Ολυμπιακός PreSeason: Πολλά και τίποτα από το πρώτο φιλικό με τη Ριντ

Ολυμπιακός PreSeason: Πολλά και τίποτα από το πρώτο φιλικό των πρωταθλητών της Super League με την αυστριακή Ριντ

Τι μπορεί να «κρατήσει» κανείς από το πρώτο φιλικό της PreSeason 2022/23 του Ολυμπιακού κόντρα στην άσημη αυστριακή Ριντ από την οποία ηττήθηκαν με 2-0 οι πρωταθλητές; Πολλά και ταυτόχρονα τίποτα. Εξάλλου αν σκεφτεί κανείς για ποιό ματς μιλάμε, το πρώτο φιλικό της PreSeason δηλαδή, τότε πρέπει να καταλαβαίνει ότι η αξία του ήταν περιορισμένη, ένα επίπεδο πάνω από μια δυνατή προπόνηση.

Δεν κρατάμε τίποτα αν σκεφτούμε ποιοί συνέθεσαν την πρώτη 11άδα. Πιθανότατα κάποιοι που δύσκολα θα συνυπάρξουν σε επίσημο… Δεν κρατάμε τίποτα αν σκεφτούμε για πόσο πρώιμο δείγμα γραφής μιλάμε. Δεν κρατάμε τίποτα αν σκεφτούμε πόσοι και ποιοί 11αδάτοι έλειπαν.

Κρατάμε αρκετά αφού ο Πέδρο Μαρτίνς μας υπενθύμισε από την πρώτη του 11άδα πως η αγαπημένη του διάταξη είναι το 4-2-3-1 και θα έχει πάντα προτεραιότητα στις προτιμήσεις του. Ο Κρίστινσον ήταν στα δοκάρια και στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, τους Κούτρη, Μπα, Μανωλά και Ανδρούτσο. Το δίδυμο των κεντρικών χαφ απαρτίζονταν από Κανέ και Αγκιμπού, 10άρι έπαιξε ο Καρβάλιο, αριστερά και δεξιά στην επίθεση ήταν οι Φαντιγκά και Ρατζέλοβιτς και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. 

Επιβεβαίωση για Αγκιμπού, plus ο Κούτρης

Κρατάμε αρκετά αφού ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε αυτό που σας είχαμε προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό με ρεπορτάζ στο sportday.gr, ότι ο Αγκιμπού θα δοκιμαστεί σε θέση «8» και μόνο αν αποτύχει θα επιστρέψει στη θέση 10 ή στα πλάγια της επίθεσης. Κρατάμε αρκετά αφού είχε αξία να παρατηρήσει κανείς κάθε κίνηση του Λεονάρντο Κούτρη αλλά και του Λάζαρ Ρατζέλοβιτς που αμφότεροι προσπαθούν να πείσουν ότι αξίζουν να παραμείνουν φέτος στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Αν πρέπει να επιλέξει κάποιος έναν από τους δύο που άφησε καλύτερες εντυπώσεις αυτός αναμφίβολα είναι ο Ελληνοβραζιλιάνος αριστερός μπακ.

Δύο ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο

Στο α’ ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι απείλησαν σημαντικά σε δύο περιπτώσεις, στο 29′ με δεξί σουτ του Φαντιγκά λίγο άουτ και στο 36′ με αριστερό σουτ του Κούτρη που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Οι ερυθρόλευκοι δεν δημιουργούσαν εύκολα αφού η μπάλα δεν περνούσε πολύ από τον άξονα με τον Καρβάλιο να «φαίνεται» στο ματς σε δύο περιπτώσεις προς το τέλος του α’ 45λεπτου. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μαρτίνς έστειλε τον Φαντιγκά πίσω από τον Ελ Αραμπί και τον Καρβάλιο στα πλάγια. Στο 55′ ο Μπα «χρεώθηκε» με πέναλτι και ο Μόνσχαϊν (που το κέρδισε) έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από πούλημα της μπάλας από τον Ανδρούτσο, ο ίδιος παίκτης πλάσαρε ελάχιστα άουτ όντας μόνος προ του Κρίστινσον. 

Αλλαγή 9άδας και διάταξης

Στο 60ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τα 9/11 της 11άδας, διατηρώντας μόνο τον τερματοφύλακα Κρίστινσον και τον Φαντιγκά και μαζί με τους 9 που έβαλε άλλαξε και διάταξη προτιμώντας το 4-4-2. Αβραάμ και Σωκράτης ήταν στόπερ, Σισέ και Μπαγκαλιάνης έπαιξαν αναγκαστικά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στην άμυνα. Ο Εμβιλά με τον Μαντί συνέθεσαν το κεντρικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ο Φαντιγκά πήγε έξω αριστερά ο Βαλμπουενά έξω δεξιά και δίδυμο στην επίθεση οι Χασάν και Τικίνιο.  Στο 68′ η Ριντ αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά και μετά από παράλληλη σέντρα ο Νουντ έκανε το 2-0 για τους Αυστριακούς σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός «ψάχνονταν». Στο 75′ ο Μαρτίνς έβαλε τον Ντιμπί Κεϊτά αντί του Φαντιγκά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News