ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Με ποιά διάταξη θα παίξει ο Πέδρο Μαρτίνς;

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχει κολλήματα και η διάταξη που επιλέγει για τον Ολυμπιακό εξαρτάται από αρκετά πράγματα κάθε φορά…

Ποιά διάταξη θα προτιμήσει φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς; Σοβαρά τώρα, τίθεται τέτοιο ερώτημα; Μόνο ως αφελές αστείο μπορεί να εκληφθεί ότι έγιναν άπειρες αναλύσεις μετά την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου χρησιμοποιήθηκαν, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ, τρεις στόπερ στην άμυνα του Ολυμπιακού από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Το δυστύχημα είναι ότι δεν έγιναν, μόνο, από τον κόσμο αλλά και από το δικό μας συνάφι, το δημοσιογραφικό που υποτίθεται ότι έχουμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε και να μάθουμε και να μην παρασυρθούμε. Ποιός μας είπε ότι ο Μαρτίνς θα παρατάσσει τον Ολυμπιακό με τρεις στόπερ τη σεζόν που αρχίζει; Ξεχάσαμε ότι οι πρωταθλητές παρατάχθηκαν με ένα σωρό προβλήματα σ’ εκείνον τον τελικό και έπαιξαν αναγκαστικά έτσι; Μια ματιά να ρίξει κανείς στις επιλογές του συγκεκριμένου τεχνικού στον πάγκο των Πειραιωτών αυτή την 3ετία, καταλαβαίνει. 

 

Αν δεν έχει γίνει σαφές μετά από τρεις ολόκληρες σεζόν που ο Πέδρο Μαρτίνς είναι προπονητής του Ολυμπιακού, ο συγκεκριμένος δεν έχει… κολλήματα!

 

Η πιο αγαπημένη διάταξη του 50χρονου τεχνικού στον Ολυμπιακό είναι το 4-2-3-1. Μ’ αυτό άρχισε την θητεία του στον Ολυμπιακό, αυτό έχει προτιμήσει σε συνολικά 80 αγώνες. Η αμέσως επόμενη αγαπημένη του διάταξη, συνολικά 34 φορές το επέλεξε, είναι το 4-3-3 που έβγαλε από το… συρτάρι στα δύσκολα. Όταν ήθελε, πρωτίστως, να… καταστρέψει το παιχνίδι των αντιπάλων βάζοντας τον Καμαρά πίσω από τον φορ να πιέζει ακατάπαυστα και να «χαλάει» τις πρώτες πάσες. Μόλις 12 φορές, όλες την περυσινή σεζόν, χρησιμοποιήθηκε το 3-4-35-4-1 όπως το αναφέρει το transfermarkt.com) από τον Μαρτίνς. Από που κι ως που λοιπόν έγιναν ολόκληρως βαθυστόχαστες (ο Θεός να τις κάνει…) αναλύσεις; Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά από φιλικό της Αυστρίας, το τι θα παίζει εξαρτάται ΚΑΙ από το υλικό που έχει στα χέρια του. Πως π.χ. να έπαιζε με τρεις στόπερ στην Αυστρία έχοντας σε άδεια τον Σισέ και τραυματία τον Μπα;

Αν δεν έχει γίνει σαφές μετά από τρεις ολόκληρες σεζόν που ο Πέδρο Μαρτίνς είναι προπονητής του Ολυμπιακού, ο συγκεκριμένος δεν έχει… κολλήματα. Θα παρατάξει την ομάδα του όπως κρίνει ότι τη συμφέρει κάθε φορά. Θα λάβει υπόψιν του το υλικό που έχει στα χέρια του, το πλάνο του και φυσικά το ποιός είναι ο αντίπαλος και θα αποφασίσει. Αυτό έκανε από την πρώτη στιγμή, αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Και ας συνεχίσουμε εμείς να… αναλύουμε στον βρόντο.

ΥΓ: Όπως αποδείχθηκε, με βάση την εικόνα του αγώνα Ντιναμό Τιφλίδας – Νέφτσι Μπακού, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολύ καλά που πήγε μόνος του ως εκεί, παρά το ταξίδι-ταλαιπωρία, για να δει από κοντά τις δύο υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού. Κρύβουν… παγίδες ομάδες τέτοιου τύπου.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News