SD BLOG: Με τα… χίλια για το χιλιάρι του Indian Wells

Ο Βασίλης Γεωργιώτης γράφει για τον ανανεωμένο, μετά το μεγάλο διάλειμμα Τσιτσιπά, που δείχνει αποφασισμένος να κατακτήσει το πιο μεγάλο τρόπαιο στην καριέρα του. Μέχρι το επόμενο…

Είναι γραφτό των δημοφιλών αθλητών, να αποθεώνονται, αλλά και να κατηγορούνται, ακόμα και δια ασήμαντον αφορμήν από κοινό και αντιπάλους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δεχτεί πυρά, μεταξύ άλλων, για τα μεγάλα διαλείμματα στη διάρκεια των παιχνιδιών του, αλλά και για τα σχετικά λίγα τουρνουά που έχει κερδίσει στην καριέρα του, σε σχέση πάντα με την πολύ υψηλή θέση που καταλαμβάνει στην παγκόσμια κατάταξη. Μόλις εφτά φορές έχει κατακτήσει ΑΤP τρόπαιο: 1 το 2018, 3 το 2019, 1 το 2020 και 2 το 2021. Κανένα γκραν σλαμ και μόλις ένα 1000άρι – φέτος στο χώμα του Μόντε Κάρλο.

Στην όαση του Indian Wells, μιας πόλης φυτεμένη στην έρημο της νότιας Καλιφόρνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχει την ευκαιρία με τρία καλά παιχνίδια να πιάσει με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.

Καθ’ οδόν για το έκτο μεγαλύτερο τουρνουά τένις στον κόσμο, ο Νο 3 τενίστας στον κόσμο επέλεξε να κάνει ένα πολύ μεγάλο διάλειμμα. Όχι από σετ σε σετ, αλλά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μετά το USOpen και την ήττα του από τον απίθανο Κάρλος Αλκαράθ προτίμησε να κάνει ένα μεγάλο break από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις συμμετέχοντας μόνο στα… φιλικά (ένα απλό και ένα διπλό) του Laver, Cupμια διοργάνωση που φάνηκε από τις αντιδράσεις του ότι ξεκούρασε το μυαλό του και τον βοήθησε να πατήσει το restart.

Και είδαμε στο Indian Wells έναν Στέφανο που βγάζει ενέργεια, αλλά και αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Μπορεί να μην βρίσκει αμέσως ρυθμό – φυσιολογικό όταν έχει μείνει εκτός κάπου ένα μήνα – αλλά αποπνέει σιγουριά ότι δεν θα αργήσει να  γυρίσει κάθε παιχνίδι του.

Ο σημερινός του αντίπαλός του, Νικολόζ Μπασιλασβίλι (21:00 – Cosmote Sport 6) δεν φαίνεται να έχει τα όπλα να τον σταματήσει και μετά σειρά θα πάρει, πιθανότατα, ο σούπερ-φορμαρισμένος Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Από την άλλη πλευρά του ταμπλό με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ νοκ-άουτ, στα ημιτελικά συναντάμε τους Ντιμιτρόφ και Νόρι, αντίπαλοι του… χεριού του κορυφαίου Έλληνα τενίστα.

Ναι, ο Στέφανος μπορεί να κάνει το Indian Wells δικό του. Δείχνει να πηγαίνει με τα… χίλια και φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει στο δρόμο για το πιο μεγάλο τρόπαιο της καριέρας του, το 1000άρι του BNP Paribas Open.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News