Ολυμπιακός Μεταγραφές: Cordon or not Cordon? Πως γίνεται γκρίνια ημίχρονο γκρίνια και… τελικό;

Αντόνιο Κορδόν
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης διαβάζει / ακούει σχόλια ανθρώπων που δηλώνουν Ολυμπιακοί και προσπαθεί να καταλάβει τελικά τι είναι αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία…

Δεν απέχουμε πολύ χρονικά από την εποχή που ο Ολυμπιακός δεν είχε αθλητικό διευθυντή και η πλειοψηφία των φίλων των ερυθρόλευκων εξέφραζε δημοσίως τη γνώμη ότι αν η ομάδα θέλει να μπει στις σωστές… ράγες επιβάλλεται να προσλάβει το συντομότερο έναν καλό αθλητικό διευθυντή.

Είμαστε πια στην εποχή Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό και πλέον εκφράζονται (λίγο πολύ από τους ίδιους ανθρώπους) δημοσίως ανησυχίες και… φωνές για τον Ισπανό αθλητικό διευθυντή και το τι κάνει ή δεν κάνει για το καλό της ομάδας. Και αναρωτιέμαι.

Να τα ακούει και με αθλητικό διευθυντή και χωρίς;

Πως γίνεται ένας ιδιοκτήτης, εν προκειμένω ο  Βαγγέλης Μαρινάκης, να τα ακούει και όταν δεν προσλαμβάνει αθλητικό διευθυντή και να τα ξανακούει όταν πια έχει προσλάβει έναν από τους καλύτερους τους είδους στην Ευρώπη τα τελευταία 20 και βάλε χρόνια;

Γιατί ο Κορδόν αυτό είναι, ένας από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές που υπάρχουν στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Κι επειδή είναι τόσο καλός γι’ αυτό έχει… συμβόλαιο πρωτοκλασάτου παίκτη. Ένα εκατομμύριο ευρώ τη σεζόν πληρώνεται ο 60χρονος Ισπανός αθλητικός διευθυντής.

Λοιπόν, θα καταλήξουμε κάπου; Θα αποφασίσουμε; Θέλουμε να έχει εγνωσμένης αξίας αθλητικό διευθυντή ο Ολυμπιακός και να κάνει αυτός τις επιλογές ή δεν θέλουμε; Γιατί το εύκολο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα ήταν να μην πληρώνει ένα εκατομμύριο έναν Ισπανό αθλητικό διευθυντή και να δέχεται κάθε εισήγηση του κ.Κορδόν.

Το εύκολο για τον Μαρινάκη ΔΕΝ ήταν να πληρώνει ένα εκατ.ευρώ σε αθλητικό διευθυντή και να του λέει ναι σε όλα

Ή μήπως τελικά λέμε ότι θέλουμε αθλητικό διευθυντή αλλά τελικά δεν θέλουμε; Θέλουμε απλά να ακούμε για… μπαμ από την (κάθε) ομάδα; Παίκτες να πηγαίνουν και να έρχονται κατά προτίμηση με ακριβό κασέ και βαρύ όνομα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει περάσει στην εποχή Κορδόν.

Αυτό ζητούσαν οι περισσότεροι. Αυτό έλεγε και η ποδοσφαιρική λογική. Αυτό έκανε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τώρα λοιπόν απαιτείται ΥΠΟΜΟΝΗ. Ο αθλητικός διευθυντής είναι εκείνος που θα χειριστεί τα πάντα. Όπως εξάλλου χειρίστηκε και το κομβικό θέμα προπονητή. Τον γνώριζε, τον εμπιστεύονταν, τον έφερε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Και πλέον οι δυο τους σχεδιάζουν και δουλεύουν τον νέο Ολυμπιακό. Αν επιλέγουν παίκτη 35, 25 ή 15 ετών, είναι δικός τους λογαριασμός. Αν κάποιος τους στερήσει το δικαίωμα των επιλογών, τότε δεν θα είναι ο εαυτός τους. Δεν θα είναι εκείνοι που προσλήφθηκαν. Θα είναι… γλυκύς βραστός ή αλλιώς μια σαλάτα του… Καίσαρα.

Σίγουρος δεν είναι ούτε ο… Θεός ο ίδιος

Γράφω τα παραπάνω όχι γιατί θέλω να πω ότι αισθάνομαι σιγουριά πως όλα θα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι’ αυτό. Ούτε ο Κορδόν ούτε… ο Θεός ο ίδιος. Να ελπίζεις μπορείς εφόσον κάνεις επιλογές που θεωρείς ότι είναι σωστές. Η αποτυχία από την επιτυχία, συχνά, απέχει ελάχιστα. Μια λεπτομέρεια από ‘κείνες που μπορούν  να κάνουν τη διαφορά. Γράφω τα παραπάνω λοιπόν για να υπογραμμίσω ότι ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης δηλαδή, έκανε αυτό που ζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία και τώρα πια πρέπει να γίνει υπομονή για τα αποτελέσματα.

«Μα αργήσαμε στις μεταγραφές», λέγεται / γράφεται δεξιά και αριστερά. Ο αρμόδιος, δηλαδή ο αθλητικός διευθυντής, θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία αργοπορία, η ομάδα δίνει το πρώτο της επίσημο ματς σε έναν μήνα. Κι αφού εκείνος θεωρεί ότι υπάρχει ο χρόνος να γίνουν όλα όπως πρέπει, η δική του γνώμη μετράει. Εκείνου που ανέλαβε να φέρει τη δουλειά εις πέρας και μαζί φυσικά την ευθύνη για να κριθεί από το όποιο (θετικό ή αρνητικό) αποτέλεσμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News