Ολυμπιακός: Το πρωτάθλημα των πέναλτι (και μη πέναλτι) και των… γ’ ημιχρόνων

Μπιέλ Λεωφόρος
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης δεν εξεπλάγη με το πέναλτι των καθυστερήσεων στη Λεωφόρο στο Παναθηναϊκος-Ολυμπιακός αφού ήταν μια συνέχεια όσων έχουμε δει ως τώρα στη Super League.

Μέχρι το 95ο λεπτό του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός υπήρχαν άπειρα ποδοσφαιρικά πράγματα που μπορούσε να συζητήσει κανείς. Ύστερα τα πήρε η… Εύα κι έφυγε για Δανία. Εκεί απ’ όπου ήρθε ο διαιτητής Κέλετ που, δίχως λόγο, αποφάσισε να κρατήσει καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις. Κι επίσης δίχως λόγο αποφάσισε να επιβραβεύσει την… υποκριτική ικανότητα του Ιωαννίδη αρχικά με φάουλ και ύστερα με πέναλτι.

Είναι μάταιο να προσπαθήσει να εξηγήσει κανείς πόσο λάθος είναι η απόφαση για πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ. Αν μπαίνεις στη διαδικασία να συζητήσεις τα προφανή και αυτονόητα, τότε μπαίνεις σε θέση… ηττημένου σε διάλογο μόνο και μόνο που τον αρχίζεις. Προφανώς και δεν ήταν καν παράβαση του Άβιλα στον Ιωαννίδη, πόσο μάλλον τόσο σοβαρή παράβαση που αλλοιώνει ένα αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση το πρωτάθλημα. Στην Αγγλία ο Ιωαννίδης θα φλέρταρε με κίτρινη που προσπάθησε να εκμαιεύσει παράβαση υπέρ του. Εδώ βέβαια δεν είναι Αγγλία. Εδώ είναι…

Έχει ήδη μπει η… σφραγίδα στο πρωτάθλημα φέτος

Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στον φετινό αλλά νομίζω ότι έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται η… σφραγίδα της Super League 2022/23. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το πρωτάθλημα των πέναλτι (και μη πέναλτι) και των… γ’ ημιχρόνων. Στο… τρίτο ημίχρονο πήρε το δώρο του Κέλετ ο Παναθηναϊκός και απέφυγε την ήττα και τη μείωση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό.

Στο… τρίτο ημίχρονο της 9ης αγωνιστικής σκόραρε ο Παναθηναϊκός και κέρδισε τον Άρη και γλίτωσε ο ΠΑΟΚ την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (2-2). Στο τρίτο ημίχρονο της 8ης αγωνιστικής κέρδισε πέναλτι η ΑΕΚ για να κερδίσει τον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο ίδιο ημίχρονο δεν υποδείχθηκε εις βάρος της καθαρό πέναλτι για να ισοφαριστεί.

Με δύο πέναλτι κέρδισε ο Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ την 4η αγωνιστική. Με γκολ στο… τρίτο ημίχρονο σκόραρε και κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο για τη 2η αγωνιστική. Πέναλτι ήταν και το μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ιωνικό στην πρεμιέρα. Θα μπορούσε κανείς να θυμηθεί κι άλλα, αλλά είναι μάταιο. Όλοι έχουμε δει τι έχει συμβεί ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Ούτε τον… πυρετό και μπούλινγκ

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο όποιος διαιτητής ούτε τον… πυρετό του δίνει στον Ολυμπιακό επιβραβεύεται και αν κατηγορηθεί ότι έδωσε σφύριγμα δέχεται μπούλινγκ και τιμωρείται. Και το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τους διαιτητές και τα ματς των αντιπάλων του στη μάχη του πρωταθλήματος.

ΥΓ: Καληνύχτα και καλή τύχη ελληνικό ποδοσφαιράκι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News