Ολυμπιακός: Τα 45′ των χάι λάιτ του Καρβάλιο και ο προ Κόπα Άφρικα Σισέ

Ολυμπιακός: Τα 45′ των χάι λάιτ του Καρβάλιο και ο προ Κόπα Άφρικα Σισέ στον αγώνα με τον Άρη για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Άρη στην πρεμιέρα των play off της Super League κι αυτό, από μόνο του, είναι θετικό για τους πρωταθλητές. Εξάλλου, δεν είχαν απέναντί τους μια οποιαδήποτε ομάδα αλλά μία που ανήκει στις κορυφαίες 3-4 του πρωταθλήματος σε ποιότητα. Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος στο Γ.Καραϊσκάκης και από τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ και φυσικά τον Παναθηναϊκό που έπαιξε «ταμπούρι».

Το βίντεο του ημιχρόνου

Στην πραγματικότητα δεν περίμενε κανείς να γίνει σοφότερος απ’ αυτό το ματς αναφορικά με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι γνωστά τα κομμάτια του παιχνιδιού της που θέλουν βελτίωση και θα γίνει προσπάθεια να βελτιωθούν (με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις) τη νέα σεζόν. Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι η απόδοση του Ζοάο Καρβάλιο. Αν δεν ήταν τόσο επιβλητικός και ουσιαστικός ο Σισέ θα μπορούσε να γίνει κουβέντα για το αν ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού όσο έπαιξε. Ειδικά στο α’ ημίχρονο, ήταν μέσα σε όλα τα high lights της ομάδας του. Από δικό του κόρνερ σκόραρε ο Σισέ. Από δικό του κλέψιμο και κάθετη βγήκε τετ-α-τετ ο Ελ Αραμπί αλλά ήταν λίγο πλάγια και καθυστέρησε και τον έκλεισε ο Κουέστα (έπρεπε να πασάρει στον Μασούρα ο Μαροκινός που περίμενε πιο κεντρικά), από δική του απίθανη και με τη μία κάθετη βγήκε φάτσα με τον πορτιέρο του Άρη ο Μασούρας αλλά του έφυγε λίγο το κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία.

Όποιος είδε ένα μίνι βίντεο της Nova στο ημίχρονο του ματς για τις ενέργειες του Καρβάλιο στα πρώτα 45′ πιθανότατα θα συμφωνεί για την ποιότητα της εμφάνισης του Πορτογάλου που δίνει στον Ολυμπιακό στοιχεία που του έλειπαν. Ο Μαρτίνς πολύ καλά έκανε και τον χρησιμοποίησε από την αρχή και δεν έβαλε στον μεγεθυντικό φακό την ενόχληση του παίκτη στο Κλ.Βικελίδης για την τόσο γρήγορη αλλαγή του. Εξάλλου ο συγκεκριμένος προπονητής έχει αποδείξει ότι ξέρει πότε να χρησιμοποιεί και το μαστίγιο και το καρότο. Είναι πολύ αυστηρός εκεί που πρέπει και ανεκτικός επίσης εκεί που πρέπει και η συγκεκριμένη περίπτωση ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Σισέ προ Κόπα Άφρικα

Το άλλο μεγάλο θετικό του ματς σε ατομικό επίπεδο ήταν ο Παπέ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος ήταν ένας από τους τρεις κορυφαίους του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά το Κόπα Άφρικα ωστόσο επέστρεψε με έλλειψη συγκέντρωσης, όπως τουλάχιστον έδειχνε σε ουκ ολίγες στιγμές των αγώνων του. Χθες ωστόσο ήταν «βράχος» πίσω και μόνιμη απειλή μπροστά αφού και σκόραρε και κέρδισε το νικητήριο πέναλτι. Και το κέρδισε γιατί γνώριζαν και οι παίκτες του Άρη όπως και όλων των ομάδω τι σημαντική δύναμη είναι στα στημένα ο Αφρικανός στόπερ.

ΥΓ: Ο Αγκιμπού ακόμα δεν έχει συνέλθει και νομίζω φάνηκε στο διάστημα που αγωνίστηκε. Έκανε τρεξίματα αλλά νομίζω ότι θέλει πια περισσότερη δουλειά στο μυαλό και στον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάζεται επίσης και να δυναμώσει κι άλλο μυϊκά ώστε να μην αποτελεί εύκολη «λεία» σε κάθε τζαρτζάρισμα από αντίπαλο που τον βγάζει εκτός φάσης.

ΥΓ2: Εξαιρετικός ήταν για ένα ημίχρονο ο Γκάρι Ροντρίγκες. Και μετά, όπως συνηθίζει, «εξαφανίστηκε». Ξαφνικά στους αγώνες… χάνεται από το γήπεδο. Λες και δεν επέστρεψε από τα αποδυτήρια ήταν…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακός-Άρης 2-1.

Μαργωμένος: Να προβληματιστούμε που…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News