Ολυμπιακός: Αν πρέπει να… ταμπουρωθεί, ας ταμπουρωθεί, ΜΗΝ τα παρατήσει στην Ευρώπη

Γιαν Εμβιλά
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πετάξει… λευκή πετσέτα στο Europa League γιατί υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορεί να σώσει ευρωπαϊκά στη σεζόν του και δεν είναι αμελητέα.

Υπάρχουν πολλά, άπειρα για την ακρίβεια, πράγματα που μπορεί να σχολιάσει κανείς με αφορμή το Ολυμπιακός-Καραμπάγκ 0-3. Ένα ματς στο οποίο το αρχικό πλάνο του Μίτσελ δούλεψε αρκετά καλά, με εξαίρεση ένα πρώτο μουδιασμένο 10λεπτο, και ύστερα ήρθε η κατάρρευση.

Μια κατάρρευση που συνέπεσε με το «πείραγμα» της ομάδας που έκανε ο Ισπανός τεχνικός με τις αλλαγές του. Σε ερώτηση που του έγινε αρνήθηκε τη σχέση κατάρρευσης και αλλαγών (σ.σ.: είπε ότι συνέπεσαν χρονικά αλλά όχι ποδοσφαιρικά) αλλά πως και ποιός μπορεί να αποδείξει το αντίθετο;

Να παίξει αυτό που μπορεί, τρομάζω όταν…

Να σας πω την αλήθεια, πια, δεν έχει νόημα να σταθούμε στο 0-3 με την Καραμπάγκ χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να… κουβαλήσει μαζί του τα σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα που βοηθούν στην αξιολόγηση της μεγάλης εικόνας. Γιατί αυτή μετράει.

Προσωπικά τρομάζω να ακούω / διαβάζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παρατήσει την Ευρώπη και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα γιατί στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός αυτή τη στιγμή. Δική μου ταπεινή γνώμη είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμα να σώσει πράγματα τη φετινή σεζόν του στην Ευρώπη αρκεί να αποδεχθεί επιτέλους την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να παίξει όπως και μέχρι όσο ΜΠΟΡΕΙ.

Αν πρέπει απλά να… ταμπουρωθεί για να πάρει αποτελέσματα παίζοντας έξυπνα και περιμένοντας τον αντίπαλο, ας ταμπουρωθεί. Σε ειδικές συνθήκες, όπως είναι η τωρινή / φετινή, χρειάζονται ειδικές λύσεις. Και τα περί DNA που έχει η ομάδα και πρέπει να παίζει φουλ επίθεση και να κυριαρχεί, σ’ αυτές τις συνθήκες επαναλαμβάνω, τα ακούω εντελώς βερεσέ. Τη δουλειά του πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός. Και η δουλειά του πια στην Ευρώπη είναι να σώσει ό,τι σώζεται.

Ό,τι κάνει και φέτος θα το κουβαλάει μια 5ετία…

Να κερδίσει επιτέλους βαθμούς γιατί ό,τι κάνει τώρα θα το κουβαλάει μια 5ετία, μην το ξεχνάμε. Κι αν φέτος τα παρατήσει και δεν κάνει τίποτα, θα δυσκολεύεται μια 5ετία σε κληρώσεις. Οι βαθμοί λοιπόν για το προσωπικό του ranking συν την πιθανότητα μιας… τρίτης ευκαιρίας στο Conference (μετά το Champions και τώρα το Europa League) επιβάλλουν ο Ολυμπιακός να μην παρατήσει τίποτα. Αντιθέτως επιβάλλουν να ασχοληθεί σοβαρά με τα τρία ματς που του έχουν απομείνει και να προσπαθήσει να βγει 3ος με μια αξιοπρεπή βαθμολογική συγκομιδή ώστε να συνεχίσει.

ΥΓ: Φάνηκε να είναι πολύ βιαστική κίνηση από πλευράς Μίτσελ να χρησιμοποιήσει τον Μαρσέλο αφού δεν ήταν καλό ούτε για τον παίκτη ούτε για την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος πρέπει να παίξει όταν είναι απόλυτα έτοιμος και ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς η όποια έλλειψη δυνάμεων φαίνεται περισσότερο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News