Φορτούνης-Πογιέτ: Ένας μπορεί να κερδίσει, ένας να μετανιώσει

Φορτούνης-Πογιέτ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε άθελά του στον παίκτη του Ολυμπιακού το… τσίγκλισμα που χρειάζονταν για να φροντίσει ώστε να γίνει η καλύτερη «έκδοση» της καριέρας του.

Να λοιπόν που συζητάμε ξανά με αφορμή κλήσεις (και μη κλήσεις) παικτών στην Εθνική ομάδα. Τι ιστορία κι αυτή! Διαχρονική ιστορία και αμαρτία μαζί. Ανέκαθεν γίνονταν συζητήσεις για τις επιλογές των ομοσπονδιακών. Όσοι μένουν έξω παραπονιούνται, όσοι περιλαμβάνονται σ’ αυτές θεωρούν τον (εκάστοτε) προπονητή δίκαιο.

Βεβαίως τελικά την καλύτερη κρίση για τις επιλογές ενός προπονητή εθνικής την κάνει η πορεία της ομάδας. Αν πετυχαίνει τους στόχους της, ο προπονητής δικαιούται να λέει (δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κι έτσι…) ότι είναι εύστοχος σε επιλογές. Αν δεν πετυχαίνει λένε όλοι οι άλλοι για ‘κείνον πόσο… μαντάρα τα έκανε.

Τα κοψίματα του Ρεχάγκελ αλλά με κερδισμένο Euro…

Ποιός μπορεί να ξεχάσει ποιούς και πόσο σπουδαίους παίκτες άφηνε διαρκώς εκτός ο Ρεχάγκελ; Αλλά ποιός να του πει και τι μετά την κατάκτηση ενός Euro και φυσικά τη γενικότερη πορεία της εθνικής επί των (πολλών) ημερών του;

Ας φτάσουμε ωστόσο στο θέμα μας. Είναι για να πικραίνεται ο Φορτούνης που έμεινε εκτός των κλήσεων του Πογιέτ; Η πρώτη αντίδραση ήταν όντως της πίκρας. «Χαλάστηκε» και μάλιστα πολύ ο παίκτης, περίμενε ότι θα είναι μέσα σε μια φάση που κάνει την ολική επαναφορά στην καριέρα του μετά από μερικά δύσκολα χρόνια με τραυματισμούς και όχι μόνο.

Τα δύο πράγματα που έχει ανάγκη ο Φορτούνης

Όμως ο Κώστας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το «όχι» του Πογιέτ και να το μετατρέψει σε μια τεράστια ποσότητα θετικής ενέργειας και κινήτρου για να αρχίσει τον τελευταίο αλλά πολύ πετυχημένο κύκλο της καριέρας του. Δεν είναι παιδάκι πια ο «Φόρτου», τον προσεχή Οκτώβριο συμπληρώνει τα 31 χρόνια και έχοντας επιβαρυνθεί ψυχικά αλλά και σωματικά με τραυματισμούς και παραγκωνισμό αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη ανάγκη για δύο πράγματα και σ’ αυτά (ταπεινή μου εκτίμηση / γνώμη είναι ότι) δεν περιλαμβάνονται οι αγώνες με την εθνική.

Ναι, έχει μια λάμψη να παίζεις προκριματικά Euro και μάλιστα με τη Γαλλία στο Παρίσι αλλά και την Ιρλανδία στην Ελλάδα. Όμως αυτή τη στιγμή ο Κώστας έχει ανάγκη τα εξής δύο «πράγματα»: 1) Ξεκούραση. 2) Μετά την ξεκούραση σκληρή δουλειά για να γίνει ο καλύτερος Φορτούνης της ζωής του. Περιθώρια υπάρχουν και το ξέρει. Το τσιπ στον εγκέφαλό του πρέπει να γυρίσει οριστικά και αμετάκλητα.

Να τον αναγκάσει να χτυπάει το κεφάλι στον τοίχο

Ο ίδιος είναι που θα αποφασίσει πως θέλει να τον θυμούνται μετά από χρόνια όταν σταματήσει την καριέρα του. Ο ίδιος είναι που θα πρέπει να φροντίσει ώστε η τελευταία εντύπωση σ’ αυτόν το νέο και τελευταίο κύκλο που αρχίζει στην ποδοσφαιρική του ζωή να είναι η καλύτερη δυνατή. Ο ίδιος είναι που θα πείσει άπαντες πόσο λάθος έκανε μαζί του ο Πογιέτ και θα αναγκάσει τον Ουρουγουανό να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και να τον παρακαλάει μετά.

Ειλικρινά προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις για να γίνω όσο πιο κατανοητός γίνεται. Προφανώς αν ήμουν ομοσπονδιακός θα τον έπαιρνα στην αποστολή γιατί το αξίζει και το γράφω για να μην παρεξηγηθώ. Εκτός όλων των άλλων, δε βλέπω και καλύτερους διαθέσιμους… Ο Φορτούνης είναι αυτός που θα πρέπει να φροντίσει ώστε κανείς Πογιέτ, κανείς Μαρτίνς να μην το σκέφτεται έστω αν θα πρέπει να τον έχει στα πλάνα του. Ο ίδιος είναι που θα πρέπει πρώτος να απαιτεί από τον εαυτό του και κάτι παραπάνω, κάτι περισσότερο, δουλεύοντας στο μάξιμουμ και να μην μένει στο «μαξιλάρι» του ταλέντου του.

Πέρα από μια υπέροχη ασίστ και μια ωραία εκτέλεση ο Κώστας πρέπει να φροντίσει ώστε θα είναι και εκείνος που θα έχει σε κάθε ματς όλο και περισσότερα τρεξίματα και με καλές άμυνες ακόμα και κλεψίματα. Έκανε τους τελευταίους μήνες μια καλή αρχή σ’ αυτό το κομμάτι, το ξέρει καλύτερα ο ίδιος ότι μπορεί ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ για την κλάση του. Και τότε να είναι σίγουρος ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορεί να τον αμφισβητήσει και να τον «κόψει» από οποιαδήποτε αποστολή η 11άδα γιατί θα προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του (εκάστοτε) προπονητή

ΥΓ: Εκτός όλων των άλλων, στους συγκεκριμένους καιρούς της ΕΠΟ, άρα και της Εθνικής, δεν είναι και για να παίρνει κανείς στα πολύ σοβαρά τις κλήσεις (ή τις μη κλήσεις) του εκάστοτε ομοσπονδιακού…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News