Ολυμπιακός: Ταμπλό και στατιστική είπαν ψέματα και πέρυσι και φέτος με Φράιμπουργκ

Αγιούμπ ελ καμπί
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Europa League και υπογραμμίζει ότι δεν αξίζει να λυπάται κανείς με βάση αυτό που συνέβη στο χόρτο του Γ.Καραϊσκάκης αφού ήταν μια ήττα με γεύση νίκης.

Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο, 15/9/2022 ήταν, ο Ολυμπιακός υποδέχονταν τη Φράιμπουργκ στην εντός έδρας πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League το ταμπλό στο Γ.Καραϊσκάκης έγραφε 0-3. Αυτό που δεν αποτύπωσε πλήρως εκείνο το σκορ στο ταμπλό ήταν η εικόνα του ματς.

Οι τελικές ήταν 6-16 για τους Γερμανούς. Οι σωστές πάσες 392 – 459 και τα κόρνερ 4-4. Όσοι έχουν πιο δυνατή μνήμη πιθανώς θα θυμούνται ότι ο Ολυμπιακός είχε εμφανίσει μεγάλη… ανημποριά (για να το πω λαϊκά) σ’εκείνο το ματς. Από ένα σημείο και έπειτα οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι το… θήραμα είναι «σκοτωμένο» μπροστά τους και σταμάτησαν να σπαταλάνε δυνάμεις για να βάλουν κι άλλα γκολ. Χθες το ταμπλό έγραψε 2-3. Ήττα, πάλι. Έγραψε και 18-12 τελικές για τον γηπεδούχο. Έγραψε και 301 – 337 σωστές πάσες. Έγραψε και 8-5 κόρνερ.

Ψέματα και πέρυσι ψέματα και φέτος

Στην πραγματικότητα ψέματα είπε και πέρυσι το ταμπλό και η στατιστική, αλλά ψέματα και φέτος. Πέρυσι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μάλλον χειρότερη για τον Ολυμπιακό απ’ αυτό που καταγράφηκε. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να καταλάβουμε πως βγήκε η -αθλητική- έκφραση: μαγική εικόνα. Ενώ πέρυσι η αγωνιστική διαφορά υπέρ της Φράιμπουργκ ήταν μεγαλύτερη απ’ αυτό που αποτυπώθηκε, φέτος η διαφορά (με βάση πάντα το χθεσινό ματς) είναι μεγαλύτερη υπέρ του Ολυμπιακού σε σχέση μ’ αυτό που έγραψε η στατιστική με εξαίρεση το σκορ.

Χθες ο Ολυμπιακός, με βάση την εικόνα του ματς, «έπρεπε», αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, να κερδίσει. Και «έπρεπε» να κερδίσει άνετα για να μιλάμε για δικαιοσύνη με βάση ό,τι έγινε.

Προφανώς και ‘γω, όπως όλοι, έχω γνώμη για απόδοση παικτών, επιλογές προπονητή κτλ. Όμως αισθάνομαι ότι μεγαλύτερη αξία από ένα (υποτίθεται ή έτσι είναι δεν μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί δεν έχω πλήρη γνώση δεδομένων προπόνησης κτλ.) λάθος παίκτη ή προπονητή έχει η μεγάλη εικόνα. Και ο φετινός Ολυμπιακός μου θυμίζει πολύ τον Ολυμπιακό στην πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση. Αισθάνομαι την πίκρα. Νιώθω τον θυμό για τον τρόπο που ήρθε αυτή η εντελώς άδικη ήττα του Ολυμπιακού από τους Γερμανούς. Όμως, νομίζω, η ματιά όλων πρέπει να εστιάσει στο σημαντικό, τη μεγάλη εικόνα. Σπάνια μια ενοχλητική (για τον τρόπο που ήρθε) ήττα όπως αυτή έχει τόσο έντονη τη γεύση της νίκης.

Η… γέφυρα του Μαρτίνεθ

Η γέφυρα, όπως έχει δηλώσει πολλάκις ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τώρα χτίζεται και ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να την περπατάει ταυτόχρονα. Η δυσκολία είναι μεγάλη αλλά το φως στο βάθος του τουνέλ είναι έντονο.

ΥΓ: Ο διαιτητής συμβαίνει να μη σχηματίσει σε κανονική ροή αγώνα ασφαλή γνώμη για μια φάση. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η στάση του VARίστα χθες στο Γ.Καραϊσκάκης στη φάση του Σαντιάγκο Έσε. Αν δεν είναι κόκκινο αυτό, ποιό είναι;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News