Εθνική Χάντμπολ: Έπεσε σε βράχο Σίμιτς, αλλά το καράβι είναι γερό

Εθνική Χάντμπολ: Έπεσε σε βράχο Σίμιτς στη ρεβάνς με το Μαυρβούνιο, αλλά το καράβι είναι γερό

Ύστερα από εννέα νίκες στα προκριματικά και στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το ελληνικό ταχύπλοο δεν μπόρεσε να δέσει στο τελευταίο λιμάνι»

Μετά τη φτωχή, για την εμφάνισή της, νίκη (25-23) στη Χαλκίδα, η εθνική ομάδα χάντμπολ πάλεψε στο Μαυροβούνιο και έβαλε δύσκολα στους σαφώς πιο έμπειρους γηπεδούχους σε μια καυτή έδρα όπου 6.000 κόσμος κρέμονταν σαν τα τσαμπιά από τις εξέδρες.

Ωστόσο, όταν μείωσε στο γκολ και οι Μαυροβούνιοι έμοιαζαν να απελπίζονται, ήρθε ο θηριώδης τερματοφύλακάς τους, Νεμπόισα Σάβιτς, βράχος στην άμυνα, να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του με απανωτές αποκρούσεις και να βάλει απαγορευτικό στην πορεία της Ελλάδας προς τα γήπεδα της Πολωνίας και της Σουηδίας. Και μοιραία στο τελευταίο δίλεπτο η διαφορά άνοιξε και ήρθε αυτό το άδικο 33-25.

Η Ελλάδα ένα πράγμα είχε να ζηλέψει από τους αντιπάλους της και από κάθε ομάδα που τη βλέπουμε να μετέχει σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, κι αυτό είναι η εμπειρία από ματς που «καίνε» και από διεθνείς παραστάσεις.

Το καράβι της Εθνικής είναι γερό, γρήγορο και έχει καλό καπετάνιο, τον Γιώργο Ζαραβίνα. Δεν έχει γράψει, όμως, ακόμα μίλια σε διεθνή ύδατα. Αυτά τα ματς στη Χαλκίδα και στην Ποντγκόριτσα ήταν μεγάλο σχολείο. Δίδαξαν τους Έλληνες διεθνείς ότι και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Ότι δεν αρκεί να είσαι καλύτερος, αλλά να το δείχνεις και στα 60 λεπτά του αγώνα.

Ο αποκλεισμός, έπειτα από όλη αυτήν την πορεία, πονάει. Όμως, μια βασική αρχή στον αθλητισμό είναι να μην απογοητεύεσαι ποτέ και να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις. Και η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση δεν γκρεμοτσακίστηκε. Πήρε ένα χρήσιμο, για τις μεγάλες της δυνατότητες, μάθημα. Σηκώνεται και συνεχίζει πιο ψηλά, πιο δυνατά, πιο γρήγορα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News