AΕK: Η Ένωση ανέβηκε πρώτη! Είναι η καλύτερη ομάδα;

EUROKINISSI

Το κυνήγι του Παναθηναϊκού απέδωσε, η AΕK ανέβηκε στην πρώτη θέση. Είναι τυχαίο το γεγονός ή αποδόθηκε δικαιοσύνη για όσα συμβαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους;

Τα κομμάτια μπαίνουν όλα ένα-ένα και συμπληρώνουν το παζλ. Οι τραυματίες επιστρέφουν, ο Αλμέιδα γνωρίζει πια την ομάδα, τον οργανισμό AΕK,  ο κόσμος είναι πάντα εκεί να γεμίζει ακόμα και τα σκαλάκια της Αγιά Σοφιάς και η Ένωση ύστερα από 20 αγωνιστικές προσμονής της διοίκησης και των φιλάθλων της, έπιασε κορυφή.

Σ’ αυτό το blog δεν θα διαβάσετε για διαιτησία, για παρασκήνιο, για συμμαχίες, φιλίες και έχθρες. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι οι μεγάλοι προσπαθούν να επωφεληθούν παρασκηνιακά, οπότε αυτή την παράμετρο την αφήνω πάντα έξω από την κουβέντα.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για ποδόσφαιρο και δη για το ποδόσφαιρο που παίζει η AΕK.

Στο παιχνίδι με τον Άρη δυσκολεύτηκε όταν στο γήπεδο έπαιζαν 11 εναντίον 11 και απλοποίησε τα πράγματα όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Η Ένωση ζορίστηκε και στη Νίκαια μέχρι να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ιωνικού. Στα Γιάννενα έκανε ευκαιρίες, αλλά έχασε το παιχνίδι χωρίς να μπορεί να επικαλεστεί κάποια άλλη δικαιολογία.

Με λίγα λόγια, η AΕK του Αλμέιδα δεν είναι εξωγήινη ομάδα ούτε απέχει παρασάγγας από τις άλλες διεκδικήτριες του τίτλου. Είναι όμως εμφανώς πιο γρήγορη, πιο ποιοτική και πιο αποτελεσματική από όλες τις υπόλοιπες. Και η βαθμολογία αργά ή γρήγορα αποτυπώνει αυτήν την ανωτερότητα.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου, όπως εύστοχα έγραψε ο Αλέξανδρος Σόμογλου προ ημερών, δεν είναι το πιο ποιοτικό, αλλά είναι πολύ σκληρό και σε κανένα ματς, κανείς «μεγάλος» δεν έχει εξασφαλισμένο το τρίποντο, η αποτελεσματικότητα μετράει.

Η AΕK δικαίως ανέβηκε στην πρώτη θέση. Ναι, επωφελήθηκε από τις πρόσφατες απώλειας του Παναθηναϊκού αλλά η πλειοψηφία των φιλάθλων, έστω των ουδέτερων, έβλεπε εδώ και καιρό αυτή την πρωτιά  να έρχεται. Σας παραπέμπω σε blog μου που είχε γραφτεί στις 24 Οκτωβρίου.

Η Ένωση είναι η πιο… τακτοποιημένη ομάδα πρωταθλητισμού. Από τη στιγμή που έκλεισε τις μεταγραφές της στα τέλη Σεπτέμβρη, ο κάθε παίκτης απέκτησε και έμαθε το ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Δεν γίνονται αναπροσαρμογές κάθε φορά που ένα καινούριο πρόσωπο περνά την πόρτα του προπονητηρίου, όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, που συνεχίζουν να προσθέτουν κομμάτια στο δικό τους παζλ, πολύ απλά γιατί είχαν χτυπητές ελλείψεις και προσπαθούν να τις καλύψουν.

Η AΕK τα δικά της κομμάτια τα είχε μαζέψει εδώ και καιρό, αλλά οι τραυματισμοί σημαντικών παικτών σε καίριες θέσεις δεν την άφησαν ολοκληρώσει το δικό της παζλ. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο άντεξε, αλλά κάλυψε και τη διαφορά που τη χώριζε από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι η αντοχή της στην πίεση της κορυφής. Δεν θα αργήσουμε πολύ να το μάθουμε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News