Ρεάλ Μαδρίτης: Η ραψωδία του πιο υποτιμημένου παίκτη στον πλανήτη!

Ο Καρίμ Μπενζεμά έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στους προημιτελικούς του Champions League που απολαύσαμε το βράδυ της Τετάρτης (Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3, Βιγιαρεάλ – Μπάγερν 1-0).

Δεν γνωρίζουμε αν το βράδυ της Τετάρτης μάθαμε τη δεύτερη από τις τέσσερις ημιφιναλίστ του φετινού Champions League (αν δεχτούμε ότι για να αποκλειστεί πλέον η Λίβερπουλ από την Μπενφίκα θα πρέπει να γκρεμιστούν όλοι οι φούρνοι που υπάρχουν στη διαδρομή από τη Λισαβόνα μέχρι το αγγλικό λιμάνι), πιθανότατα όμως απολαύσαμε μια ακόμη παράσταση του επόμενου κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη μιας σεζόν… που θα δει Μέσι ή Ρονάλντο να κατακτούν τη Χρυσή Μπάλα! Τί; Όχι;

Ο Μπενζεμά βομβαρδίζει με χατ τρικ στο Champions League τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου!

Καρίμ Μπενζεμά! Ίσως ο πιο υποτιμημένος παίκτης στον κόσμο. Δεν διαθέτει το «πακέτο» και τη λάμψη παικτών όπως ο Χάαλαντ ή ο Εμπαπέ, ίσως να υπολείπεται σε κλάση επιθετικών όπως ο Λεβαντόφσκι, δεδομένα δεν είναι και το καλύτερο παιδί (κάτι ξέρει και ο Ματιέ Βαλμπουενά) ο τύπος όμως είναι ασύλληπτη παικτάρα που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά ανταγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο τους θεωρητικά καλύτερούς του! O ένας μετά τον άλλον οι κορυφαίοι τερματοφύλακες στον κόσμο υποκλίνονται στα χατ τρικ του. Στον προηγούμενο γύρο ήταν ο Ντοναρούμα. Τώρα ο Μεντί. Στον επόμενο ποιος έχει σειρά; Ο Έντερσον ή ο Όμπλακ; 

Η ανεπανάληπτη παράσταση που χάρισε στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, εμπεριέχει στοιχεία… αθλητικής ραψωδίας. Η «μαγική» κεφαλιά στη φάση του πρώτου γκολ συνιστά καλλιτεχνικό αριστούργημα!

Σε αριστούργημα, βέβαια, εξελίσσεται αθόρυβα και η φετινή διαδρομή της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League. Οι περισσότεροι συζητούν αυτή τη στιγμή για την αναμενόμενη επική μετωπική μονομαχία Γκουαρδιόλα – Κλοπ για τη διεκδίκηση τριών τίτλων, αλλά η… αλεπού που ακούει στο όνομα Κάρλο Αντσελότι, μάλλον έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της!

Ο εφιάλτης της Τσέλσι δεν έχει τελειωμό! 

Αντίθετα η τελική ευθεία της σεζόν μοιάζει να μετατρέπεται σε εφιάλτη για τον Τόμας Τούχελ και τους ποδοσφαιριστές του. Η μετά Αμπράμοβιτς εποχή έχει ολοφάνερα επιδράσει αρνητικά στα λονδρέζικα αποδυτήρια και μετά το «χαστούκι» από την Μπρέντφορντ ήρθε η ώρα της σφαλιάρας και στη διεθνή σκηνή.

Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα, πλέον, για την αγγλική ομάδα που ακόμη κι αυτή η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League φαντάζει με πολυτέλεια! Το μυαλό όλων στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τρέχει στο αύριο και μοιραία το σήμερα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Με τον Έμερι δεν… περνάς για πλάκα ακόμη κι αν λέγεσαι Μπάγερν

Στο αύριο ενδεχομένως να έτρεχε και το μυαλό των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν στο «Μαδριγάλ». Οι παραδοσιακές μονομαχίες των Βαυαρών με ομάδες του Κλοπ, άλλωστε, πάντα γοήτευαν το Μόναχο. Μόνο που για να αποδειχτεί η Μπάγερν συνεπής στο ραντεβού της με τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά, θα πρέπει στη ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ να εμφανίσει ολοκληρωτικά διαφορετικό πρόσωπο.

Φαβορί παραμένει, παρά την ήττα της, μην γελιέστε. Αφού γλίτωσε μόνο με 1-0, μετά από μια τόσο άθλια εμφάνιση, φαβορί παραμένει. Βέβαια, φαβορί πίστευε ότι ήταν και ο Βλάχοβιτς στους «16» και το βράδυ της Τετάρτης έβλεπε από τον καναπέ της βίλας του στο Τορίνο τις προσπάθειες των παικτών του «μάγου» των προκρίσεων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, Ουνάι Έμερι.

Σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης των προημιτελικών γνωρίζουμε κατά 50% τις δύο από τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στα μεγάλα ραντεβού των ημιτελικών. Η Ρεάλ θα είναι εκεί, η Λίβερπουλ επίσης, για τις αντιπάλους τους πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες.

Λίγο περισσότερο απ’ ότι χρειάστηκε να περιμένει ο Μάνουελ Νόιερ μέχρι να τον λυτρώσει το VAR από το… κάζο της χρονιάς και να επιβεβαιωθεί ότι το «κρέμασμά» του από τον Κοκλέν ήταν άνευ σημασίας, καθώς ο Γάλλος είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ την προσπάθειά του. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Μεντί θα είχε σκληρό ανταγωνισμό για την γκάφα της βραδιάς!  

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News