Παναθηναϊκός: Ο Βέρμπιτς μπήκε στην εξίσωση του πρωταθληματικού Παναθηναϊκού

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός που “καθάρισε” με την πρόκριση από το πρώτο ματς και ο Βέρμπιτς που συνεχίζει την ανοδική του πορεία και έρχεται να προστεθεί ως μία… εσωτερική μεταγραφή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στα παιχνίδια κυπέλλου το ιδανικό για κάθε προπονητή είναι η πρόκριση από το πρώτο ματς. Άλλο, βέβαια, αν δεν θα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερο, μια χαρά ήταν το κύπελλο Ελλάδας με μονούς αγώνες, άβυσσος η ψυχή των διοργανωτών, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, προκρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Βόλο. Ένας Βόλος που διαμαρτύρεται εντόνως για τη διαιτησία, ως είθισται να κάνει, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ίσως και να καλύψει την αγωνιστική πτώση της ομάδας, τέλος πάντων. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε την ομάδα του να πετυχαίνει τρία γκολ, να μη δέχεται κανένα, καθαρή νίκη που λέμε, ουσιαστικά είναι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, πάπαλα. Το καθάρισε όσο πιο εύκολα μπορούσε και πάει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τους back to back αγώνες με Ιωνικό και ΟΦΗ μέχρι να φύγει το 2022.

Βέρμπιτς… η μεταγραφή

Αυτό που πρέπει να κρατήσει ο Γιοβάνοβιτς από την αναμέτρηση της Πέμπτης στο γήπεδο της Λεωφόρου είναι η εμφάνιση του Βέρμπιτς. Δεν είναι το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε, είναι ότι ο Σλοβένος συνεχίζει την ανοδική του πορεία, όντας ο καλύτερος στα φιλικά της Κύπρου. Και επειδή τώρα αρχίζουν τα δύσκολα -ο Γενάρης είναι κρίσιμος και “φορτωμένος”- ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει όλα του τα “όπλα” διαθέσιμα και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς είναι ένα από αυτά.

Ο Σλοβένος ήταν από τις πιο σημαντικές μεταγραφές του καλοκαιριού, οι λεγόμενες ηχηρές. Άργησε να μπει στην ομάδα, άργησε να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Άγνωστο αν θα έπαιζε βασικός αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα τραυματισμών και δη αυτός του Αϊτόρ. Το θέμα είναι ότι πλέον είναι από τα βασικά “γρανάζια” του Παναθηναϊκού και το βασικότερο ότι παίρνει τα πάνω του.

Φαίνεται στο γήπεδο. Περισσότερη αυτοπεποίθηση, βγάζει την ποιότητά του, έχει βρει τον εαυτό του και τα πατήματά του. Κι έρχεται να προστεθεί σαν “εσωτερική” μεταγραφή στην πιο κατάλληλη στιγμή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του Παναθηναϊκού τον Γενάρη.

Χρειάζεται για να διατηρήσει τον πρωταθληματικό χαρακτήρα, να έχει λύσεις όταν τα περιθώρια θα στενέψουν και για να διατηρήσει τα δύο καρπούζια στη μία μασχάλη. Πρωτάθλημα και κύπελλο, αυτοί είναι οι ξεκάθαροι στόχοι του τριφυλλιού, γι’ αυτούς θα παλέψει μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News