Ολυμπιακός – Μίτσελ: Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν…

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στις πολύ ενδεικτικές και αρκετά… προγραμματικές δηλώσεις του Μίτσελ που έστειλαν πολλά μηνύματα για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό.

Σαφής. Πόσο πιο σαφής να γίνει; Οι πρόσφατες δηλώσεις του Μίτσελ στη Nova εν όψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (22/1 – 20.30) για τη Super League έδωσαν κατεύθυνση. Κατεύθυνση για τα επόμενα που θα πρέπει να περιμένουμε από τους ερυθρόλευκους. Επόμενα που δεν διαφέρουν πολύ από τα αμέσως προηγούμενα για να είμαστε ειλικρινείς.

Ο Ισπανός τεχνικός το είπε ξεκάθαρα. Αισθάνεται δικαιωμένος από τα όσα έχει αποδώσει ως τώρα η 11άδα των τριών 10αριών. Κι αφού αισθάνεται δικαιωμένος, προφανώς θα συνεχίσουμε να τη βλέπουμε. Πιθανότατα όχι συνεχώς αφού παραδέχθηκε ότι έχει κατά νου και το Plan B στο οποίο υπάρχει σε περίοπτη θέση ο Γιώργος Μασούρας. Κι αυτόν τον ανέφερε.

Όπως ανέφερε και τον… μαγικό αριθμό των 16-17 παικτών. Αυτός είναι ο κορμός του. Αυτοί αποτελούν την 11άδα και το plan b του. Αυτοί είναι τα… τραπουλόχαρτά του που θα εναλλάσσει από παρτίδα σε παρτίδα και θα προσπαθεί να… επιβιώνει ποδοσφαιρικά και ν’ αφήνει τους άλλους να… πεθαίνουν. Live and let die, που έλεγε και ένα γνωστό soundtrack ταινίας του Μποντ τη δεκαετία του ’70.

Το λάθος που συνέβαινε και να μην ξανασυμβεί

Προφανώς θα υπάρξουν και (μικρές) αποκλίσεις σ’ αυτό το νούμερο παικτών. Μόλις ήρθε αριστερός μπακ εξάλλου, ο Ραμόν. Δε γίνεται να μην του δοθεί χρόνος. Και φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα των απρόοπτων που μπορεί να… ανοίξει παραπάνω το ροτέισον. Δεν είναι λάθος αυτό που έχει αποφασίσει να κάνει τώρα ο Μίτσελ, αναφορικά με τον αριθμό των παικτών του στο ροτέισον. Λάθος ήταν εκείνο που συνέβαινε πιο πριν.

Που είχε… περάσει από την 11άδα ένας σωρός παικτών. Συνολικά 39 (!) παίκτες έχουν αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό στη φετινή Super League ως τώρα. Αδιανόητο νούμερο. Και πιθανότατα θα μεγαλώσει κι άλλο με τον Ραμόν. Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο σχετικό ρεκόρ των τελευταίων πολλών ετών. Είναι με διαφορά ένας από τους βασικούς λόγους της φετινής αγωνιστικής αστάθειας. Ανήκει στο παρελθόν και καλό θα είναι να μείνει εκεί αυτή η πρακτική.

ΥΓ: Μπορεί ο Μίτσελ να δήλωσε δικαιωμένος για την έως τώρα απόδοση της 11άδας με τα τρία 10άρια αλλά μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα παρατάξει ξανά έτσι την ομάδα του κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι…

ΥΓ2: Είναι πραγματικά πολύ κρίμα να χρειάζεται να αναφερθεί ο Μίτσελ, ή όποιος Μίτσελ, και φυσικά ένα σημαντικό γκολ σαν αυτό που έβαλε με τον Άρη, για να υπενθυμιστεί η αξία του Γιώργου Μασούρα. Ότι ένας παίκτης μπορεί να περνάει περίοδο γκίνιας ή ντεφορμαρίσματος, δε σημαίνει ότι ξέχασε τον τρόπο να προσφέρει. Και ειδικά ο συγκεκριμένος που έχει προσφέρει πάρα πολλά. Ο διεθνής Έλληνας είναι στην καλύτερη ηλικία του και ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να τον εκμεταλλευτεί, να πάρει ό,τι καλύτερο διαθέτει αφού η εμπειρία που έχει πια τον κάνει καλύτερο.

Παρεμπιπτόντως, η αξία και η σπουδαιότητα του παίκτη Μασούρα δε φαίνεται μόνο από τα όσα κάνει από τη μέση και μπροστά αλλά και από τα όσα προσφέρει από τη μέση και πίσω. Οι μπακ με τον Μασούρα μπροστά τους δεν είναι ίδιοι συγκρινόμενοι με το να έχουν έναν παίκτη που δε μαρκάρει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News