Ολυμπιακός: Συνταγματάρχες και φαντάροι

EUROKINISSI

Ο Σπύρος Γρομητσάρης πλέκει το εγκώμιο του… χαμάλη φαντάρου Θανάση Ανδρούτσου που… καθάρισε στη Λιβαδειά αν και μέχρι πρότινος ήταν στους κομμένους του Ολυμπιακού.

Αν, λέμε αν, καταφέρει ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στη Super League και κατακτήσει τον τίτλο, στην ανασκόπηση της πορείας του θα έχει περίοπτη θέση αυτό το διπλό στη Λιβαδειά στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έκαναν πάρα πολλές φάσεις αλλά τελικά πέτυχαν μόνο ένα γκολ κι αυτό το έβαλε ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Τι παιχνίδια παίζει η -ποδοσφαιρική- ζωή, έτσι; Μιλάμε για έναν παίκτη που προ εβδομάδων προπονούνταν με τους κομμένους και ουσιαστικά θεωρούνταν ξένο σώμα για τον Ολυμπιακό. Και αγωνίστηκε βασικός κόντρα στον Λεβαδειακό συνεισφέροντας τα μέγιστα στο να φύγει ο πρωταθλητής με τη νίκη από τη Βοιωτία. Δεν ήταν εντυπωσιακός αλλά το ταμπλό έγραψε 0-1 με δικό του γκολ στο 40ο λεπτό.

Σ’ ένα ρόστερ που είναι γεμάτο… συνταγματάρχες και… στρατηγούς, το ματς στη Λιβαδειά το καθάρισε ένα… φανταράκι. Αυτό ήταν πάντα και θα είναι πάντα ο Θανάσης Ανδρούτσος. Δεν είναι ο παίκτης που θα… τραβήξει κόσμο στο γήπεδο. Μπορεί να είναι ο παίκτης ωστόσο που θα χαρίσει μια πολύτιμη νίκη. Και τη νίκη μπορεί να τη χαρίσει (σπανίως) σκοράροντας όπως με τον Λεβαδειακό ή (πιο συχνά) με ατελείωτο τρέξιμο για να κάνει χίλιες χαμαλοδουλειές.

Σε ομάδα πρωταθλητισμού χρειάζονται όλοι

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχει αποθεωθεί απ’ όλους τους φίλους του Ολυμπιακού ένας παίκτης με πολύ βαρύ όνομα που δεν έχει βοηθήσει καθόλου ως τώρα (Μαρσέλο) και ακούει διαρκώς μουρμούρα ο Ανδρούτσος και κάθε άλλος Ανδρούτσος επειδή ο ποδοσφαιρικός Θεός δεν τον προίκισε με βραζιλιάνικα γονίδια για να κάνει μαγικά.

Σε μια ομάδα πρωταθλητισμού λοιπόν χρειάζονται όλοι, και οι υψηλόβαθμοι και οι χαμάληδες. Και καλό θα είναι επιτέλους να το καταλάβει ο περισσότερος κόσμος για να χειροκροτήσει έστω και λίγο τους φαντάρους που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή προσπαθώντας για το καλύτερο, έστω κι αν αυτό δεν το καταφέρνουν πάντα.

ΥΓ: Έγραφα ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα στη Λιβαδειά ότι ο Ολυμπιακός δημιουργεί πολύ πια, περισσότερο από πέρυσι ήδη, αλλά σκοράρει λιγότερο έχοντας χειρότερη αναλογία γκολ ανά τελικές. Και το επιβεβαίωσε το θέμα και στη Λιβαδειά.

ΥΓ2: Σε πιο ταιριαστή πλάτη από του Χάμες δεν θα μπορούσε να βρίσκεται η φανέλα με το Νο10…

ΥΓ3: Παρεμπιπτόντως δεν ήθελε και πολύ να… πληρώσει την αστοχία και την επιπολαιότητά του σε τελειώματα ο Ολυμπιακός αφού ο Λεβαδειακός ρίσκαρε στο φινάλε και έφτασε απέναντι στον Πασχαλάκη.

ΥΓ4: Το τι παιχνίδια παίζει η ποδοσφαιρική ζωή αποτυπώνεται και στην περίπτωση Βρουσάι. Αρνήθηκε στον Μαρτίνς να παίξει το ρόλο του δεξιού μπακ και έμεινε εκτός πλάνων και πλέον όχι απλά παίζει δεξί μπακ αλλά και αριστερό!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News