Ολυμπιακός: Πολύ χειρότερο και από έναν αποκλεισμό θα είναι…

Ολυμπιακός ομαδική
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αισθάνεται ότι αυτό το… έργο στον Ολυμπιακό το έχει ξαναδεί και ελπίζει να κυριαρχήσει η ψυχραιμία ώστε να μην υπάρχει το ίδιο φινάλε.

Μπορεί να σας ακουστεί κάπως, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη το 0-3 από τη Φράιμπουργκ δεν ήταν το χειρότερο για τον Ολυμπιακό στο ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Υπήρχαν άλλα δύο «πράγματα» χειρότερα για τους Πειραιώτες.

Το πρώτο ήταν η εικόνα αδυναμίας να απειλήσει έστω και στο ελάχιστο τη Φράιμπουργκ και συνάμα η ανημποριά να σταθεί με αξιοπρέπεια αμυντικά, όντας απίστευτα ευάλωτος αφού σε κάθε… κατεβασιά των Γερμανών «μύριζε» φάση και γκολ.

Το δεύτερο, και ακόμα χειρότερο, είναι αυτή η γενική αίσθηση που υπάρχει σε σημαντική μερίδα του κόσμου και λέει: διώξτε όλους τους παλιούς, δεν κάνουν, κρατήστε μόνο Χάμες, Μαρσέλο, Ελ Αραμπί, Εμβιλά και Ινμπόμ, άντε και το Μπιέλ και φέρτε και τον… Αντσελότι μπας και κάνουμε ομάδα. Επαναλαμβάνω, αυτό το δεύτερο είναι ακόμα χειρότερο. Κι αυτό είναι ένα… έργο που έχω ξαναδεί στον Ολυμπιακό και πολύ θα ήθελα να μη συνεχιστεί η προβολή του για να μην έχει το ίδιο φινάλε.

Στα δύσκολα φταίνε και τα… ποτιστικά στο Ρέντη

Βλέπετε, όταν οι ερυθρόλευκοι έχουν τόσο κακή εικόνα, την πληρώνουν μέχρι και τα… ποτιστικά στο Ρέντη. Ξαφνικά όλοι γίνονται άχρηστοι, ανίκανοι. Ακόμα και άνθρωποι που έχουν αποδείξει την αξία τους. Σόρι αλλά, προσωπικά, δεν το δέχομαι αυτό. Το σύνολο είναι το κυρίαρχο και το σύνολο στα καλά του… τραβάει άπαντες προς τα πάνω και στα κακά του παρασύρει άπαντες προς τα κάτω. Το δεύτερο συμβαίνει τώρα στον Ολυμπιακό.

Το κακό σύνολο τους παρασύρει όλους προς τα κάτω αυτή τη στιγμή. Και ο Αντσελότι και ο Καπέλο και ο Μουρίνιο να έρθουν δεν θα γίνει το ασχημόπαπο, κύκνος μέχρι να πεις: κύμινο. Θέλει χρόνο. Χρόνο, στήριξη και υπομονή. Σας τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που πίστευε ότι ο Μαρτίνς έπρεπε να μείνει στην ομάδα και πως το λάθος ήταν άλλο απ’ αυτό που όλοι συζητούν αλλά δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε.

Οι προπονητές μακροημερεύουν με υπομονή και στήριξη

Πως μακροημέρευσε (δε λέω απαραίτητα ότι πρέπει να μακροημερεύσει ο Κορμπεράν) αλήθεια ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον (δεν κάνω σύγκριση των δύο, μην παρεξηγηθώ) στη Γιουνάιτεντ; Ήταν όλα ρόδινα κάθε σεζόν; Δεν είχε σεζόν-σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια;  Να σας δώσω και πιο φρέσκο παράδειγμα.

Αυτός ο ασπρομάλλης κυριούλης, ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ, ξέρετε πόσα χρόνια έχει στην ομάδα; Ξέρετε πότε προσλήφθηκε; Τον Δεκέμβρη του 2011!!! Αντέχετε να βλέπετε τον ίδιο προπονητή τόσα χρόνια στην ομάδα σας; Νομίζετε ότι την πήγε… τρένο τη Φράιμπουργκ ως τώρα;  Πέρυσι τερμάτισε 6η, πρόπερσι 10η, πιο πίσω 8η, 13η, 15η, 7η και πιο πριν ήταν στη β’ κατηγορία…

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο… γάμος και χαρές. Έχει και τα δύσκολά του. Και τα έχει για όλους, ακόμα και τους καλύτερους. Λέω διαρκώς ότι στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, από τι υλικό είναι κανείς φτιαγμένος το δείχνει στη δυσκολία. Στο αν και πως καταφέρνει να αντιδράσει και να επιστρέψει. Το λέω και τώρα λοιπόν, που ήρθε ο καιρός να ξαναμετρηθεί ο καθένας κοιτώντας στον καθρέφτη.

Οι παίκτες… σύνδεση με το Emirates

Για το φινάλε, googleάρετε ποιοί έπαιξαν στην ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στο Emirates. Ναι, η… σύνδεση του σημερινού μ’ εκείνον που λατρεύατε είναι παίκτες που λέτε ότι δεν θέλετε να ξαναδείτε να περνάνε ούτε έξω από το Ρέντη…

 

ΥΓ: Για τον Κορμπεράν έχω σαφή γνώμη από τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό και αυτά που εισέπραξα και εισπράττω ακόμα από το Ρέντη αλλά και την εικόνα του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όμως ούτε μπορώ ούτε θέλω να συμβουλέψω κανέναν (ποιός είμαι εγω;) για το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η ομάδα και στο θέμα προπονητή. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει εκείνος που πληρώνει απείρως καλύτερα από ‘μένα έχοντας απείρως περισσότερο όγκο πληροφοριών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News