AEK: Μια ομάδα παντός καιρού και συνθηκών

Με έναν, με δύο, με τρεις ή με… κανέναν επιθετικό, ύστερα από νίκες και ύστερα από ήττες, με αντίπαλο τη Λαμία ή τον Παναθηναϊκό, η AEK δείχνει να μην καταλαβαίνει… τίποτα και να είναι το ίδιο αποδοτική και συνεπής.

Η νίκη και η εμφάνιση της AEK στο Ηράκλειο, σε ένα ματς που αναγκάστηκε να παίξει χωρίς κλασικούς επιθετικούς, πιστοποίησε για άλλη μια φορά την ικανότητα αυτής ομάδας να παίζει το ίδιο, στρωτό και δημιουργικό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από το ποιοι δικοί της παίκτες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Η AEK είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League που δεν προσαρμόζει το παιχνίδι της στον αντίπαλο, αλλά ο αντίπαλος προσαρμόζει το δικό του για να την αντιμετωπίσει, κι αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στα ντέρμπι.

Τα πιο σημαντικά προτερήματα της Ένωσης σε αυτή την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Ματίας Αλμέιδα και το ρόστερ. Δύο παράγοντες αλληλένδετοι, αφού ο προπονητής «φτιάχνει» τους παίκτες και οι ποδοσφαιριστές αναδεικνύουν το έργο του προπονητή.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει απαντήσεις και λύσεις σε κάθε πρόβλημα που έχει προκύψει κατά τη διάρκεια της σεζόν με απουσίες και τιμωρίες.

Λένε πολλοί ότι το προτέρημα της AEK είναι ότι έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες. Αυτό είναι αλήθεια, για να φτάσουμε, όμως, σε σημείο να θεωρούνται παίκτες ενδεκάδας, ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν παροπλισμένοι, ανόρεχτοι και με το ένα πόδι στην έξοδο, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η διαχείρισή τους από τον προπονητή τους.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να νιώθει ότι ο προπονητής του τον υπολογίζει και τον πιστεύει, ακόμα και όταν δεν θεωρείται βασικός ή αν δεν τον χρησιμοποιήσει καθόλου για δύο ή τρία παιχνίδια. Ο Άμραμπατ, ο Τσούμπερ, ακόμα και ο Πέτρος Μάνταλος, θα μπορούσαν να τα είχαν φορτώσει στον… κόκορα και να ήταν ουσιαστικά καμμένα χαρτιά για την ομάδα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει συμβεί.

Η AEK συνήρθε άμεσα μετά την ήττα (στο πρόγραμμα είναι κι αυτές) στην Τούμπα, η AEK του… κανενός επιθετικού έβαλε τρία γκολ στο Ηράκλειο και θεωρώ ότι θα περάσει άνετα από το Περιστέρι για να μπει πια ως πρωτοπόρος στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει την pole position ενόψει πλέι οφ.

Η AEK έχει αποδείξει ότι είναι ομάδα παντός καιρού και συνθηκών, δεν πελαγοδρομεί, βγάζει άμυνες και αντίδραση στις δύσκολες καταστάσεις. Κι αυτό αυτός είναι ένας παράγοντας που θα παίξει βασικότατο ρόλο στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News