Γκουστάβο Πογιέτ: «Και απογοητευμένος και υπεύθυνος από το ματς με Ολλανδία»

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΙΕΤ
EUROKINISSI

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δήλωσε απογοητευμένος από κάποια πράγματα που είδε στο Ολλανδία – Ελλάδα και πήρε την ευθύνη της ήττας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με το ΓΙβραλτάρ.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος προφανώς κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης της εθνικής Ελλάδας με το Γιβραλτάρ αναφέρθηκε στην απογοήτευσή του από από κάποια πράγματα κόντρα στην Ολλανδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Για το πώς λειτούργησαν οι ώρες στην αναμονή για το παιχνίδι: “Πρώτα, τα ματς κόντρα στην Ολλανδία και τη Γαλλία το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, κάθε διαφορετικό θα ήταν έκπληξη για όλους, ας προσπαθήσουμε να είμαστε ρεαλιστές. Το ίδιο συμβαίνει και αύριο, αλλά από την άλλη πλευρά. Θα σιγουρέψω ότι οι παίκτες αύριο θα αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό και δεν θα υπάρξει έκπληξη. Είμαι απογοητευμένος από κάποια πράγματα κόντρα στην Ολλανδία, τα κρατάω εσωτερικά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν είναι ώρα για απολογισμό, αλλά για προετοιμασία”.

Για το αν θα αλλάξει κάτι αύριο στην τακτική: “Δεν είναι το ίδιο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, επειδή έχεις 23 ευκαιρίες σ’ ένα ματς, δεν είναι σίγουρο ότι θα της έχεις και στο επόμενο παιχνίδι. Προετοιμάζουμε την ομάδα ώστε να έχουμε μία ευκαιρία σε αυτό το γκρουπ, πρέπει να κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα στα ματς με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, η Γαλλία και η Ολλανδία να κάνουν κάποια λάθη και να έχουμε έτσι την ευκαιρία μας εντός έδρας. Αν συμβεί το αναμενόμενο, δηλαδή να περάσει η Γαλλία και η Ολλανδία, να είμαστε σε καλύτερη θέση για τον Μάρτιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα τελευταία δέκα χρόνια τα αποτελέσματα μας έφεραν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητα και δεν ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση. Τα παιδιά προσπαθούν, έμαθα πολλά μετά το παιχνίδι με την Ολλανδία. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν εδώ και στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να έχουμε καλύτερη ευκαιρία”.

Για το τι θα πει στον κόσμο για να τον πείσει να έρθει στο γήπεδο: “Το μήνυμά μου είναι ότι θα προσπαθήσουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια και να γεμίσουμε το γήπεδο απέναντι στην Ολλανδία. Το γήπεδο ήταν πορτοκαλί με την Ολλανδία, αυτό ήταν το καλύτερο. Περιμένω να δω και εγώ ένα γαλανόλευκο γήπεδο”.

Για τις ήττες με Γαλλία και Ολλανδία, την εικόνα της Εθνικής κόντρα στους οράνιε, αν υπάρχει υπερτίμηση σε κάποια πράγματα και αν τον βάζουν σκέψεις για την προσέγγιση: “Νομίζω πως η κύρια διαφορά ήταν ότι είχαμε κανόνες αμυντικά κόντρα στη Γαλλία στο 90% τους σεβαστήκαμε, με τη Ολλανδία δεν το κάναμε στο πρώτο μέρος. Από άποψη παιχνιδιού παίξαμε καλύτερα με την μπάλα στο πρώτο μέρος με την Ολλανδία από το ματς με τη Γαλλία, που δεν κάναμε τίποτα. Η κατοχή στο δεύτερο μέρος ήταν ψεύτικη, γιατί η Ολλανδία έπεσε και εμείς δεν κάναμε τελική. Μιλάμε για την Ολλανδία που νίκησε 3-0 το Γιβραλτάρ και έχασε 4-0 από τη Γαλλία. Ποια η διαφορά; Μαθαίνω από τα παιχνίδια που θα παίξουμε κόντρα σε αυτούς. Αύριο όχι, κόντρα σε ομάδες όπως το Γιβραλτάρ είμαστε φανταστικοί. Για τα δύο παιχνίδια με Ολλανδία και Γαλλία θα δω τι θα χρειαστεί”.

Για τις λίγες μέρες προπόνησης: “Δεν λέω δικαιολογίες, την Τρίτη κάναμε προπόνηση και προετοιμαστήκαμε για το σύστημα της Ολλανδίας. Έπρεπε να παίξουμε, όμως δεν το κάναμε. Πρέπει να αποδίδεις την ημέρα του αγώνα. Όπως έχουν πει κορυφαίοι προπονητές ό,τι κάνουμε σήμερα θα μας βοηθήσει αύριο, αλλά πρέπει να αποδίδεις την ημέρα του αγώνα. Οι προπονητές πάντα θα πληρώνουν το τίμημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα πρέπει να αποδίδεις την ημέρα του αγώνα. Στα χαρτιά είμαστε πιο δυνατοί από το Γιβραλτάρ, πρέπει να το δείξουμε. Αν δεν το κάνουμε, θα είμαστε υπεύθυνοι. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Η κατάσταση είναι ότι πιστέψαμε λόγω της αυτοπεποίθησής μας ότι μπορούσαμε, όμως δυστυχώς δεν μπορούσαμε”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News