Ολυμπιακός: Οι ατάκες του Μίτσελ και ο καθρέφτης του

Μίτσελ Γκονζάλεθ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι ο Μίτσελ έχει τα δίκια του αλλά θα είναι μεγάλο σφάλμα να εστιάσει στα ελαφρυντικά και όχι τα επιβαρυντικά.

«Επί 70 λεπτά ήμουν ο καλύτερος προπονητής του κόσμου και επί 20 ο χειρότερος». Αυτή η ατάκα του Μίτσελ Γκονζάλεθ μετά την ισοπαλία σοκ (2-2) του Ολυμπιακού με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League ήταν εκείνη που έδωσε αφορμή για σχόλια.

Είναι μια ατάκα που έχει βάση αφού συμβαίνει συχνά να απέχει μόλις ένα γκολ ο… ήρωας από τον αποδιοπομπαίο… τράγο. Βεβαίως εδώ μιλάμε για δύο γκολ και όχι ένα, στο 2-0 ήταν ο Ολυμπιακός και ισοφαρίστηκε σε 2-2. Κι επειδή το έχει βιώσει ξανά στη σεζόν (στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ) και μυαλό δεν έβαλε, δεν πρέπει να το προσπερνάει έτσι κανείς.

Ο Μίτσελ είναι πολύ επικοινωνιακός και ατακαδόρος. Όμως θα είναι μεγάλο λάθος για τον ίδιο να… προσπεράσει με μια έξυπνη δήλωση σαν την παραπάνω το γιατί το 2-0 έγινε 2-2. Στον καθρέφτη του πρέπει να κοιτάξει πρώτα και ύστερα αλλού.

Ναι ήταν άτυχος αλλά όχι μόνο άτυχος…

Ναι, ο Ολυμπιακός είχε (ξανά) απίστευτη ατυχία αφού είδε και τον Κανός (έναν από τους κορυφαίους ως εκείνη τη στιγμή) να αποχωρεί αναγκαστικά με τραυματισμό και τον Μπα του οποίου η αλλαγή έφερε στο ματς τον παίκτη (Ρέτσος) που έκανε την απροσεξία για τη μείωση του σκορ για τον Άρη και την ολοκληρωτική αλλαγή ψυχολογίας στο ματς.

Όμως πέρα από τις δεδομένες και σημαντικές ατυχίες, όπως προείπα, ο Μίτσελ πρώτα στον καθρέφτη του πρέπει να κοιτάξει. Γιατί μετά την… τρέλα της 11άδας με τα τρία 10άρια που εγκατέλειψε άρον άρον όταν είδε στα δύσκολα ότι δεν βγαίνει, με τον Άρη άφησε την ομάδα του δίχως (κανονικό) φορ.

Επίσης είναι να απορεί κανείς πως γίνεται ένας προπονητής να αποφασίζει τρεις αλλαγές μαζεμένες με το σκορ υπέρ της ομάδας του στο 2-0 και να κάνει ακριβώς τις ίδιες δίχως φοβία και μετά τη μείωση σε 2-1… Απορίας άξιο είναι γιατί άφησε τον εμφανώς ανέτοιμο Μπιέλ ως το τέλος του ματς κι ενώ η εικόνα του έπειθε ότι πρέπει να βγει από τους πρώτους…

Το άλλο δίκιο του Μίτσελ αλλά…

Για να είμαι δίκαιος, είχε δίκιο ο Μίτσελ και στην άλλη ατάκα του ότι όλοι σχολιάζουν και γνωρίζουν τι πήγε λάθος έχοντας το ματς ολοκληρωμένο μπροστά τους. Υπάρχουν δεδομένα ενώ ο εκάστοτε προπονητής μόνο εικασίες μπορεί να κάνει, θεωρητικές. Δεν ξέρει τι ακριβώς θα δώσει η κάθε επιλογή του, να ελπίζει μπορεί ότι θα λειτουργήσει και θα βγει ό,τι έχει στο μυαλό του. Όμως το ξέρει αυτό, είναι ο κανόνας. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή και την έχει αποδεχθεί…

Ό,τι έγινε, έγινε πια. Μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους ερυθρόλευκους ώστε να βρεθούν στο -1β. από την κορυφή και παρέμειναν στο -3β. Η αλήθεια είναι πως αν πριν από την αγωνιστική τους ρωτούσε κανείς τι προσδοκίες θα είχαν από τη 2η ημέρα των πλέι οφ, πιθανότατα θα απαντούσαν να αφήσουν πίσω τους την ΑΕΚ σε ενδεχόμενη μη νίκη της στην Τούμπα και όχι να πλησιάσουν τον Παναθηναϊκό που θεωρητικά είχε πιο εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Βόλο.

Έγινε ζημιά από το «χαστούκι», όχι μη αναστρέψιμη

Έγινε ζημιά αλλά όχι μεγάλη, όχι μη αναστρέψιμη. Ας πάρουν αυτό το οδυνηρό 2-2 και ας το μετατρέψουν στο τελευταίο μεγάλο μάθημα της σεζόν γιατί η αλήθεια είναι πως είχαν αρχίσει να παρα-χαίρονται και υπερ-αισιοδοξούν Μίτσελ και παίκτες μετά το «διπλό» στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό το «χαστούκι» θα τους… μαζέψει ξανά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News