Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ το μπράβο ο Μίτσελ και το… ανάθεμα

Ινμπόμ Μπακαμπού
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αναρωτιέται φωναχτά ενόψει του Ολυμπιακός-Λεβαδειακός πόσο εύκολο είναι ο Μίτσελ να κάνει… εκπτώσεις.

«Θέλουμε τη νίκη. Ψάχνουμε τρόπο για να κερδίσουμε και θέλουμε να είμαστε στο μάξιμουμ της απόδοσης μας. Όταν σκέφτεσαι έτσι, να προστατέψεις παίκτες λόγω καρτών, τότε πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζεις. Επομένως θα παίξουμε χωρίς εκπτώσεις για τη νίκη και αν το παιχνίδι πάει καλά, τότε θα το σκεφτούμε αυτό».

Αυτά τα λόγια που μόλις διαβάσατε τα είπε ο Μίτσελ στην Cosmote tv με αφορμή ερώτηση που αφορούσε στο ενδεχόμενο να προφυλάξει στο ματς της Κυριακής (5/3 – 16:00) με τον Λεβαδειακό στο Γ.Καραϊσκάκης τους Ινμπόμ και Μπακαμπού που βρίσκονται στο όριο καρτών και αν… κιτρινιστούν θα απουσιάσουν από το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με το οποίο θα πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Εύκολα τα λες, δύσκολα τα κάνεις

Κάποια πράγματα είναι η αλήθεια λέγονται πιο εύκολα απ’ όσο γίνονται. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αν ο Μίτσελ βάλει και τους δύο βασικούς κόντρα στον Λεβαδειακό και δουν κίτρινη θα τα… ακούσει ο Ισπανός τεχνικός απ’ όλους «επειδή δεν τους προστάτεψε και τους έχασε εν όψει ντέρμπι».

Από την άλλη βέβαια ο 59χρονος τεχνικός έχει τα δικά του δίκια και τη δική του καθαρά ποδοσφαιρική λογική. Τι λέει αυτή; Έχοντας ήδη σοβαρές απουσίες κόντρα στον Λεβαδειακό, και πιο συγκεκριμένα τους Χάμες, Εμβιλά και Ρόντινεϊ που λογίζονται άπαντες βασικοί, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να αφήσει εκτός κι άλλους 11αδάτους. Η ομάδα του θα έχει δεδομένα έλλειψη χημείας, δεν θέλει να τη μεγαλώσει και ρισκάρει τους 3β. κόντρα στον Λεβαδειακό.

Κατά κάποιο τρόπο είναι μπρος… γκρεμός και πίσω… ρέμα για τον Μίτσελ που καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση για την οποία θα δικαιωθεί ή θα βρεθεί… κατηγορούμενος. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή που αποφασίζει πριν και όχι κατόπιν… εορτής.

Ο… Γολγοθάς της τελικής ευθείας

Το σίγουρο είναι ότι ο Μίτσελ θέλει να δει τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον Λεβαδειακό σπαταλώντας τη μικρότερη δυνατή ενέργεια και, φυσικά, μη έχοντας έξτρα προβλήματα τραυματισμών. Το ματς με τον Λεβαδειακό, τυπικά, είναι απ’ αυτά που μπορεί να χαρακτηρίσει εύκολα κάποιος και ύστερα αρχίζει ένας… Γολγοθάς για τον Ολυμπιακό. Ο… Γολγοθάς της τελικής ευθείας της σεζόν αφού μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League υπάρχουν τα πλέι οφ αλλά και η… εκκρεμότητα του επαναληπτικού ημιτελικού Κυπέλλου.

ΥΓ: Τις προηγούμενες μέρες ο Μίτσελ δούλεψε πολύ σε στημένες μπάλες με τους παίκτες του στο Ρέντη αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να τις εκμεταλλευτεί επιθετικά όσο πρέπει και μπορεί. Για να δούμε αν θα γίνει η αρχή με τον Λεβαδειακό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News