Ολυμπιακός: Ο Ι-Κανός, ο Γκάρι, η μαγκιά του Σαμασέκου και το κακό… χούι

Κανός σαμασέκου
eurokinissi

Με αφορμή το Λαμία-Ολυμπιακός ο Σπύρος Γρομητσάρης κάνει μια πρώτη… σούμα του Κανός σε 110 λεπτά στη Super League και την αναπόφευκτη σύγκριση με τον Γκάρι Ροντρίγκες ενώ στέκεται και στον Αφρικανό χαφ και μια συνήθεια που πρέπει να κοπεί.

Στη Λαμία και το 3-0 του Ολυμπιακού επί της τοπικής ομώνυμης ομάδας, ο Κανός έπαιξε 80 λεπτά. Μία αγωνιστική νωρίτερα, στο επιβλητικό 6-1 επί του Παναιτωλικού στο Γ.Καραϊσκάκης, ο Κανός είχε αγωνιστεί ως αλλαγή για 35 λεπτά.

Σ’ αυτές τις δύο συμμετοχές του στην ελληνική Super League, οι οποίες μην ξεχνάμε έγιναν μετά το προσωπικό του δράμα και μεγάλο σοκ με την αιφνίδια απώλεια της μητέρας του και το ταξίδι-αστραπή στην πατρίδα του για την κηδεία, ο Ισπανός εξτρέμ μετράει ένα γκολ, μία ασίστ, ένα δοκάρι και ένα κερδισμένο πέναλτι!

Και ο Γκάρι Ροντρίγκες πάλι στα… πιτς

Τη στιγμή που ο νεοαποκτηθέντας εξτρέμ κάνει αυτά, ο Γκάρι Ροντρίγκες μένει ξανά στα… πιτς. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι αντικαταστάθηκε μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη του ματς στη Λαμία και αναμένεται να μείνει εκτός για κάποιες εβδομάδες με νέα θλάση… Οι ευχές για ταχεία ανάρρωση απ’ όλους είναι δεδομένες.

Όπως δεδομένες είναι και οι συγκρίσεις… Όπως αναπόφευκτες είναι και οι διαπιστώσεις ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει ελάχιστα πράγματα εδώ και ενάμιση χρόνο που απέκτησε τον Γκάρι και του δίνει ένα από τα πιο βαριά (1,2 εκατ.ευρώ καθαρά) συμβόλαια.

Ο Κανός λοιπόν υπενθυμίζει πως πρέπει να είναι ένας εξτρέμ του Ολυμπιακού. Ναι, είναι πολύ πρώιμο το δείγμα, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο είναι και πολλά υποσχόμενο. Έχει, επιτέλους, εμφάνιση αληθινού εξτρέμ για Ολυμπιακό.

Ξεχρέωσε ένα μέρος του αυτογκόλ

Από εκεί και έπειτα, αξίζει κανείς να σταθεί και στον Ντιαντιέ Σαμασέκου. Ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής (ένας από τους πολλούς βέβαια, όχι ο μόνος…) στον α’ ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ με το αυτογκόλ που έβαλε. Και στη Λαμία… ξεχρέωσε ένα μέρος εκείνου του αυτογκόλ. Το γκολ που έβαλε, εκτός από όμορφο, ήταν και σημαντικό.

Όταν όλοι στον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει να τα βάζουν με την τύχη τους πιστεύοντας ότι θα λήξει το α’ ημίχρονο 0-0 και θα αυξηθεί η ψυχολογική πίεση, ο Αφρικανός  έδωσε τη λύση. Το γκολ που έβαλε ήταν πιο… βαρύ από τα άλλα δύο που σημείωσαν οι Μπακαμπού και Μπιέλ. Από το δικό του πόδι άνοιξε ο δρόμος για το διπλό.

Τούμπα, Νέα Φιλαδέλφεια και Λαμία

Και φυσικά δε γίνεται να μη σταθεί κανείς στο νέο, κακό, ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς. Ο Μίτσελ πρώτος εξάλλου αναφέρθηκε σ’ αυτό. Κι επειδή επαναλαμβάνεται αυτό το κακό… χούι, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να μην επαναλαμβάνεται.

Συνέβη στην Τούμπα, ελέω Πασχαλάκη δε στοίχισε. Συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια στο κύπελλο, στοίχισε. Συνέβη και στη Λαμία, δεν στοίχισε. Όσο περνούν οι αγωνιστικές και λιγοστεύουν τα ματς, κάθε κακό ξεκίνημα σε ματς στο οποίο μάλιστα μπορεί να σκοράρει ο αντίπαλος θα είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμο και ακόμα πιο δύσκολα θα μπορεί να βρεθεί ο τρόπος να… καλυφθούν τυχόν χαμένοι βαθμοί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News