Ολυμπιακός - Φορτούνης: Η καλή, η κακή και η άσχημη πρωτιά στο Βικελίδης

Φορτούνης Άρης
eurokinissi

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός προσπάθησε πολύ για το καλύτερο αλλά ελάχιστα πράγματα του «βγήκαν» και τρεις συγκεκριμένες στατιστικές το επιβεβαιώνουν.

Δεν είναι ότι δεν προσπάθησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην ήττα με 2-1 από τον Άρη ο Ολυμπιακός. Είναι ότι δεν μπόρεσε. Αρκετοί παίκτες των ερυθρόλευκων προσπάθησαν για τη νίκη σ’ αυτό το ματς της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Ωστόσο το κακό για ‘κείνους είναι ότι τίποτα, μα τίποτα, δεν τους έπιασε.

Όχι μόνο από ατυχία αλλά προφανώς και από αδυναμία ή ανικανότητα σωστής συνεννόησης. Και πως να συνεννοηθούν σωστά οι παίκτες αφού η ομάδα έχει χτιστεί λάθος από την αρχή ενώ συχνά έχει και κάκιστη ψυχολογία.

Η πλέον χαρακτηριστική φιγούρα των ερυθρόλευκων σ’ αυτό το ματς ήταν εκείνη του Κώστα Φορτούνη. Είναι ένας από ‘κείνους που προσπάθησε πολύ. Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Έτρεξε. Μόχθησε. Πάλεψε. Όμως δεν του έπιασε τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα. Θέλετε αποδείξεις; Οι αριθμοί του στο ματς τα λένε όλα. Και για την προσπάθεια και για το ότι δεν του έπιασε τίποτα.

Πάσες, λάθη και τελικές

Ο Κώστας είχε τρεις πρωτιές στα στατιστικά του αγώνα. Μια καλή, μια κακή και μια άσχημη. Η καλή ήταν οι σωστές πάσες του προς την επίθεση, είχε 19 από τις συνολικά 50 του Ολυμπιακού και φυσικά ήταν πρώτος. Η κακή ήταν τα λάθη, είχε 7 από τα συνολικά 37 των Πειραιωτών. Και η άσχημη αφορά τις τελικές του. Ο Ολυμπιακός είχε 16 τελικές και τις περισσότερες, 7, είχε σε ατομικό επίπεδο ο Φορτούνης. Ωστόσο καμία απ’ αυτές τις τελικές δεν ήταν άξια αναφοράς παρότι κάποιες ήταν υπό καλές προϋποθέσεις.

Μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί στον τομέα των τελικών ο «Φόρτου» ενώ μπορεί και πρέπει επίσης να μειώσει την συχνότητα των λαθών του γιατί έχει μεγάλη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News