Ολυμπιακός: Ζώντας στη μοναδική χώρα όπου υπεραναλύονται τα αυτονόητα

Ντιέγκο Μαρτίνεθ
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης σκέφτεται φωναχτά με αφορμή σχόλια που διαβάζει δεξιά και αριστερά για τον νέο Ολυμπιακό και θεωρεί δεδομένο ότι και απόψε (24/8) ανέτοιμη θα είναι η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κερδίζει άνετα την Τσουκαρίτσκι.

Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι λοιπόν απόψε για τα πλέι οφ του Europa League. Αλήθεια, εσύ που μπήκες στο κόπο να διαβάσεις τις συγκεκριμένες αράδες, τι ακριβώς περιμένεις να δεις από τον Ολυμπιακό;  Να σας πω εγώ. Περιμένω έναν ανέτοιμο Ολυμπιακό για τον οποίο το μοναδικό σοβαρό ζητούμενο είναι να κερδίσει ώστε να βάλει βάσεις πρόκρισης στους ομίλους εν όψει της ρεβάνς.

Είδατε τι έκανα τώρα; Αυτό το οποίο θέλω να επικρίνω μέσω του συγκεκριμένου blog. Με παρέσυρε όμως το… ρέμα, το mainstream των απόψεων. Ζούμε στη χώρα όπου γίνονται μεγάλες σε έκταση (προφορικών ή γραπτών λόγων) αναλύσεις των αυτονόητων. Δηλαδή σοβαρά τώρα περιμένουμε ο Ολυμπιακός απόψε αλλά και στο επόμενο και στο μεθεπόμενο ματς να είναι κάτι άλλο εκτός από… ανέτοιμος;

Πώς να είναι έτοιμος; Μιλάμε για μια ομάδα που άλλαξε (ξανά) προπονητή, τον 4ο μετά τη μεγάλη και υπέροχη εποχή Πέδρο Μαρτίνς. Ήρθε ο Κάρλος Κορμπεράν έφυγε μέχρι να πεις, κύμινο. Ήρθε (ξανά) ο Μίτσελ και ήταν βέβαιο ότι θα φύγει σύντομα γιατί αν ήταν όσο καλός έπρεπε δεν θα έφευγε από παντού και δεν θα έφευγε και την πρώτη φορά, έτσι δεν είναι; Και ύστερα ανέλαβε ο υπηρεσιακός Ζοζέ Ανιγκό.

Ο Μαρτίνεθ επιχειρεί ό,τι ο Μαρτίνς προ 5ετίας και είναι μόλις το 3ο επίσημο ματς

Τώρα λοιπόν ήρθε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και «μαζί» του ο (βασικά, ακολούθησε τον) Αντόνιο Κορδόν. Και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φάση πλήρους αναδόμησης, σαν εκείνη που είχε κάνει προ 5ετίας με τον Πέδρο Μαρτίνς. Αλλάζει ξανά εντυπωσιακά το ρόστερ και απόψε ο Ολυμπιακός δίνει μόλις το 3ο του επίσημο ματς και είμαστε 24 Αυγούστου. Και επαναλαμβάνω: σοβαρά τώρα, περιμένει κάποιος οτιδήποτε άλλο από τον Ολυμπιακό εκτός από το να είναι ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ; Εγώ, όχι!

Ακόμα κι αν απόψε ο Ολυμπιακός παίξει μπαλάρα και βάλει 5 γκολ, ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ θα είναι και η εικόνα αυτή, ως ένα βαθμό, συγκυριακή. Απορώ ειλικρινά τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ και αντιλαμβάνονται όλοι οι άλλοι (κάθε ιδιότητας) που υπεραναλύουν τις ομάδες Αύγουστο μήνα.

Μήπως η ελάχιστα αλλαγμένη ως ομάδα ΑΕΚ, είναι έτοιμη;

Αλήθεια η ΑΕΚ που είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη ομάδα, με κορμό παικτών και ίδιο προπονητή, πως σας φαίνεται, έτοιμη; Ότι η ΑΕΚ, έχοντας κερδίσει 2-1 στο Ζάγκρεμπ, έφτασε να αποκλείεται ως το 90ο λεπτό με τη Ντινάμο στην ΟΠΑΠ Arena (και ύστερα συνωμότησε το σύμπαν για να προκριθεί) επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Καμία ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμη. Καμία. Ακόμα και εκείνες που, ενδεχομένως, δεν έχουν κάνει την παραμικρή αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, πόσο μάλλον ο Ολυμπιακός που έχει αλλάξει… πόρτες και παράθυρα.

Το είπε υπέροχα χθες ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η ομάδα χτίζει γέφυρα και ταυτόχρονα περπατάει πάνω σ’ αυτή. Για κάντε το εικόνα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Όμως απόψεις σαν κι αυτή χάνονται στο timeline των social media που «διψούν» για… βαθυστόχαστες αναλύσεις οι οποίες επισημαίνουν «προβλήματα» και «φταίχτες». Το εύκολο και φουλ εμπορικό για μένα, και όποιον άλλο σαν και μένα, είναι να «δείξω» ανίκανους και ανεπαρκείς στον Ολυμπιακό.

Από το «πες τα μεγάλε» επιλέγω το «για ένα 20άρικο γράφεις τα πάντα»

Να πω «δεν κάνει αυτός» ή «είναι λίγος εκείνος». Θα με λατρέψει η μεγάλη πλειοψηφία και όχι τώρα που γράφω κάτι αντιδημοφιλές. Από το «πες τα μεγάλε» της πρώτης εκδοχής προτιμώ να γράψω εκείνα που πιστεύω κι ας ακολουθούν ατάκες από τρίτους του τύπου «για ένα 20άρικο τα γράφεις όλα, δε λες αλήθειες». Έχω μεγαλώσει αρκετά ωστόσο για να με νοιάζει…

ΥΓ: Δε λέω ντε και καλά ότι ο Ολυμπιακός θα μαγέψει τη νέα σεζόν. Μπορεί να τα πάει χάλια, χειρότερα και από πέρσι. Αυτό που λέω είναι ότι βρισκόμαστε σε απίστευτα πρώιμο στάδιο για να ειπωθεί / προβλεφθεί με ασφάλεια το οτιδήποτε.  Κι επειδή έχω ζήσει από κοντά, παρακολουθώντας ρεπορταζιακά, σεζόν του Ολυμπιακού που το καλοκαίρι έδειχναν ιδανικές και πήγαν κατά… διαόλου και το αντίστροφο, περιμένω.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News