Εθνική Ομάδα: Κόουτς Πογέτ δε γίνεται να το είπες αυτό

Γκουστάβο Πογέτ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το (κατά τη γνώμη του) τεράστιο αυτογκόλ του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογέτ, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με το Γιβραλτάρ όπου επιβεβαίωσε ότι είναι… λίγος προπονητικά.

«Πρώτα απ’ όλα, το αποτέλεσμα στα ματς με την Ολλανδία και τη Γαλλία ήταν το αναμενόμενο απ’ όλους. Κάθε τι διαφορετικό θα ήταν έκπληξη για όλους, ας προσπαθήσουμε να είμαστε ρεαλιστές».

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη σημερινή (9/9) δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, Γκουστάβο Πογέτ, και απορώ. Απορώ πως δεν έχουν ξεσηκωθεί άπαντες. Απορώ πως από την ίδια την Ομοσπονδία δεν… τράβηξαν το αυτί του κόουτς.

Τι πάει να πει: φυσιολογικό αποτέλεσμα; Δηλαδή ο προπονητής ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ότι κάθε φορά που θα παίζουμε με μια ομάδα που όλοι μας θεωρούμε ανώτερη, θα «ΠΡΈΠΕΙ» να χάνουμε; Τότε για ποιόν λόγο προσλήφθηκε και πληρώνεται αδρά; Για να κερδίσουμε τα Γιβραλτάρ και τις Μάλτες, τα ματς που το ρεαλιστικό είναι να κερδίσουμε;

Άρα δε χρειαζόμαστε προπονητή. Τον Πογέτ τον προσέλαβαν, ας του το πει κάποιος, για να οδηγήσει την ομάδα και σε υπερβάσεις. Γιατί δίχως υπερβάσεις, θα μείνει εκεί που είναι, στον πάτο του διεθνούς ποδοσφαίρου και την ανυποληψία.

Ας τον ενημερώσει κάποιος για τα μη ρεαλιστικά που έκαναν Ρεχάγκελ και Σάντος

Προσωπικά είμαι ρεαλιστής και αντιλαμβάνομαι πλήρως πόσο χαμηλά είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως έναν καλό προπονητή υποτίθεται τον παίρνεις για να σε ανεβάσει επίπεδο, όχι για να κάνει τα αναμενόμενα. Ας του πει κάποιος ότι ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έκανε τα αναμενόμενα αλλά τα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ. Και ο Φερνάντο Σάντος επίσης έκανε ουκ ολίγες υπερβάσεις με την εθνική Ελλάδας.

Αν ο Πογέτ αισθάνεται ΟΚ με το να μας προσφέρει αναμενόμενες ήττες και αναμενόμενες νίκες, ας πάει σπίτι του. Ας βάλουμε την ομάδα σε… αυτόματο πιλότο, δε χρειάζεται κανένας προπονητής. Πιο φθηνά θα μας έρθει.

Οι δηλώσεις του ήταν για μένα τεράστιο αυτογκόλ. Ήταν δηλώσεις «μικρού» προπονητή. Ενός προπονητή που στραβά αρμενίζει σ’ έναν στραβό γιαλό όπως είναι αυτός του τωρινού οικοδομήματος της ΕΠΟ/Εθνικής. Ένας κόσμος όπου περισσεύουν οι Φορτούνηδες και οι Κωνσταντέλιες και χωράνε οι Τζαβέλλες και άλλοι παίκτες που βρίσκονται σε ελεύθερη αγωνιστική πτώση και δεν βρίσκουν καν θέση βασικού στις ομάδες τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News