Ολυμπιακός Champions League: Τα θεάματα θα έρθουν, προέχει ο άρτος

Πριν από τη σέντρα του αγώνα στη Χάιφα στα ηλεκτρονικά καφενεία των social media μεγάλος αριθμός ανθρώπων απορούσε, για να το πω κομψά, με την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να προτιμήσει τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης και όχι τον δημοφιλή και προφανώς σπουδαίο γκολτζή, Ελ Αραμπί. Επί 90 λεπτά ο Βραζιλιάνος έδινε τις απαντήσεις που έπρεπε εκεί που έπρεπε, στο χορτάρι, και δικαίωνε τον προπονητή του όντας ο κορυφαίος και με διαφορά ερυθρόλευκος και φυσικά ο δημιουργός και… σκόρερ του γκολ του Ζίνκερναγκελ.

Προτιμήθηκε ο νεότερος

Όποιος μπορεί να διαβάσει / ακούσει πίσω από τις λέξεις κατάλαβε από τις δηλώσεις του Μαρτίνς γιατί έπαιξε ο Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Ο Πορτογάλος έκανε νύξη για τη φυσική του κατάσταση. Εννοούσε προφανώς ότι ο κατά 4 χρόνια νεότερος Βραζιλιάνος θα άντεχε περισσότερο συγκριτικά με τον 35,5χρονο Μαροκινό στις εξοντωτικές, λόγω υγρασίας, καιρικές συνθήκες. Η εικόνα του παίκτη, όπως και όλων των παικτών φυσικά, στο φινάλε τα «είπε» όλα για το τι συνάντησαν στη Χάιφα. Λες και τους είχαν μπουγελώσει ήταν άπαντες από τον ιδρώτα, ακόμα και παίκτες που είχαν μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα. Ενδεχομένως (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος) να προτιμήθηκαν για τον ίδιο λόγο και οι Μανωλάς (31), Σισέ (27) έναντι του Σωκράτη (34) στην άμυνα. 

Η εξαίρεση Αγκιμπού και οι αλλαγές που δεν…

Στο α’ ημίχρονο το πλάνο λειτούργησε κοντά στο τέλειο με εξαίρεση τον Αγκιμπού που υστέρησε ολοφάνερα και ορθά αντικαταστάθηκε. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν πήρε πράγματα που έπρεπε και μπορούσε από τις αλλαγές του με συνέπεια να ζοριστεί πολύ και να πιεστεί. Εν τέλει δέχθηκε ένα απίστευτο γκολ και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις χάνοντας μια σημαντική νίκη που θα του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς. ΟΚ, ήταν τυχερό αλλά θα μπορούσε να το δεχθεί νωρίτερα ο Ολυμπιακός για να είμαστε δίκαιοι. Όπως προανέφερα οι ερυθρόλευκοι δεν βοηθήθηκαν από τις αλλαγές τους. Ούτε ο Μαντί ήταν ο Μαντί που έπρεπε, προφανώς ήταν καλύτερος από τον Αγκιμπού. Ούτε ο Αμπουμπακάρ ήταν αυτός που έπρεπε. Απώλεσε σημαντική ευκαιρία, δεν έδωσε πάσες που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε και στην άμυνα βοηθούσε με τα… μάτια.

Το βασικό ζητούμενο σαφές, 40 εκατ.!

Ό,τι έγινε, έγινε πια. Ο Ολυμπιακός έβγαλε τη δύσκολη δοκιμασία στη Χάιφα και πλέον έχει μία εβδομάδα καιρό (κάθε μέρα που περνάει προς όφελός του είναι) να φρεσκαριστεί και να μονταριστεί κι άλλο για να είναι πιο έτοιμος και καλύτερος στο Γ.Καραϊσκάκης για να πάρει την πρόκριση. Αυτό, μην ξεχνάμε, είναι το ζητούμενο: να παρθεί η πρόκριση. Όχι μόνο απέναντι στη Μακάμπι αλλά και στους δύο επόμενους γύρους ώστε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Το διακύβευμα είναι σημαντικό, μιλάμε για περίπου 40 εκατ.ευρώ! Αν νομίζεις κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μεγαλύτερα ρίσκα προσπαθώντας να εντυπωσιάσει / διασκεδάσει τον οποιονδήποτε περιμένει καλή μπάλα Ιούλη μήνα (!) σε κομβικά προκριματικά, γελιέται. Ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν θεαματικός πέρυσι είναι μια ΑΛΛΗ ιστορία και είναι ΛΑΘΟΣ να μπαίνει στο ίδιο μίξερ το πέρυσι με το φέτος. Ακριβώς επειδή δεν ήταν… όμορφος πέρυσι, προσπαθεί να γίνει φέτος. 

Το καλύτερο μπορεί να περιμένει

Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει καλύτερα και δουλεύει για να παίξει καλύτερα αλλά αυτό το καλύτερο δεν είναι προγραμματισμένο για το καλοκαίρι, ούτε για τα φιλικά ήταν. Όταν μπει σε μια ρότα η σεζόν και ενσωματωθούν καλύτερα οι νέοι παίκτες και έρθουν και οι υπόλοιποι που αναζητούνται θα γίνει. Τώρα δεν έχει θεάματα, μόνο άρτο. Και το να μπει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League θα του εξασφαλίσει τον άρτο για πολύ καιρό και θα του αφαιρέσει άγχη και αγωνίες, δίχως αυτό να οδηγεί κάποιον στο να ξεχνάει πως υπάρχει η ασφάλεια της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το θέμα είναι να μη χρειάζεται να βάζει διαρκώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης το χέρι στην τσέπη για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αλλά ο Ολυμπιακός να λειτουργεί υποδειγματικά και να βγάζει μόνος την τροφή του.

Η… διευκρίνιση του Ζίνγκερναγκελ

Ο Ζίνκερναγκελ έδωσε με τις δηλώσεις του μια έμμεση και σαφή απάντηση για την αντικατάστασή του στο ημίχρονο. Έκανε λόγο για εξοντωτικό πρώτο 40λεπτο λόγω συνθηκών. Και μην ξεχνάμε αφενός ότι πρόκειται για παίκτη που όταν ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση αλλά και Σκανδιναβό που έχει συνηθίσει σε εκ διαμέτρου αντίθετες καιρικές συνθήκες μ’ αυτές στο Ισραήλ. Ο Δανός ήταν αρκετά καλός στα πρώτα 30 λεπτά και από ένα σημείο και έπειτα ήταν φανερό ότι ξέμεινε από αντοχές, το έδειχνε η μικρή συνεισφορά του στην αμυντική λειτουργία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η δικαίωση της έκπληξης Τικίνιο

Τα high lights του 1-1 του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι

Σόμογλου: Η μπάλα τιμώρησε την κακή του εμφάνιση

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News