Ολυμπιακός: Αν είναι ευθεία η γραμμή, πέθανες!

Μασούρας Ποντένσε
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το 2-2 του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα έχοντας την αίσθηση πως πήγε πίσω στο χρόνο και την περυσινή σεζόν.

Αν προσγειωνόσουν στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα χθες (5/10) βράδυ μετά το τέλος του ματς του Ολυμπιακού στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα (2-2) θα πίστευες ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν 2022/23 και όχι σ’ αυτή του 2023/24.

Με βάση την πλειοψηφία όσων έχουν γραφτεί ειπωθεί ο Ολυμπιακός δεν έχει καλό προπονητή, καλούς παίκτες (ειδικά στην άμυνα) και δεν είναι καλή ομάδα. Αλήθεια, ποιός είπε ότι η πτήση του Ολυμπιακού από την περσινή του κατάσταση στην κανονικότητα θα είναι δίχως… αναταράξεις; Η ομαδάρα του Πέδρο Μαρτίνς, στη 2η χρονιά του που απέκλεισε την Άρσεναλ και έκανε νταμπλ, Δεκέμβρη μήνα υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης λάμβανε υπόψιν του την κριτική εκείνων των ημερών θα είχε απολύσει τον Πορτογάλο και αντικαταστήσει το μισό ρόστερ… Δεν το έκανε. Ευτυχώς…

Ποιός υποσχέθηκε λοιπόν ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει στον Ολυμπιακό από τη μια στιγμή στην άλλη; Ποιός εγγυήθηκε ότι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε… τρένο ως το φινάλε; Κανείς. Να θυμίσω μια φράση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ την οποία έχει αναφέρει ξανά και ξανά: χτίζει γέφυρα ενώ την περπατάει ταυτόχρονα.

Ήταν φετινός Ολυμπιακός για 20 με 25′

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 20 με 25 λεπτά του χθεσινού ματς ήταν ο φετινός Ολυμπιακός. Δεν είχε περάσει τη σέντρα η Μπάτσκα, κυριολεκτικά! Την πίεζε, την έπνιγε. Έβαλε ένα γκολ, μπορούσε κι άλλο. Εν συνεχεία παραχώρησε έδαφος και οι Σέρβοι ανέκτησαν ψυχολογία. Ε, στην έδρα τους έπαιζαν, δεν γινόταν να μείνουν απαθείς ως το τέλος; Ούτε ο Ολυμπιακός θα ήταν με το πόδι στο… γκάζι ως το τέλος. Ήταν περίπου αδύνατο.

Ναι και μπορούσε και «έπρεπε» να κερδίσει χθες. Είχε την ευκαιρία. Ήρθε η αποβολή του Ντόη ωστόσο μετά τη μείωση του σκορ και άγχωσε άπαντες. Πολλά μπορεί να ειπωθούν τώρα. Με το ματς τελειωμένο και όλα τα δεδομένα μπροστά μας.

Τώρα όλοι «έχουν» δίκιο για τις αλλαγές και όχι μόνο

Για αλλαγές που έκανε γρήγορα ή δεν έκανε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Για αντιδράσεις παικτών. Για λάθη παικτών. Όλοι τώρα «έχουν» δίκιο. Όλοι τώρα «ξέρουν». Αν νομίζετε ότι ένας προπονητής σταματάει να μαθαίνει την ομάδα του τόσο νωρίς, γελιέστε. Γιατί είναι νωρίς ακόμα για τον Ισπανό στον Ολυμπιακό. Πολύ νωρίς.

Μαθαίνει ακόμα και το σύνολο φυσικά και ατομικά παίκτες που δεν γνώριζε και συνεργάζεται μαζί τους εδώ. Γίνεται σοφότερος και ο ίδιος. Γίνονται σοφότεροι και οι παίκτες. Είναι μια διαδικασία όλο αυτό. Μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ. Και μοιάζει με καρδιογράφημα, πάνω και κάτω. Αν είναι ευθεία η γραμμή, πέθανες!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News