Ολυμπιακός: Από τη Λεωφόρο στο Καραϊσκάκη 111 μέρες σαν μια αιωνιότητα

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι πολλά μοιάζουν ίδια αλλά σχεδόν όλα είναι διαφορετικά όψει του σαββατιάτικου ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε στη Λεωφόρο για το ντέρμπι του α’ γύρου με τον Παναθηναϊκό γνώριζε ότι οι πράσινοι προέρχονταν από το εκπληκτικό 10 στα 10 στο ξεκίνημα της φετινής Stoiximan Super League ενώ ο ίδιος δεν είναι στα καλύτερά του. Το Σάββατο (25/2), 111 μέρες μετά, που υποδέχεται τους πράσινους στο Γ.Καραϊσκάκης τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά και σε κάνουν να αισθάνεσαι λες και πέρασε μια… αιωνιότητα από τότε.

Από το 10 στα 10 στο 5 στα 10

Στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους οι πρωτοπόροι μετρούν 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ο Ολυμπιακός στον αντίποδα δείχνει πιο σίγουρος για τον εαυτό του σε σχέση μ’ εκείνη την ομάδα που πήγαινε αρχές Νοέμβρη στο Απ.Νικολαΐδης και εξέπληττε ευχάριστα τους φίλους του με μια εμφάνιση κυριαρχίας για την οποία άξιζε να φύγει νικητής αλλά το περιβόητο πέναλτι στη φάση Άβιλα-Ιωαννίδη του στέρησε δύο έξτρα βαθμούς (και παράλληλα έδωσε έναν στον ΠΑΟ).

Βεβαίως, απ’ αυτές τις 5 νίκες στα 10 τελευταία τους ματς πρωταθλήματος που έχουν οι πράσινοι, οι 3 είναι σερί στα πιο πρόσφατα με Λαμία, Άρη και Βόλο. Μάλιστα κόντρα στο Βόλο έκανε 30 (!) τελικές στη νίκη 2-0. Υπάρχει κι αντίλογος βεβαίως σ’ αυτά τα νούμερα αφού και τα δύο γκολ τους οι πράσινοι τα έβαλαν μετά το 50ο λεπτό που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο και το 2ο ήταν με ένα άκρως αμφισβητούμενο (στην πραγματικότητα ανύπαρκτο ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη) πέναλτι.

Πιο… οικεία ο ΠΑΟ σε ρόλο αουτσάιντερ

Όπως και να ‘χει, στο ντέρμπι του Σαββάτου μπορεί να πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως και να αισθάνεται πιο οικεία με το ρόλο του αουτσάιντερ. Λόγω έδρας είναι λογικό ο φιλοξενούμενος, έστω κι αν είναι ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, να λογίζεται (έστω και οριακά) ως αουτσάιντερ. Με εξαίρεση εξάλλου το πρόσφατο ματς με τον Βόλο, οι πράσινοι δεν είναι μια ομάδα που είναι καταιγιστικοί επιθετικά.

Προηγούνται στη βαθμολογία του Ολυμπιακού και έχουν 10 γκολ λιγότερα  (34 έναντι 44 των ερυθρόλευκων) κι ας έχουν σκοράρει διπλές φορές, συνολικά 8, με πέναλτι. Γενικώς παράγουν λιγότερο και σκοράρουν λιγότερο. Όμως είναι μια ομάδα που βρίσκει την ουσία. Είτε με πέναλτι είτε με γκολ που έχουν αρκετή δόση τύχης, είτε με οργανωμένες προσπάθειες. Το θέμα είναι ότι τη βρίσκουν. Και ο Μίτσελ και οι παίκτες του το γνωρίζουν αυτό και θα κληθούν να πάρουν μια σημαντική απόφαση.

Ο Μίτσελ θα πάρει την κρίσιμη απόφαση

Κι αυτή η απόφαση είναι η γενικότερη προσέγγιση του αγώνα. Θα παίξουν με επιθετική ορμή και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανασταλτική τους λειτουργία; Ή θα είναι πιο συγκρατημένοι γνωρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να γίνεται επικίνδυνος άμα βρίσκει χώρους; Την απάντηση θα τη δώσει ο Μίτσελ αλλά μοιάζει πολύ πιθανό να πάει σε ένα επιθετικό ρίσκο με σημαντικές δόσεις λογικής ο Ισπανός τεχνικός. Γιατί αυτό το ματς είναι ΤΟ ματς στην προσπάθεια που κάνει για την ολική επαναφορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News