Ολυμπιακός: Η καλύτερη μεταγραφή θα είναι αν…

Γιώργος Μασούρας
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι ο Άρης έκανε ένα μεγάλο διπλό καλό στον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό.

Ενδεκάδα που κερδίζει αλλάζει; Ναι, αλλάζει στο ημίχρονο! Ο Μίτσελ είδε και την άλλη όψη του «νομίσματος» της 11άδας με τα τρία 10άρια πίσω από τον φορ. Γράφαμε σε προηγούμενα blog πως ήταν σίγουρα όμορφο και αποτελεσματικό αυτό σε ματς με αντιπάλους όπως ο Ιωνικός, ο Αστέρας και ο Βόλος αλλά τονίζαμε ότι μένει να φανεί αν και πόσο θα δουλέψει σε αγώνες πιο υψηλού δείκτη δυσκολίας.

Ο Άρης έδωσε την… απάντηση στα τρία 10άρια

Ο Άρης (1-0) λοιπόν έδωσε την απάντηση και σε μας και παράλληλα στον Μίτσελ την ευκαιρία να το ξαναδεί το θέμα γιατί ο Ολυμπιακός, όπως είναι γνωστό, δεν έχει άλλα περιθώρια για «λάθη» βαθμολογικά. Πρέπει να πάει όλο το δρόμο, αν είναι δυνατόν, χωρίς την παραμικρή απώλεια. Ή τέλος πάντων με τις μικρότερες δυνατές, λιγότερες σίγουρα από τον Παναθηναϊκό που είναι επικεφαλής και στο +7β. και την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός τεχνικός πιστώνεται τη γρήγορη αντίδραση στο ημίχρονο. Επέλεξε τον Φορτούνη και μόνο έκπληξη δεν αποτελεί αφού ο Κώστας δεν ήταν καλός. Είτε τον Φορτούνη είτε τον Μπιέλ θα διάλεγε αφού ο Χάμες έδειχνε να είναι λίγο πιο «μέσα» στο ματς και να το παλεύει. Και δικαιώθηκε ο Μίτσελ και με τη διατήρηση του Χάμες στο ματς και φυσικά με την επιλογή του Μασούρα που έμελλε να σκοράρει με την πρώτη του επαφή μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντικό όπλο στην καλύτερη ηλικία

Αν αυτό το γκολ αποτελέσει την επανεκκίνηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, του κορυφαίου Έλληνα παίκτη την τελευταία διετία μην ξεχνιόμαστε, θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Μασούρας είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο, ένας βασικότατος παίκτης του επιτυχημένου Θρύλου της προηγούμενης 4ετίας. Δε γίνεται ξαφνικά να μη μπορεί να προσφέρει στην ομάδα στην καλύτερή του ηλικία.

Αν λοιπόν αυτό το γκολ αποτελέσει το «ξύπνημα» του Γιώργου θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα και φυσικά τον ίδιο. Θα είναι η καλύτερη «μεταγραφή» του Ιανουαρίου. Μια μεταγραφή που θα αυξήσει τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για να ολοκληρώσει την ιστορική ανατροπή που επιχειρεί στη βαθμολογία.

ΥΓ: Τι να πει κανείς για τον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος γέμισε το Γ.Καραϊσκάκης με την ομάδα στο -7β. και σ’ ένα ματς που δεν είναι και το πλέον εμπορικό, δηλαδή αυτό με τον Άρη. Ο κόσμος όμως αφενός συμπαραστέκεται και αφετέρου (και κυριότερο) θέλει να δείξει στην αγαπημένη του ομάδα ότι πιστεύει σ’ αυτή την ιστορική ανατροπή και θέλει να μεταφέρει κι αυτή την πίστη σε τεχνικό τιμ και παίκτες. Φαίνεται πως έχουν αρχίσει να το πιστεύουν όλοι πια. Όμως θα χρειαστεί ταπεινότητα, σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και όχι επιπολαιότητες γιατί με το παραμικρό θα γκρεμιστούν όλα.

ΥΓ2: Αν καθίσει κάποιος και υπολογίσει πόσα ματς (και φυσικά πόσους βαθμούς) έχει πάρει, ή δεν έχει χάσει όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός μετά το 80′ αλλά και στις καθυστερήσεις θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με ένα πραγματικά σοκαριστικό αποτέλεσμα. Θα κυνηγούσε ο Παναθηναϊκός αν δεν υπήρχε αυτός ο… σωρός βαθμών στο φινάλε. Με τα «αν» βεβαίως σοβαρές συζητήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε αλλά πραγματικά είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός.

ΥΓ3: Ο διαιτητής μερικά μαρκαρίσματα (πάνω στις φάσεις και περισσότερο εκτός φάσης), την ώρα του αγώνα μπορεί και να μην τα βλέπει. Οι άνθρωποι στο VAR τι κάνουν; Αμολάνε… αετό;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News