Ολυμπιακός: Το νέο συμβόλαιο του Λιβάι και το συμβόλαιο του Γκάρι

Γκάρι Ροντρίγκες
eurokinissi

Με αφορμή την ανανέωση συμβολαίου του Λιβάι Γκαρσία ο Σπύρος Γρομητσάρης κάνει μια σύγκριση και βγάζει μια διαπίστωση για τον Ολυμπιακό και την αλλαγή που ήδη άρχισε.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της σύγχρονης (και όχι  μόνο) ιστορίας της. Έχει πλέον το νέο δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι πρωταθλήτρια και κυπελλούχος. «Κόλλησε» με τον Ματίας Αλμέιδα αφού (και) ο δικός της πάγκος είναι… ηλεκτρικός με συνέπεια τις συχνές αλλαγές προπονητών στο πρόσφατο παρελθόν. Και φυσικά δημιούργησε ένα δυνατό ρόστερ με παρόν και μέλλον που «υπόσχεται» κι άλλες καλές μέρες.

Την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα την εβδομάδα που πέρασε, και έως ότου οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Εζέκιελ Πόνσε, μονοπώλησε η ανανέωση συμβολαίου του πιο σημαντικού «ασημικού» της, του Λιβάι Γκαρσία. Και μόλις φτάσαμε στο θέμα του συγκεκριμένου blog. Ο 25χρονος επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, ο σταρ της Ένωσης, έπαιρνε ως τώρα 400 χιλ.ευρώ το χρόνο. Και μετά την πρόσφατη ανανέωση, όπως γράφουν όλοι οι ρεπόρτερ ΑΕΚ, θα αμείβεται με ένα ποσό μεταξύ 1 – 1,2 εκατ. ευρώ.

Προσέξτε, μιλάμε για το πιο σημαντικό πρότζεκτ, το πιο πολύτιμο «ασημικό» της ΑΕΚ, της ισχυρής αυτή τη στιγμή ΑΕΚ. Και μετά την ανανέωση συμβολαίου, κι ενώ η Λανς φέρεται να προσέφερε άνω των 20 εκατ.ευρώ στους κιτρινόμαυρους για να τον αγοράσει και στον ίδιο 2 εκατ.ευρώ, ο Λιβάι αποδέχθηκε νέο συμβόλαιο με ένα και κάτι εκατομμύριο ευρώ καθαρά που του προσέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δεν έχω διάθεση να αμφισβητήσω τα ποσά, δεν έχω σχετικές πληροφορίες και αποδέχομαι ως δεδομένα όσα έχουν γραφτεί. Απλά αυτό που θέλω να κάνω είναι μια σύγκριση. Το νέο πλούσιο συμβόλαιο που πρόσφερε η ΑΕΚ στον σταρ της είναι το συμβόλαιο που έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός σε έναν από τους παίκτες-βαρίδια, τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Με 1,2 εκατ. ευρώ καθαρά αμείβεται από τους ερυθρόλευκους ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι ο οποίος μετά από μια διετία στον Πειραιά δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει ούτε το 1/4 των χρημάτων που παίρνει. Όταν τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός έμοιαζε με μια εξαιρετική ιδέα γι’ αυτό και του έδωσε αυτό το πλουσιοπάροχο 3ετές συμβόλαιο. Και σε αντίθεση με τον Λιβάι, λόγω ηλικίας ο Γκάρι δεν θα φέρει καμία (σημαντική) πρόταση ώστε να ρεφάρει τη χασούρα η ομάδα του Πειραιά.

Ό,τι λάμπει δεν είναι (πάντα) χρυσός

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τέτοια αφού ο Γκάρι έχει «βγάλει» αρκετούς τραυματισμούς ενώ και όταν αγωνίζεται οι εμφανίσεις του (8 γκολ, 4 ασίστ σε 51 συμμετοχές) κυμαίνονται στη μετριότητα (και κάτω…). Νομίζω ο Ολυμπιακός το πήρε το μάθημά του. Όχι, μόνο, από τον Γκάρι, γενικότερα. Ειδικά η περυσινή σεζόν προσέφερε αρκετά. Ό,τι λάμπει, δεν είναι πάντα χρυσός. Ό,τι κοστίζει ακριβά, δεν αξίζει πάντα.

Τα χρήματα, ειδικά σε τέτοιες εποχές, δεν πρέπει να βγαίνουν με ευκολία από την τσέπη. Και ειδικά από ‘κείνη του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει αποδείξει όσα χρόνια είναι στον Ολυμπιακό ότι το τελευταίο που υπολόγιζε ήταν τα χρήματα για το καλό της αγαπημένης του ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News