτ της έδωσε μια απρόσμενη λύση.

Οι ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ποτέ δεν ευνοούσαν την ΑΕΚ. Από το 2008 είχε να κερδίσει η Ένωση σε ματς πρωταθλήματος και να κάνει ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Απέναντι στη Λαμία έσπασε την κατάρα και γι’ αυτό έχει να ευχαριστεί τον Ολλανδό Τομ Φαν Βέερτ, που ήρθε από τον πάγκο και έλυσε το γόρδιο δεσμό στη νίκη επί της Λαμίας με 3-0.

Μια νίκη που δεν πρέπει να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ματίας Αλμέιδα, καθώς η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη αμίτα της Λαμίας και λυτρώθηκε χάρη στην αναγέννηση του Ολλανδού πρώτου σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος.

Το ματς με τη Λαμία φανέρωσ τις αδυναμίες που η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της και στα επόμενα παιχνίδια. Αδυναμίες που δεν οφείλονται σε λάθος σχεδιασμό του Αργεντινού, αλλά στην ατυχία με τους τραυματισμούς που έχουν πλήξει τους παίκτες που παίζουν στις δύο πτέρυγες.

Η εξαιρετική πορεία της, προ διακοπής για το Μουντιάλ, ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκίνησε από τη στιγμή που μπήκαν όλα τα κομμάτια στο παζλ και βασίστηκε στους δύο «δαίμονες» από τα άκρα, τον Ελίασον και τον Γκατσίνοβιτς, αλλά και στη βοήθεια που είχαν από τα μπακ.

Με τους δύο αυτούς παίκτες εκτός, αλλά και τους  Άμραμπατ και Τσούμπερ, που θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν, επίσης νοκ-άουτ ή ανέτοιμους, η ΑΕΚ, όπως έδειξε στο ματς με τη Λαμία, θα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη από τα άκρα. Η κατάσταση δεν θα διορθωθεί άμεσα και ίσως ο Ματίας Αλμέιδα πειστεί να θυσιάσει τον Λιβάι Γκαρσία από την επίθεση και να τον περάσει στη δεξιά πτέρυγα. Έτσι, θα κερδίσει σε ταχύτητα, αφού το γκολ μπορεί να το βρει και από τον Ολλανδό.

Η αρνητική εμφάνιση του Πινέδα ως ακραίου, πιθανότητα θα επαναφέρει τον Μεξικανό στον άξονα για να περάσει ο κεφάτος Μάνταλος στην αριστερή πλευρά. Σίγουρα η ΑΕΚ με αυτά τα… μπαλώματα δεν θα μπορέσει να έχει το ίδιο πρόσωπο με την προ διακοπής ομάδα, αλλά θα παρουσιάσει μια πιο ορθολογική ενδεκάδα και γεμάτη περιοχή έχοντας τον Φαν Βέερτ σε θέση σέντερ φορ και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο. Ταυτόχρονα θα πάρει την ταχύτητα του Γκαρσία από τα άκρα.

Πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 7 Γενάρη η ΑΕΚ θα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Βόλο και τον ΠΑΣ, μια καλή συγκυρία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τους τραυματισμούς. Όμως θα πρέπει να δείξει μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα για να μην πετάξει βαθμούς και να καλύψει τις αδυναμίες που τις έχουν προκαλέσει οι πολλαπλές ατυχίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News