Παναθηναϊκός: Έχασε δικό του ματς και τιμωρήθηκε σκληρά για το μπλαζέ ύφος

EUROKINISSI

Ο… περπατητός Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του ματς και η απώλεια στη Νίκαια είναι η πρώτη σοβαρή γκέλα στο εφετινό πρωτάθλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να μην γίνουν τα “καμπανάκια”… καμπάνες!

Γκολ νωρίς, ευκαιρίες, δοκάρι, μία εμφάνιση συντηρητική σαν βόλτα στην εξοχή, πάρε την ισοφάριση από τον Άοσμαν, πάρε το 1-1 με τον αξιόμαχο Ιωνικό, δύο βαθμοί θα μείνουν στη Νίκαια, το -8 από την ΑΕΚ που σε περιμένει αρχές Γενάρη στην έδρας της έγινε -6. Κι ενδιάμεσα ένας ΟΦΗ, που “καίγεται” για βαθμούς και θα έρθει βελτιωμένος στη Λεωφόρο επιδιώκοντας να σου κάνει τη ζημιά.

Απότομη προσγείωση

Έτσι γίνονται τα παθήματα, έτσι χάνονται οι βαθμοί, αυτά είναι που μετράνε στο τελικό ταμείο. Δεύτερη απώλεια για τον Παναθηναϊκό, αλλά η χθεσινή δεν συγκρίνεται με αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό. Με τον Ιωνικό ήταν γκέλα, καραμπινάτη, βαρβάτη που λέμε στην καθομιλουμένη. Που θα προσγειώσει απότομα και θα αποτελέσει μάθημα για το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πάρει πρωτάθλημα αν πάει… περπατητός στη συνέχειά του. Η εμφάνιση του β’ μέρους, σαν σε φιλικό προετοιμασίας, μόνο με κάποιες εκλάμψεις, δεν είναι εμφάνιση από τις πρωταθληματικές που έκανε στον πρώτο γύρο. Ναι, θα πείτε πως ακόμα κι έτσι είχε τις φάσεις να το “καθαρίσει” το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι, για να τα λέμε όλα, το χθεσινό ματς ήταν για 0-3. Και με αυτό το σκορ δεν θα συζητούσαμε τώρα για τη νωθρή εμφάνιση, γεμάτη ύφος, του β’ μέρους.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται. Δεν το έβαλε ο Παλάσιος, την έστειλε δοκάρι. Δεν το έβαλε ο Τσέριν, δεν το έβαλε και ο Σπόραρ. Ο Ιωνικός από την άλλη έβλεπε έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε σαν αυτοκίνητο στην μποτιλιαρισμένη Κηφισιάς: “σταμάτα-ξεκίνα”. Καμία σταθερή απόδοση, ποτέ δεν έβαλε το πόδι στο γκάζι. Έτσι, σου λέει, γιατί να μη προσπαθήσει να παλέψει για να πάρει το βαθμό;

Ο Σπανός το είδε αυτό, όπως είδε αστεράκια την προηγούμενη εβδομάδα με το 7-0 στο φιλικό από τον ΟΦΗ που έφερε την παραίτηση που δεν έγινε ποτέ αποδεκτή. Αντιλήφθηκε την ευκαιρία που του απλώθηκε στο χορτάρι απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν κατάλαβε ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει με το 0-1 και τον τιμώρησε. Ορθώς τον τιμώρησε με τον Άοσμαν που έδειξε στους “πράσινους” ότι ο δρόμος προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλει κυνισμό και αποτελεσματικότητα. Πριν από λίγες μέρες, στο Κύπελλο, αυτή την αποτελεσματικότητα είχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Βόλο και το τελείωσε στο 3-0.

Η γκέλα είναι “καμπανάκι”

Καλύτερα που έγινε τώρα αυτή η γκέλα για να αποτελέσει (σκληρό) μάθημα για αυτά που έρχονται. Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει αρκετά ματς στη Λεωφόρο, έχει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, γενικώς έχει ένα “Γολγοθά” μπροστά του που καλείται να ανέβει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Έχει να αντιμετωπίσει -αλλά αυτό δεν έχει την ίδια σημασία- και όσους τον αμφισβητούν. Ναι αμέ, υπάρχουν κι αυτοί. Παρά το αήττητο και την πρώτη θέση δεν είναι λίγοι εκείνοι που εντοπίζουν τα “μελανά” σημεία θέλοντας να αμαυρώσουν την πορεία του. Αυτούς θέλει να τους δίνει δικαιώματα με χαζομάρες σαν αυτές χθες στη Νίκαια;

YΓ: Δεν φταίνε οι μεταγραφές για τη γκέλα με τον Ιωνικό, αλλά γίνεται αντιληπτό πως για να διατηρηθεί ο Παναθηναϊκός σε ανταγωνιστικό επίπεδο χρειάζονται λύσεις με έτοιμους ποδοσφαιριστές, που θα προσφέρουν αλλά και θα καλύψουν απουσίες. Ο Ιανουάριος πλησιάζει και οι “πράσινοι” οφείλουν να ενισχυθούν… χθες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News