Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι, ο Τσιμίκας και το κρίσιμο σταυροδρόμι

Ο Μάριος Βρουσάι αποτελεί δίχως αμφιβολία ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πακέτο. Ωστόσο πέρα από το ταλέντο ένας παίκτης πρέπει να διαθέτει και μια σειρά από άλλα χαρίσματα για να σταθεί στο επίπεδο μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός.

Ο Κώστας Τσιμίκας για παράδειγμα, όταν έφαγε το… χαστούκι από τους πρωταθλητές, δηλαδή άκουσε τη φράση «είναι καλύτερα να πας κάπου δανεικός να πάρεις ματς στα πόδια σου και βλέπουμε», μετέτρεψε το κακό νέο σε δημιουργική εμπειρία. Και όταν γύρισε στο μεγάλο λιμάνι ξεπέρασε τον Λεονάρντο Κούτρη που θεωρούνταν βασικός αριστερός μπακ και τα… έσπασε φτάνοντας να κάνει μεταγραφή μέχρι και τη Λίβερπουλ.

Δεν πείστηκε για μπακ

Ο Μάριος Βρουσάι λοιπόν είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως το καλοκαίρι του 2024, το ανανέωσε πέρυσι. Τι θα κάνει λοιπόν με δεδομένο ότι, τελικά, δεν πείστηκε να δοκιμάσει ως δεξί μπακ; Ο Πέδρο Μαρτίνς «έβλεπε» σ’ εκείνον, και του το είπε, έναν παίκτη που μπορούσε και ακόμα μπορεί να κάνει καριέρα ως δεξί μπακ-χαφ. Ο Μάριος ωστόσο φαίνεται πως δεν πείστηκε και αισθάνεται μόνο εξτρέμ.

Και στον Ολυμπιακό του Μασούρα, του Γκάρι και του 1+1 εξτρέμ που αναμένεται να έρθει ο χρόνος του θα είναι, ξανά, περιορισμένος. Εξάλλου και τα προηγούμενα χρόνια όταν χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ δεν έδειξε κάτι που να ωθούσε άπαντες να πουν: αυτός θα είναι βασικός. Προσπάθεια έκανε αλλά συνήθως άφηνε τις ενέργειές του στη μέση, κυρίως επειδή συχνά προσπαθούσε να εντυπωσιάσει επιχειρώντας να κάνει τα πάντα μόνος του. 

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο πίσω όσο αρκετοί νομίζουν αναφορικά με την υλοποίηση του σχεδιασμού του για τη νέα σεζόν.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα… μυστικά της ιστορίας Ζιαν Φλέμινγκ που σοβαρεύουν το φλερτ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News