Ολυμπιακός: Πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι για τη «βρώμικη» δουλειά

Μασούρας Ρέαμπτσιουκ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης περιμένει πως ο Μίτσελ θα επανεκτιμήσει κάποιες σκέψεις του και θα επαναφέρει στην 11άδα του Ολυμπιακού άμεσα κάποιους… χαμάληδες πολυτελείας.

Είχε καιρό που ο Μίτσελ φανέρωνε την πρόθεσή του για ταυτόχρονη χρησιμοποίηση στην 11άδα Φορτούνη, Χάμες και Μπιέλ και ενεργοποίηση του Μαρσέλο. Και τη φανέρωνε αυτή την πρόθεση με τις δοκιμές που έκανε στο Ρέντη και τα όσα έλεγε στους συνεργάτες του.

Και επειδή οι πληροφορίες ήταν ακριβείς, τα είδαμε αυτά στην πράξη με το που άρχισαν ξανά οι επίσημοι αγώνες για τον Ολυμπιακό μετά το Μουντιάλ. Θεωρητικά τα παραπάνω έμοιαζαν υπέροχα. Στην πράξη δεν αποδείχθηκε ότι ισχύει αυτό. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν όντως πράγματα δημιουργικά αλλά, ταυτόχρονα, έχασαν πάρα πολλά στην ανασταλτική τους λειτουργία. Και ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να πάει… πουθενά δίχως σοβαρή ανασταλτική λειτουργία.

Στο ποδόσφαιρο του 2022 (και οσονούπω 2023) δε γίνεται να έχεις ως στόχο νίκες με σκορ που παραπέμπουν σε αγώνα… επίδειξης, δηλαδή 5-4, 4-3 και ούτω καθεξής. Στο ποδόσφαιρο του 2022 οι νίκες και οι τίτλοι χτίζονται από πίσω προς τα εμπρός.

Ο αντί…τουριστικός Ολυμπιακός που γκρίνιαζαν αρκετοί πέρυσι, στα 14 πρώτα του ματς πρωταθλήματος είχε 12 νίκες και 2 ισοπαλίες έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο. Τώρα έχει 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Επίσης πέρυσι μετά από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε 14 γκολ παθητικό ενώ τώρα έχει ήδη 10.

Πρέπει να τρέχουν κάποιοι…

Είναι θεωρητικά ωραίο να είναι μια ομάδα και δη ο Ολυμπιακός γεμάτος… αρτίστες αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι στην 11άδα που θα τρέχουν και θα κάνουν τη… βρώμικη δουλειά. Τέτοιους παίκτες έχουν όλες οι ομάδες του κόσμου και μάλιστα ποντάρουν πολλά πάνω τους και τους χρυσοπληρώνουν.

Κάποιοι, υποτιμητικά, τους λένε ρολίστες. Οι προπονητές ωστόσο αδιαφορούν και φροντίζουν να προσθέτουν στα ρόστερ των ομάδων τους τέτοιου είδους παίκτες, «χαμάληδες» πολυτελείας που τρέχουν (και) για κάποιους άλλους.

ΥΓ: Μοιάζει βέβαιο ότι ο Μίτσελ θα αναθεωρήσει αρκετές από τις αγωνιστικές σκέψεις που έκανε τελευταία. Παίκτες όπως ο Μασούρας θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα αφού ο back2back κορυφαίος Έλληνας παίκτης κάνει πολλή «βρώμικη» δουλειά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News