ΑΕΚ: Όχι απλά δεν ξεφούσκωσε, αλλά είναι και καβάλα στο άλογο!

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ήταν βάλσαμο για την ΑΕΚ και η νίκη στην Τούμπα το εφαλτήριο που της έδωσε και πάλι τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Η ΑΕΚ ντεφορμαρίστηκε, η ΑΕΚ έχασε το ρυθμό της, πήρε.. βαριά την ήταν από τον Ολυμπιακό και η αμφιβολία τρύπωσε στο μυαλό της.

Η ΑΕΚ, όμως, είχε και την ιδανική ευκαιρία, το χρόνο να κάνει την αυτοκριτική της. Ο Ματίας Αλμέιδα να θυμίσει στους μη διεθνείς παίκτες του ποιοι είναι, τι προσπαθούν να πετύχουν και ποιος είναι ο σωστός δρόμος για περάσει για την ομάδα του το.. κακό φεγγάρι. Και οι διεθνείς μπόρεσαν να καθαρίσουν το μυαλό τους μπαίνοντας σε ένα άλλο πιο… κοσμοπολίτικο περιβάλλον χωρίς ανακοινώσεις, γκρίνια και χυδαιότητες.

Με λίγα λόγια, η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων είχε ευεργετική επίδραση στο Δικέφαλο. Η ΑΕΚ επέστρεψε στον καλό της αγωνιστικό ρυθμό στην έδρα μιας ομάδας που περνούσε το δικό της… καλό φεγγάρι.

Έπαιξε ξανά το ποδόσφαιρο που την έχει δικαιώσει όλη τη χρονιά, χωρίς βιασύνες και άγχος. Δεν έχασε το μυαλό της ακόμα και μετά την παρανοϊκή ακύρωση του τέρματος που πέτυχε ο Άμραμπατ. Με λίγα λόγια η… ζυγοστάθμιση που επιχείρησε η ομάδα στη διακοπή του πρωταθλήματος, έφερε άμεσα αποτελέσματα.

Ας αποτυπώσουμε τα τέσσερα σημαντικότερα οφέλη που αποκόμισε η ΑΕΚ από τη νίκη της στην Τούμπα:

1. Όχι μόνο ξεπέρασε την κοιλιά που έκανε, αλλά επέστρεψε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

2. Ακολουθούν γι’ αυτήν δύο αγωνιστικές – «λουκούμι» (Βόλος εκτός, Άρης μέσα), την ώρα που οι άμεσοι ανταγωνιστές της θα ΄έχουν, κατά πάσα πιθανότητα, όλοι τους, απώλειες.

3. Γράφτηκε και ακούστηκε κατά κόρον ότι η ΑΕΚ ξεφούσκωσε. Τότε πώς γίνεται να είναι πρώτη στην «ειδική» βαθμολογία των πλέι-οφ με 4 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός;

4. Πέτυχε το πρώτο «διπλό» επί ενός εκ των τριών συνδιεκδικητών του τίτλου. Ήταν η μόνη που δεν τα είχε καταφέρει, αφού ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει στο Φάληρο και στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα.

Συνοψίζοντας, αυτή τη τη στιγμή η ΑΕΚ έχει την ευνοϊκή συγκυρία να είναι πρώτη, να έχει το μομέντουμ, και ένα καλό πρόγραμμα μπροστά της. Ο τίτλος είναι επομένως, ξανά στο δικό της χέρι και δεν εξαρτάται από τους άλλους. Κι όλα αυτά ύστερα από μικρή ανάπαυλα στο πρωτάθλημα και από μια νίκη σε ένα σημαντικό παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News