ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Η Νέφτσι απειλεί αν δεν προσεχθεί

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το στατιστικό περίεργο των δύο αγώνων της Νέφτσι με τη Ντινάμο και υπογραμμίζει ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι σε… alert

Μετά το πρώτο ματς της Νέφτσι με τη Ντιναμό στην Τιφλίδα για τον α’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι κουβέντες που γίνονταν στο Ρέντη μεταξύ του Πέδρο Μαρτίνς, που έκανε το κοπιαστικό ταξίδι ως τη Γεωργία για να το παρακολουθήσει από κοντά, και των συνεργατών του ήταν λίγες και συγκεκριμένες: η Ντινάμο είναι καλύτερο σύνολο, η Νέφτσι έχει καλύτερους παίκτες ατομικά.

Σ’ εκείνο το πρώτο ματς οι Αζέροι κέρδισαν 2-1 με τις τελικές να είναι 13-6 υπέρ των Γεωργιανών. Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, η Νέφτσι κέρδισε 2-1 και το δεύτερο ματς με τις τελικές να είναι 12-5 υπέρ της Ντιναμό Τιφλίδας. Αν κάνει κανείς τις προσθέσεις θα διαπιστώσει ότι σε δύο ματς η Νέφτσι έβαλε 4 γκολ σε 11 τελικές και η Ντινάμο 2 γκολ σε 25 τελικές…

Αυτό το στατιστικό στοιχείο, σε συνδυασμό με την ευκολία που ο Άρης δημιουργούσε εξαιρετικές προϋποθέσεις για να σκοράρει στο πρώτο ημίωρο του φιλικού στο Γ.Καραϊσκάκης, πρέπει να κρατάει σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Πέδρο Μαρτίνς κάθε άλλο παρά ήσυχος είναι. Είμαι βέβαιος ότι ανησυχεί και βρίσκεται σε καθεστώςσυναγερμού. Και στο ίδιο καθεστώς θα προσπαθήσει να βάλει τους ποδοσφαιριστές του. Βλέπετε, τέλειωσαν τα… ψέμματα. Τέλειωσαν οι πρόβες και τα φιλικά. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα υπάρχει το πρώτο ματς με τη Νέφτσι στο Φάληρο. Ένα ματς στο οποίο κρίνονται πολλά.

ΥΓ: Ο Κούντε είναι ένας πολύ πολύ σύγχρονος χαφ. Και σ’ αυτό το λίγο που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, στα φιλικά της Αυστρίας και αυτό με τον Άρη, φρόντισε να δικαιώσει τον Μαρτίνς και όλους στο μεγάλο λιμάνι για τον… έρωτα που έχουν μαζί του εδώ και τρία χρόνια.

ΥΓ2: Τα πολλά θετικά που λέγονται στο Ρέντη επιβεβαίωσε στο πρώτο του ημίχρονο ως παίκτης του Ολυμπιακού και ο Αγιγκμπού Καμαρά. Και μόνο το ελεύθερο που του έδωσε ο Μαρτίνς να εκτελεί τα κόρνερ δείχνει κάτι για την εμπιστοσύνη που του έχει ήδη ο προπονητής.

ΥΓ3: Ακόμα και σπουδαία 10άρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα ζήλευαν την κίνηση και την ασίστ του Ελ Αραμπί στον Εμβιλά στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού.

ΥΓ4: Στην αρχή της προετοιμασίας στο μυαλό του Μαρτίνς υπήρχε το δίλημμα Ρατζέλοβιτς ή Τσούμιτς. Και ήταν δίλημμα για το ποιόν από τους δύο θα κρατήσει στο ρόστερ. Τελικά κέρδισε ο πρώτος και ο δεύτερος θα πάει ξανά δανεικός. Στο φιλικό με τον Άρη ο Λάζαρ ήταν θετικός από ένα σημείο και μετά γιατί στην αρχή του ματς… κουτούλαγε στους αντιπάλους.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News