Ολυμπιακός: Κασάμι και Φορτούνης; Ρέτσος και Βρουσάι…

Παναγιώτης Ρέτσος
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης συμφωνεί με την πλειοψηφία για τη θετική εικόνα των Κασάμι, Φορτούνη στο φιλικό με τη Νότιγχαμ αλλά εστιάζει σε άλλους δύο παίκτες των οποίων η κριτική στην απόδοση είναι απείρως πιο σημαντική.

Όχι άδικα στέκονται άπαντες στην απόδοση των Παϊτίμ Κασάμι και Κώστα Φορτούνη με αφορμή το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του σπουδαίου λόγω και του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα φιλικού του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0) στο Γ.Καραϊσκάκης το βράδυ του Σαββάτου (10/12).

Επιτρέψτε μου ωστόσο να μην ασχοληθώ και πολύ με κάτι που, εξάλλου, είναι προφανές. Φυσικά και ήταν θετική η παρουσία των δύο. Ποιούς να κρίνουμε άλλωστε; Δύο 30άρηδες παίκτες με γνωστό παρελθόν (και) στον Ολυμπιακό; Το μοναδικό σοβαρό ζητούμενο ήταν να είναι αμφότεροι υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση. Ότι μπορούν να δώσουν πράγματα με τη εμπειρία και την ποιότητά τους δεν τέθηκε προς αμφισβήτηση, η ετοιμότητα ήταν το θέμα κουβέντας.

Είναι σημαντικό αλλά…

Επίσης υπάρχει κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Στα τετραγωνικά που αγωνίζονται οι δυο τους ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από πλήρης. Ξεχειλίζει σε ποιότητα, έχει επαρκή ποσότητα. Άρα δεν υπήρχε και κάποια αγωνία για το αν μπορούν ή όχι να προσφέρουν Κασάμι και Φορτούνης γιατί πίσω τους (ή μάλλον μπροστά τους αφού προηγούνται οι άλλοι όπως ο Ινμπόμ π.χ.) υπάρχουν ποιοτικές και εγγυημένες λύσεις.

Κάνω λοιπόν αυτόν τον πρόλογο για να μπω στο θέμα. Το ζητούμενο (και) του φιλικού με τη Νότιγχαμ ήταν να δείξουν παίκτες όπως ο Βρουσάι και ο Ρέτσος ότι είναι σε καλή κατάσταση και ετοιμότητα να βοηθήσουν σε θέσεις όπου δεν υπάρχει και πληθώρα επιλογών. Ειδικά στο δεξί άκρο της άμυνας αυτή τη στιγμή και ως το τέλος του 2022 υπάρχει ο Βρουσάι και το ερωτηματικό (λόγω ενός μυϊκού προβλήματος) Ανδρούτσος. Άρα ήταν αναγκαίο να παρουσιαστεί έτοιμος ο Βρουσάι.

Επίσης στα στόπερ ο Σωκράτης μόλις επέστρεψε μετά τον προ μηνός (σ.σ.: στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) τραυματισμό του. Ο Μπα αργεί ακόμα, ο Σισέ είναι… μετέωρος και υπάρχει και η λύση του Ντόι. Γι’ αυτό λοιπόν πέραν του Βρουσάι δεξιά στην άμυνα ήταν πολύ σημαντικό να δείξει ότι είναι εντάξει και ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Είχε γκρινιάξει ο Μίτσελ

Στο φιλικό λοιπόν του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ το ζητούμενο ήταν η εικόνα των δύο Ελληνόπουλων στην άμυνα και η γενικότερη αμυντική λειτουργία. Μια αμυντική λειτουργία για την οποία είχε γκρινιάξει, εύλογα και πολύ, ο Μίτσελ στο φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε με ευκολία τρία γκολ. Εν όψει της επανέναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ερυθρόλευκων το βασικό ζητούμενο είναι η αμυντική σταθερότητα. Ιδεές επιθετικά, ακόμα κι αν δεν γίνονται οργανωμένα, θα έχει ο Ολυμπιακός λόγω ατομικής ποιότητας μια σειρά παικτών του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News